'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

0 Τα " χρυσά" ιατρικά επιτεύγματα του 2012...!!!!

Το 2012 πέρασε, μια μεγάλη και δύσκολη χρονιά τελείωσε και μέσα στα πλαίσια της σημειώθηκαν πολλές σημαντικές ανακαλύψεις και μεγάλα άλματα στον ιατρικό τομέα!
Τα 10 σημαντικότερα ιατρικά επιτεύγματα του 2012 είναι:
1. Ζωή από βλαστοκύτταρα
Τα βλαστοκύτταρα πρωταγωνιστούν στα σύγχρονα ιατρικά θαύματα: μάχονται με τον διαβήτη, βοηθούν παράλυτους συνανθρώπους μας να περπατήσουν, επουλώνουν τον καρδιακό ιστό έπειτα από έμφραγμα. Πλέον συμβάλλουν και στην αναγέννηση ωαρίων και σπερματοζωαρίων από το μηδέν, χάρη στη συμβολή Γιαπωνέζων επιστημόνων.
2. Μείωση του χρόνου διάγνωσης σε νεογέννητα
Πλέον οι γιατροί χρειάζονται μόλις 50 ώρες για την αποκωδικοποίηση και μετάφραση του γονιδιώματος ενός νεογέννητου και διάγνωσης του όποιου προβλήματος, διαδικασία που παλαιοτέρα χρειαζόταν μήνες για να ολοκληρωθεί.
3. Αποκωδικοποίηση όγκων σε παιδιά

Το τριετές επιστημονικό πρόγραμμα αποκωδικοποίησης του καρκινικού γονιδιώματος στα παιδιά, αποκαλύπτει πλέον κοινά καρκινικά πρότυπα σε διαφορετικά είδη της νόσου, βοηθώντας στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.
4. Παραγωγή ανθρώπινων μελών σε εργαστήριο

Βλαστοκύτταρα, «βιο-μηχανική» και αναγέννηση οργάνων είναι οι λέξεις – κλειδιά που ανοίγουν μία νέα πόρτα στην σύγχρονη επιστήμη.
5. Γονιδιακά σκουπίδια, ή γονιδιακός εγκέφαλος;

Ένα ποσοστό 98% του ανθρώπινου γονιδιώματος που δεν αντιστοιχεί σε γνωστά γονίδια θεωρούνταν μέχρι σήμερα «γενετικά σκουπίδια». Μέσα στο 2012 όμως αποδείχτηκε πως τα ασήμαντα τμήματα του DNA είναι στην πραγματικότητα ο γενετικός «εγκέφαλος», που καθορίζει το πώς και το πότε θα λειτουργήσουν τα γονίδια.
6.Αποκρυπτογράφηση του καρκίνου του μαστού

Οι επιστήμονες κατάφεραν φέτος να ρίξουν φως σε μία αναμφίβολα πολύπλοκη νόσο. Ο Άτλας του Γονιδιώματος του Καρκίνου βρήκε πάνω από 30.000 μεταλλάξεις σε 510 δείγματα όγκων του μαστού, όλα ωστόσο παρατηρήθηκε ότι εμπίπτουν σε 4 βασικές κατηγορίες, γεγονός που κάνει πιο εύκολη την κατανόηση και θεραπεία της νόσου.
7. Άλματα προς την θεραπεία του αυτισμού

Σημαντικές προσπάθειες των επιστημόνων στον συγκεκριμένο τομέα απέδωσαν καρπούς, αφού πλέον οι πρώιμες συμπεριφορικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των εγκεφαλικών προτύπων που ευθύνονται για τα συμπτώματα της πάθησης.
8.Φάρμακο κατά του AIDS

Το Truvada αποτελεί πλέον ένα πολύ ισχυρό όπλο στην αποτροπή της μόλυνσης του οργανισμού από τον θανατηφόρο ιο.
9. Θεραπεία κατά της ακμής

Η νέα μέθοδος καταπολέμησης της ακμής γίνεται με την εισαγωγή ενός αδρανούς ιού στον οργανισμό,ο οποίος καταπολεμά τα βακτήρια που ευθύνονται για τις κηλίδες στο δέρμα. Ουσιαστικά τα βακτήρια αυτοκαταστρέφονται χαρίζοντας λεία επιδερμίδα.
10.Τα μικρόβια στο πλευρό μας

Μελέτες του 2012 αποκάλυψαν ότι τα περισσότερα μικρόβια είναι σύμμαχοί μας και διασφαλίζουν ότι χωνεύουμε επαρκώς το φαγητό μας ή ότι χτίζουμε ισχυρά ανοσοποιητικά συστήματα.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ 2013...!!!


Πηγή



 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com