'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

0 Δυναμική εξωτερική πολιτική από την Ρωσία...!!!




Κλιμακώνεται η ένταση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο λόγω σύγκρουσης συμφερόντων Ρωσίας - ΝΑΤΟ για την Συρία.
Η Ρωσία επιμένει στην μη ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Άσσαντ, ενώ το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι δεν επιθυμεί καμία εμπλοκή του στη Συρία. Όμως η Ρωσία αναπτύσσει τις επόμενες ημέρες 11 πολεμικά πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα, τη Βόρεια θάλασσα και τις βάσεις στη Βαλτική. Μπορεί να υποστηρίζει ότι πρόκειται απλά για άσκηση, αλλά κάποια απ΄αυτά τα πλοία πλέουν προς Συρία (!).
Από την άλλη το ΝΑΤΟ που εδώ και καιρό μάζευε δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο -και όχι τυχαία- θα εφαρμόσει την πάγια τακτική της Ουάσινγκτον «βάζω τους άλλους να ξεκινήσουν το... πανηγύρι κι εγώ προστρέχω, για να επιβάλω την τάξη». Οι Ρώσοι από την πλευρά τους δεν θα μείνουν με
σταυρωμένα τα χέρια σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε, αν θα ρισκάρουν  να αντιμετωπίσουν το ΝΑΤΟ σε θαλάσσιο χώρο, ο οποίος βρίσκεται μακράν των δικών της ακτών με απρόβλεπτες συνέπειες.
Όλα αυτά ασφαλώς πρέπει να απασχολούν την Ελλάδα. Το παιχνίδι που παίζεται στη περιοχή είναι μεγάλο και απρόβλεπτο. Και δυστυχώς η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει έχει μπει σε μια φάση “γεωπολιτικής εσωστρέφειας” αν και η θέση της είναι καίριας σημασίας. Και βέβαια δεν πρέπει να αγνοούμε το "άτακτο παιδί" της περιοχής  την Τουρκία,  η οποία μετά το απίστευτο κάζο που υπέστη από τη Συρία, επιμένει να προκαλεί και σύντομα θα αρχίσει αεροναυτικές ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι η εξωτερική πολιτικής της Ελλάδος πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι διεκδικητική και γεωστρατηγικά προσανατολισμένη σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας. Στην συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική συγκυρία για την χώρα είναι επιτακτική η ανάγκη μιας εθνικής πολιτικής. Η Ελλάδα οφείλει να αντλήσει τα διδάγματα που βγαίνουν από αυτή την ιστορία και την εν γένει μακροχρόνια σύμπραξη των "συμμάχων" μας εναντίον της Ελλάδας. 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com