'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

0 "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΈΤΑΙ...!!!

20ή Ιουλίου 1974 ,4:30 πμ. 
Ξεκινάει η εισβολή στο νησί της Αφροδίτης.
Ολοκληρώνεται η τελευταία πράξη της "προδοσίας.
Κάθε ελληνοψυχος πλέον θα έχει ένα κομμάτι στη καρδιά του που θα λείπει,που έμεινε εκεί να κατοικεί με τις ψυχες των Αθώων και αγεννητων ηρώων...ξεχασμένοι ήρωες, κρυμμένοι πολεμιστές και ένας ολόκληρος κόσμος μάρτυρας...
"ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΈΤΑΙ...!!!
σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κύπρου μας ,αυτόείχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους,  περίπου 4.000 νεκροί(ΑΘΑΝΑΤΟΙ), και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι.


19 Ιουλίου 1974... Τούτες τις ώρες αποπλεύσαμε για την πρώτη περιπολία μας...!!!
  οι ήρωες  όμως τετοιες μερες γράφανε ιστορια ...
Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ-ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ 

Στις 20 Ιουλίου 1974 με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Ε. Χαδρινό και ενώ έπλεε στην περιοχή της Πάφου πληροφορήθηκε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


 Αμέσως έσπευσε να αποβιβάσει το τμήμα της ΕΛΔΥΚ που είχε παραλάβει για επιστροφή στην Ελλάδα, στα πλαίσια της αντικατάστασης της Δύναμης. Κατά την προσπάθεια προσέγγισης των Κυπριακών ακτών με τα πυρά του συντέλεσε αποτελεσματικά στην παράδοση των Τουρκοκυπρίων της περιοχής. Τα καταιγιστικά του πυρά παραπλάνησαν τους Τούρκους στο νησί που θεώρησαν και ενημέρωσαν την άγκυρα πως πρόκειται για απόβαση του Ελληνικού στόλου. Έπειτα από αυτό, τουρκικά πλοία και αεροσκάφη άρχισαν να ερευνούν την περιοχή προκειμένου να βρουν τον Ελληνικό Στόλο και να τον βυθίσουν. Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν τον βρήκαν, αλλά αλληλο-παραπλανήθηκαν και στη συμπλοκή που ακολούθησε μεταξύ των Τουρκικών πλοίων και Τουρκικών αεροσκαφών, βυθίσθηκε ένα τουρκικό αντιτορπιλικό, το Kocatepe, και έπαθε σημαντικές ζημιές ένα άλλο, το ADATEPE. Το ΛΕΣΒΟΣ όμως δεν βρισκόταν στη περιοχή αυτή γιατί αντί να ακολουθήσει την αναμενόμενη πορεία επιστροφής στην Ελλάδα έπλευσε νότια προς Αίγυπτο και παραπλέοντας τις Αφρικανικές ακτές εισήλθε στο Αιγαίο από το Κρητικό πέλαγος για να φτάσει στο ναύσταθμο.

Το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ παροπλίσθηκε στις 15 Μαΐου 1990 και έδωσε τη θέση του και το όνομα του σε ένα άλλο αρματαγωγό 100% Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής.






Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com