'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

0 Δελτίο ειδήσεων του Γεωργίου Ταχτσίδη τις 10 Οκτ. 2012 στον www.cityinternational.gr

Καλημέρα Χρήστο, καλημέρα αγαπητοί ακροατές. Η επίσκεψη της κας Μέρκελ χαρακτηρίζεται ως μεγάλη επιτυχία από την ελληνική κυβέρνηση ενώ σύσσωμη διαφωνεί η αντιπολίτευση. Υπήρχαν τα γνωστά-άγνωστα επεισόδια και οι σχετικές προσαγωγές,  ενώ από τον γερμανικό τύπο η επίσκεψη χαρακτηρίσθηκε απλά εθιμοτυπική. Δική μου εκτίμηση είναι ότι η κυρία Μέρκελ ήρθε με ένα κλιμάκιο επιχειρηματιών προκειμένου να υπογραφούν συμβάσεις οι οποίες θα τους επιτρέψουν να εκμεταλλευτούν ότι έχουμε και ότι νομίζουμε πως δεν έχουμε και όχι για να δείξει η γερμανική κυβέρνηση τη ξαφνική της αγάπη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποφέρει - όπως επανειλλημένως διαπιστώθηκε χθες.
Ικανοποιημένη εμφανίζεται, λοιπόν η κυβέρνηση από την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. Η καγκελάριος -σε σχετικές δηλώσεις της- στήριξε την προσπάθεια της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν.

Ο Α. Σαμαράς, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, είπε ότι αργά ή γρήγορα θα πάρουμε τη δόση, προσθέτοντας ότι "συζητήσαμε τα πάντα, ακόμα και την επιμήκυνση".

Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι

η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε ανοιχτή σε μία συζήτηση για το θέμα της επιμήκυνσης, συμπληρώνοντας ότι όλα τα ζητήματα της συμφωνίας θα έρθουν πακέτο και όχι ένα-ένα.

Μέρκελ και Σαμαράς προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχαν στο Μαξίμου.

Δηλώσεις Μέρκελ

Η καγκελάριος αναγνώρισε ότι η περίοδος που βιώνει η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους ανθρώπους, αλλά διέγνωσε ότι "έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου" και ότι "υπάρχει μεγάλη πρόοδος".

"Παρότι η πορεία αυτή είναι δύσκολη, και υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα να γίνουν, αξίζει τον κόπο να την ολοκληρώσει η Ελλάδα", είπε.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι θα δοθεί ώθηση στη διμερή συνεργασία και ότι η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί -μεταξύ άλλων- σε θέματα επενδύσεων, υγείας και τοπικής αυτοδιοίκησης.

"Συζητήσαμε τα κοινή βήματα μεταξύ μας. Πολλά έχουν γίνει, πολλά μένουν να επιτευχθούν", υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι "πρέπει να υπάρχει και έναυσμα για ανάπτυξη στην Ελλάδα".

"Εύχομαι και ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ", σημείωσε.

Απαντώντας στην ερώτηση "πόσο θα χρειαστεί να περιμένει η Ελλάδα μέχρι να καταβληθεί η δόση;", τόνισε: "Μπορώ να πω ότι το πόρισμα της τρόικας θα παρουσιαστεί όταν είναι έτοιμο να παρουσιαστεί. Άλλωστε είναι κατανοητό πως το να δουλεύει κανείς σε βάθος έχει προτεραιότητα από το να δουλεύει γρήγορα. Η δόση θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από το καλοκαίρι και είναι απόλυτα απαραίτητη για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας".

Και πρόσθεσε: "Πιέζουμε κι εμείς όσο μπορούμε αλλά οφείλουμε να λύσουμε πρώτα θέματα αξιοπιστίας. Η αξιοπιστία ανακτάται εφόσον λυθούν προβλήματα και ερωτήματα που έχουν προκύψει. Πρέπει πρώτα να επιλυθούν αυτά γι' αυτό και η διαδικασία διαρκεί περισσότερο απ' ό,τι θα νόμιζε ο ένας κι ο άλλος".

