'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

0 Τουρκική Διοίκηση Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων επί θύραις...!!!

Τουρκική Διοίκηση Διαστήματος ετοιμάζεται να συγκροτήσει και να ενεργοποιήσει με σκοπό την επίτευξη πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας περί το 2023 η Τουρκική Διοίκηση Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων (THK: Turk Hava Kuvvetleri).
Η Τουρκική Διοίκηση Διαστήματος προβλέπεται ως μία από τις μείζονες πρωτοβουλίεςγια την αναβάθμιση της τουρκικής αεροπορικής ισχύος και της μετεξέλιξης της σε ολοκληρωμένη αεροδιαστημική δύναμη στον οδικό χάρτη που ολοκληρώθηκε τις αρχές του τρέχοντος έτους.
Ως πρώτο βήμα στην επίτευξη του στόχου, η THK άρχισε ήδη τη διαδικασία συγκρότησης μίας Διοίκησης Σμηναρχίας Διαστήματος στην οποία θα ενσωματωθούν ως οργανικές μονάδες – τμήματα, λειτουργίες όπως η στρατηγική αναγνώριση, η έγκαιρη προειδοποίηση, η ηλεκτρονική υποστήριξη, ο έλεγχος δορυφόρων και το κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων.
Τελικός αντικειμενικός σκοπός του οδικού χάρτη είναι η απόκτηση δυνατότητας αναγνώρισης και τηλεπισκόπησης ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και γεωγραφικών περιορισμών, η δημιουργία κρυπτασφαλισμένου συστήματος διοίκησης και ελέγχου, η έγκαιρη προειδοποίηση για επιθέσεις με βαλλιστικά βλήματα και οι λειτουργίες ηλεκτρονικού πολέμου σε όλα τα επίπεδα (στρατηγικό, επιχειρησιακό, τακτικό) επιχειρήσεων.
Όσον αφορά το κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων, τις αρχές του προηγούμενου μήνα άρχισαν οι
επίσημες συζητήσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της τουρκικής εταιρίας Roketsan για τη σχεδίαση και ανάπτυξη εγχώριου συστήματος εκτόξευσης δορυφόρων που θα εξυπηρετεί τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές ανάγκες.
Παράλληλα η Τουρκία συνεχίζει αμείωτη την προσπάθεια της για την απόκτηση ολοκληρωμένου εθνικού συστήματος τηλεπισκόπησης. Ήδη τον περασμένο Ιανουάριο η εκτελεστική επιτροπή αμυντικής βιομηχανίας, που αποτελεί το ανώτατο κυβερνητικό όργανο λήψης αποφάσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ του τουρκικού υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας (SSM) και της TAI (Turkish Aerospace Industries) για την εγχώρια ανάπτυξη δορυφόρου τηλεπισκόπησης εξοπλισμένου με ραντάρ συνθετικής απεικόνισης (SAR: Synthetic Aperture Radar) που θα φέρει την ονομασία Gokturk-3.
Με την ένταξη ενός δορυφόρου εξοπλισμένου με ραντάρ SAR, έναν σταθερό επίγειο σταθμό ελέγχου και λήψης δεδομένων και αριθμό κινητών σταθμών, το τουρκικό υπουργείο άμυνας θεωρεί ότι θα μπορεί να διαθέτει δεδομένα τηλεπισκόπησης υψηλής ανάλυσης ασχέτως καιρικών συνθηκών, ημέρα και νύκτα από όλες τις περιοχές τουρκικού ενδιαφέροντος ανά τον κόσμο.
Με βάση το φιλόδοξο τουρκικό εθνικό διαστημικό πρόγραμμα μέχρι το 2020 η χώρα υπολογίζει να θέσει σε τροχιά 16 δορυφόρους. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό αναμένεται την επόμενη πενταετία να ανατεθούν συμβόλαια συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 2 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντίληψη και γνώση για να γίνει αντιληπτό ότι η ευόδωση των τουρκικών σχεδιασμών για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δορυφορικού συστήματος τηλεπισκόπησης, διοίκησης και ελέγχου, έγκαιρης προειδοποίησης και επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμουδημιουργεί τις βάσεις για θεμελιώδη ανατροπή του ελληνο-τουρκικού συσχετισμού ισχύος. Με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το σύστημα θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, δηλαδή σε 10 χρόνια από σήμερα.
Μήπως θα έπρεπε η ελληνική πλευρά να αρχίσει από τώρα τη μελέτη των νέων δεδομένων ώστε να σχεδιάσει την αντίδραση της; Αν το αφήσουμε για «όταν έχουμε πιστώσεις» τότε ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com