'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

0 Δείτε πώς μέσα σε 90 δευτερόλεπτα μπορεί να χαθεί ένα παιδί ...!!!

Συγκλονιστικό πείραμα παρουσιάζει πώς ένα παιδί μπορεί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο
Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες των γονιών γίνεται πείραμα από διαδικτυακή τηλεόραση και αποκαλύπτει πόσο εύκολο είναι τελικά ένα παιδί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο.
Μέσα σε μόλις 90 δευτερόλεπτα ένα κοριτσάκι που παίζει στο πάρκο, λίγα μέτρα μακριά από τη μητέρα του, προσεγγίζεται από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του λέει ότι έχασε το σκυλάκι του και θέλει τη βοήθειά του ώστε να το βρει.
Αρκούν λίγες κουβέντες, ένα πλαστικό παιχνιδάκι σκύλου και το κοριτσάκι πέφτει στην παγίδα. Βγαίνει από το πάρκο και ακολουθεί τον άγνωστο, φωνάζοντας το όνομα του σκύλου.
Για καλή τύχη του μικρού παιδιού πρόκειται για πείραμα του ITV και της εκπομπής Daybreak, ωστόσο το βίντεο είναι συγκλονιστικό καθώς αποτυπώνει την πραγματικότητα σχετικά με τους κινδύνους που καιροφυλαχτούν.
Ο «άγνωστος» άνδρας ζήτησε από τους γονείς εννέα παιδιών ηλικίας 5-11 να συμμετάσχουν στο πείραμα ώστε να διαπιστωθεί αν τα παιδιά θα τον ακολουθούσαν και τα αποτελέσματα προκαλούν σοκ, καθώς τα επτά από αυτά ακολούθησαν τον άγνωστο έξω από το πάρκο.
«Βγήκε μαζί του έξω από το πάρκο και ο γιος μου τον ακολούθησε. Δε μπορούσα να το πιστέψω», είπε μία μητέρα.
«Τρομοκρατήθηκα και διαπίστωσα ότι δεν επιτρέπεται να είσαι αφελής, δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου κατανοούν όσα τους λες», συμπλήρωσε έκπληκτη η μητέρα.
«Αν ο ενήλικας που βρίσκεται μαζί τους αφαιρεθεί για μία στιγμή είναι πολύ εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Δε νομίζω ότι μπορεί να διαπαιδαγωγηθεί αρκετά ένα παιδί. Πρέπει να μάθουν ότι είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπα με διαφορετικές καταστάσεις», δήλωσε μία δεύτερη μητέρα.
Εκπρόσωπος συλλόγου προστασίας παιδιών είπε ότι το πείραμα αυτό αποδεικνύει πως οι γονείς πρέπει να εστιάσουν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να τα προετοιμάσουν για τους κινδύνους του «πραγματικού κόσμου».


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com