Ο πρωθυπουργός μας, δήλωσε πως είχε «την ευκαιρία να πω στην καγκελάριο ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, να ξεπεράσει την κρίση. Αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ» και συνέχισε λέγοντας ότι τόνισε «στην κ. Μέρκελ ότι ο ελληνικός λαός ματώνει, αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ», συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει την ύφεση και να πιάσει τους στόχους».

Είπε επίσης ότι «Η καγκελάριος εξέφρασε την απόφαση της να βοηθήσει την Ελλάδα και να πάρουν σύντομα τέλος οι δοκιμασίες του ελληνικού λαού», και πρόσθεσε: «Εκείνοι που πόνταραν σε κατάρρευση θα χάσουν το στοίχημα».

«Ζητούμενο είναι να βγει η χώρα από την ύφεση και την ανεργία που πραγματικά παραλύει την οικονομία», είπε, σημειώνοντας: «Εχθρός μας είναι η ύφεση, ζητούμε το δικαίωμα, μετά από όλες τις θυσίες, να πετύχουμε, να βγούμε από την κρίση. Δεν ζητάμε χρήματα και χάρες, αλλά την ευκαιρία να σταθούμε στα πόδια μας».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «Η αξιοπιστία μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά», κάτι που «η καγκελάριος έχει αναγνωρίσει και η επίσκεψή της το αποδεικνύει έμπρακτα».

"Αποφασίσαμε στενότερη συνεργασία σε τομείς, όπως η υγεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα από την Γερμανική τεχνική και επενδυτική βοήθεια", τόνισε.

"Σήμερα υποδεχθηκαμε μία φίλη της χώρας", τόνισε και χαρακτήρισε την επίσκεψη της καγκελαρίου ως μία "νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας".

Συνάντηση Παπούλια- Μέρκελ

"H επίσκεψή σας είναι μία πολύ σημαντική επίσκεψη σε μια στιγμή, θα το ζήσατε και εσείς, που ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές. Σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του", ανέφερε στην Α. Μέρκελ, ο Κάρολος Παπούλιας.

Πρόσθεσε ότι θα "πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδες σε αυτόν τον λαό που υποφέρει. Και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα. Να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων, που είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, μπροστά από την Ισπανία, και βέβαια και την ανεργία των γυναικών".

Η κ. Μέρκελ απάντησε ότι "γνωρίζω ότι αυτή η πορεία για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ήρθα εδώ υπό την ιδιότητά μου -πράγμα που τόνισα και προς τον πρωθυπουργό- ως εταίρος και ως φίλη της Ελλάδας". Σημείωσε ότι θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο Α. Σαμαράς συνόδευε και σύστησε την καγκελάριο στον κ. Παπούλια, ενώ άγημα της Προεδρικής Φρουράς είχε παραταχθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και απέδωσε τιμές.

Μέρκελ και Σαμαράς αποχώρησαν μαζί από το Προεδρικό Μέγαρο με κατεύθυνση προς το Hilton, όπου συναντήθηκαν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλληνες επιχειρηματίες έθεσαν στην κ. Μέρκελ το θέμα της ρευστότητας στην αγορά, που το συνέδεσαν με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, είπε στην καγκελάριο ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την νομοθετική ρύθμιση για περαιτέρω μείωση των μισθών καθώς οι μεταρρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει ευελιξία στην αγορά εργασίας. Η κ. Μέρκελ είπε ότι θα το μεταφέρει στην Τρόικα.

Έθεσαν όμως και το ζήτημα των χρεών του κράτους έναντι των επιχειρήσεών τους που δημιουργεί ασφυξία.
Στις 19.20 η κ. Μέρκελ μετέβη στο "Ελ. Βενιζέλος", συνοδεία του Δ. Αβραμόπουλου, και αναχώρησε με προορισμό το Βερολίνο.

Σε σύντομη συνομιλία μπροστά από τις κάμερες, η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε "πολύ ωραίο" το γραφείο του πρωθυπουργού.

Στις 16.40, Σαμαράς και Μέρκελ, μετέβησαν άνευ συνοδείας με τα πόδια στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός συνομιλούσε σε φιλικό κλίμα με την καγκελάριο.

Τηλεφωνική ενημέρωση από Σαμαρά και Στουρνάρα είχε ο Ευ. Βενιζέλος.


