'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

0 Μυτιληνιοί μεταφέρουν τις οικονομίες τους σε τουρκικές τράπεζες στο Αϊβαλί ...!!!

Εξαγωγή και... καταθέσεων
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι κάτοικοι της Λέσβου συνήθιζαν και συνηθίζουν να πηγαίνουν για ψώνια κάθε Πέμπτη στο Αϊβαλί. Τώρα υπάρχει μια νέα και ολοένα αυξανόμενη τάση, αυτή της μεταφοράς καταθέσεων στις τράπεζες που έχουν υποκαταστήματα στα απέναντι παράλια. 
Αυτό που κάνουν, είναι να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τα υποκαταστήματα των τραπεζών στη Λέσβο, δηλαδή παίρνουν ζεστό χρήμα στα χέρια τους και το μεταφέρουν στις πόλεις που βρίσκονται απέναντι από τα παράλια της Λέσβου. Εκεί επισκέπτονται τις τουρκικές τράπεζες και καταθέτουν τα χρήματά τους.
Η πλειοψηφία όσων μεταφέρουν τα χρήματά τους δεν ακολουθούν τις νόμιμες τραπεζικές διαδικασίες, ούτε δηλώνουν στο Τελωνείο όταν φεύγουν από τη χώρα ότι πρόκειται να κάνουν εξαγωγή κεφαλαίου.
Μυτιληνιοί που γνωρίζουν πώς λειτουργεί το

τραπεζικό σύστημα στην Τουρκία, αναφέρουν ότι είναι μια τακτική που την ακολουθούν πολλοί από αυτούς που διέθεταν ή διαθέτουν ακόμη σημαντικά κεφάλαια στις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία ένας αλλοδαπός πολίτης μπορεί να κάνει κατάθεση σε οποιαδήποτε τράπεζα θέλει, αρκεί να διαθέτει τουρκικό αριθμό φορολογικού μητρώου.
Οι τουρκικές τράπεζες δε ζητούν στοιχεία για την προέλευση των κεφαλαίων που κατατίθενται σε αυτές, μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι κι όσοι διαθέτουν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες οι οποίες δε δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, έχουν μια πολύ καλή λύση για να «κρύψουν» τα κεφάλαιά τους, ώστε να μη φορολογηθούν τα επόμενα χρόνια όταν θα συσταθεί το περιουσιολόγιο. Επίσης, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι δε θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στις φορολογικές αρχές για την προέλευση των καταθέσεών τους.

Σε ευρώ...
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν όσους μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στην Τουρκία, είναι και το νόμισμα στο οποίο θα γίνεται η κατάθεση. Δεν επιθυμούν να κάνουν καταθέσεις στη νέα τουρκική λίρα, προτιμούν τις καταθέσεις σε ευρώ. Προφανώς διότι το θεωρούν πολύ ισχυρότερο νόμισμα. Στην ουσία, δηλαδή, κάνουν κατάθεση σε συνάλλαγμα, ενώ συμφωνούν πως και η όποια ανάληψη γίνει, θα είναι στο ίδιο νόμισμα. Μάλιστα, σε περιόδους που εντεινόταν η φημολογία για επιστροφή στη δραχμή, είχαν πολλαπλασιαστεί και οι περιπτώσεις μεταφοράς κεφαλαίων σε απέναντι τράπεζες, όπως άλλωστε και σε τράπεζες ευρωπαϊκών χωρών.
Ένα σημαντικό δέλεαρ για τους Έλληνες καταθέτες των τουρκικών τραπεζών που μεταφέρουν ευρώ, είναι τα επιτόκια που δίνουν οι τουρκικές τράπεζες, τα οποία είναι αισθητά υψηλότερα από τα επιτόκια που δίνουν οι ελληνικές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει το «Ε» οι Λέσβιοι που μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην Τουρκία, δεν είναι μόνο πολύ πλούσιοι. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους με μεσαία ή χαμηλά εισοδήματα, που τα προηγούμενα χρόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομπόδεμα και μόνος στόχος τους είναι να το διασώσουν, κι αυτό επιδιώκουν με την «εξαγωγή» του κεφαλαίου τους, σε πολλές περιπτώσεις και χωρίς να αναζητήσουν ιδιαίτερες διασφαλίσεις, στα απέναντι παράλια.

ΠΗΓΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com