Η υποδοχή Μέρκελ στο αεροδρόμιο

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η καγκελάριος Μέρκελ η οποία προσγειώθηκε στις 13.30 στο "Ελ. Βενιζέλος". Ο Α. Σαμαράς υποδέχθηκε την κ. Μέρκελ και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο τυπικό, με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, το τιμητικό άγημα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην υποδοχή παρευρέθησαν σειρά υπουργών: Αβραμόπουλος, Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Στυλιανίδης, Σταϊκούρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Στ. Βασιλόπουλος.

Η αυτοκινητοπομπή έφυγε από το αεροδρόμιο στις 13.40 και στις 14:05 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν πέταξαν μερικά πλαστικά μπουκάλια στα αυτοκίνητα της συνοδείας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Όσοι καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα σηματοδοτούσε κάτι διαφορετικό για τη χώρα, διαψεύστηκαν οικτρά» δηλώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο βέβαιο από το σημερινό επικοινωνιακό φιάσκο είναι πως τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, στο ίδιο λάθος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Εξάλλου, οι ευχές της για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επαναφέρουν το γνωστό χιλιοειπωμένο εκβιασμό, με σκοπό τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ καταδεικνύει τη στρατηγική σύμπλευση της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τους δανειστές και το κεφάλαιο ότι σκοπεύει να εμμείνει στην ίδια αδιέξοδη και εγκληματική πολιτική, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου δρόμου της εξαθλίωσης των λαών και της αποδόμησης της Ευρώπης, οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην τρικομματική συγκυβέρνηση ότι φτάνει στο τέλος της».
ΠΑΣΟΚ: Πολύ θετικό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ και μόνο το γεγονός της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Οι ίδιες πηγές, ελλείψει επίσημης ενημέρωσης, ήταν συγκρατημένες, αναφέροντας ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει την ενημέρωση αυτή από τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση και τις συνομιλίες του με την κα Μέρκελ, αλλά και από το οικονομικό επιτελείο για τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ως γεγονός τεράστιας σημασίας ότι η κα Μέρκελ, όπως και γενικά οι ευρωπαίοι εταίροι, αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα τα δυόμισι τελευταία χρόνια.

Επισημαίνουν επίσης και οι εκτός Ελλάδας αναγνωρίζουν ότι η χώρα έχει καλύψει μεγάλο μέρος του δρόμου, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς για να καλυφθεί.

Και αυτό για να υλοποιηθεί, αναφέρουν, καθιστά απαραίτητη μια ολοκληρωμένη συμφωνία, για την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία πρέπει να αποτελέσει τη βάση.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Από τις δηλώσεις της κας Μέρκελ και του κ. Σαμαρά το μόνο απτό και καθαρό συμπέρασμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η κα Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και της Καγκελαρίου της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η κ. Μέρκελ παρέπεμψε «με πείσμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος για το οποίο όλοι συνομολογούν ότι δεν βγαίνει και είναι επώδυνο και υφεσιακό, ο δε κ. Σαμαράς αιφνιδιασμένος από την σχετική ερώτηση προτίμησε να την προσπεράσει και να αναφερθεί στην ύφεση και στην ανεργία».
ΚΚΕ: «Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού αποκαλύπτουν πως όλοι αυτοί που ισχυρίζονται, ότι φταίει μόνο η τρόικα, αποπροσανατολίζουν το λαό γιατί κρύβουν τις ευθύνες και την ταξική στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ: Ότι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση» επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του.

Το ΚΚΕ αναφέρει, ότι «όλα δείχνουν πως το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει Μέρκελ - Παπανδρέου προχωράει και εμπλουτίζεται. Οι κοινές μπίζνες γερμανικού και ελληνικού κεφαλαίου, εκτός από το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, τις ιδιωτικοποιήσεις, περιλαμβάνουν, μέσω της αξιοποίησης του μηχανισμού της Τοπικής Διοίκησης, και την λεγόμενη διαχείριση των απορριμμάτων, γενικότερα την περιβαλλοντική βιομηχανία που έχει υψηλά κέρδη.»

«Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεμπερδεύουν με τα διλήμματα και τις αυταπάτες. Η πάλη για κατάργηση των μνημονίων συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ. Όσοι το κρύβουν λένε στο λαό ψέματα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Χρυσή Αυγή: «Η θλιβερή ελλαδική ηγεσία δεν τόλμησε να απαιτήσει τα αυτονόητα από την τοκογλύφο Μέρκελ, δηλαδή συμμετοχή της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και απαλλαγή του κράτους μας από το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

«Η πολιτική υποταγής της συγκυβέρνησης θα οδηγήσει σε νέο μνημόνιο και οριστική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
ΔΗΜΑΡ: «Το κρίσιμο για εμάς είναι η συνάντηση να έχει αποτελέσματα, υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφορικά με τη συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Τις θεωρώ πολύ φυσιολογικές, είναι λογικό να υπάρχει αγανάκτηση του κόσμου, όμως θα πρέπει αυτή τη στιγμή να κυριαρχήσει ο πολιτικός ρεαλισμός… Ευελπιστούμε ότι θα γίνουν χωρίς παρατράγουδα, χωρίς υπερβολές από καμία πλευρά».

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, θεώρησε ότι ήταν άστοχη η διατύπωση περί γενικής απαγόρευσης.
Γερμανικός Τύπος: Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, οι περισσότεροι γερμανοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα, που όμως έστειλε πολλά και σημαντικά μηνύματα.

Πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα και τις επαφές της στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η άφιξη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και η συνέντευξη τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά μεταδόθηκαν ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα N-TV και Phoenix, ενώ πολλές ιστοσελίδες κατέγραφαν κυριολεκτικά λεπτό προς λεπτό το ταξίδι αυτό.

Εκτενείς είναι επίσης οι αναφορές στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια, με τους περισσότερους ανταποκριτές των γερμανικών μέσων στην Αθήνα, ωστόσο, να τα υποβαθμίζουν και να εξηγούν ότι προκλήθηκαν από κάποιες μικρές ομάδες δεκάδων κουκουλοφόρων και πως η μεγάλη μάζα διαδήλωσε ειρηνικά.

Ο απόηχος της επίσκεψης

Ο απολογισμός των γερμανών αναλυτών είναι καταρχήν θετικός. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για μια επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα, που όμως έστειλε πολλά και σημαντικά μηνύματα.

Με σημαντικότερα ότι η Άγκελα Μέρκελ δείχνει την αλληλεγγύη της και διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, ότι εξομαλύνονται και πάλι οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών και αποκαθίσταται ο δίαυλος επικοινωνίας Βερολίνου-Αθήνας.

Περισσότερα, σύμφωνα και με το σχόλιο της κεντρικής σύνταξης της DW, δεν μπορούσε να αναμένει κανείς από αυτή την επίσκεψη καθώς η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι έργο της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής, ενώ η αξιολόγηση αυτών των μεταρρυθμίσεων έργο της τρόικας.

Όταν η τελευταία παρουσιάσει την έκθεσή της, τότε θα κληθούν η Α. Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της ευρωζώνης να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή όχι της βοήθειας.

Όπως εκτιμούν πολλοί γερμανοί αναλυτές ωστόσο, η κ. Μέρκελ έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις της και με τη σημερινή της επίσκεψη στην Αθήνα θέλησε να υπογραμμίσει τη βούληση και αποφασιστικότητά της να κρατήσει σε κάθε περίπτωση την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.

Με το ταξίδι αυτό, λένε οι ίδιοι, η Μέρκελ ήρθε να επιβεβαιώσει τα σενάρια που τη θέλουν να προκρίνει μια πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα. Μια απόφαση που συνδέεται φυσικά και με τις γερμανικές εκλογές σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η εκτίμηση του ανταποκριτή του πρώτου προγράμματος της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD, ο οποίος σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού: «Εάν αυτή η επίσκεψη έχει κάποιον νικητή, τότε αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Και αυτό γιατί απέσπασε δυο πολύ σημαντικές δεσμεύσεις, ότι η Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ και ότι η Γερμανία στηρίζει αυτή την προσπάθεια»


 Μπορείται να γίνεται μέλη στις:  
https://www.facebook.com/pages/City-International/205253632833495 
και
http://www.yorgos-tahtsidis.blogspot.gr/

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com