'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

0 η δωρεά οργάνων χάνει την ανθρώπινη ομορφιά της προσφοράς και γίνεται κάτι άχρωμο, κάτι υποχρεωτικό, κάτι που σου επιβάλλει το κράτος σαν ένα ακόμη χαράτσι...!!!


ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ...!!!
Ο νέος νόμος περί δωρεάς οργάνων Ν 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.6.2011  που ψηφίστηκε επί υπουργείας κ. Λοβέρδου κάνει ουσιαστικά υποχρεωτική τη δωρεά οργάνων, αφού μόνο αν κάποιος δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί να γίνει δωρητής οργάνων, θα εξαιρείται από τη διαδικασία μακελέματος του σώματός του, το οποίο θα αποφασίζεται όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αλλά από το κάθε νοσοκομείο. Επιπλέον, καταργείται κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης, αφού θα πρέπει ο πολίτης να τρέξει να δηλώσει ότι δε θέλει να γίνει δωρητής οργάνων, ώστε να αποφύγει τους κινδύνους που περιέχει ο νόμος – όμως, πόσοι από τους Έλληνες πολίτες είναι σωστά ενημερωμένοι, ή πόσοι θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν; Επίσης, η δωρεά οργάνων χάνει την ανθρώπινη ομορφιά της προσφοράς και γίνεται κάτι άχρωμο, κάτι υποχρεωτικό, κάτι που σου επιβάλλει το κράτος σαν ένα ακόμη χαράτσι – εκτός από τα λίγα λεφτά σου, τώρα θέλουν και τα όργανα του σώματός σου στα οποία ελάχιστη δυνατότητα επιλογής σου αφήνουν. Αναφέρθηκε και άλλες φορές ότι με αυτό το νόμο η Ελλάδα, ουσιαστικά, Κοσοβοποιείται (βλ. το εμπόριο οργάνων από απαχθέντες Σέρβους που κατακρεουργούνταν από το Αλβανικό κράτος του Κοσόβου). Οι Έλληνες με την πρόφαση της ”εικαζόμενης συναίνεσης” του νόμου Λοβέρδου θα υπόκεινται στις διαθέσεις του ...
κάθε γιατρού, ή διοικητή νοσοκομείου – και είναι γνωστό κατά πόσο κάποιοι γιατροί και λειτουργοί της υγείας σέβονται το λειτούργημά τους -, για να γίνουν από άνθρωποι, ”καλλιέργεια οργάνων”, μιας και η ζωή και ο θάνατός τους θα εξαρτάται από το χρηματιστήριο ανθρωπίνων οργάνων.                                  Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτός από τα εργασιακά δικαιώματα, την εθνική κυριαρχία, εκχώρησε και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κινδυνεύουν με το νόμο Λοβέρδου, εκτός από σκλάβοι της Ευρώπης, να γίνουν και οι προμηθευτές οργάνων όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση Σαμαρά που τόσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό θα καταργήσει και αυτόν τον επικίνδυνο και απάνθρωπο νόμο, πριν το εμπόριο οργάνων γίνεται με κρατική προστασία..
Η νέα αυτή ρύθμιση επιχειρεί να φέρει το «ισπανικό μοντέλο» μεταμοσχεύσεων  στη χώρα μας, φέροντας τα πάνω κάτω στον συγκεκριμένο τομέα, όπου ίσχυε το ακριβώς αντίθετο. Μέχρι σήμερα δωρητές οργάνων θεωρούνται μόνο όσοι έχουν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ή όταν υπάρχει η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση. Ωστόσο, αυτή η τακτική δεν είχε αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς ούτε το 1% του κόσμου δεν έχουν σπεύσει να δηλωθούν ως δωρητές οργάνων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου, η δωρεά από ζώντες δότες μπορεί να γίνεται σε συγγενείς μέχρι και τετάρτου βαθμού εξ αίματος (γονείς, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, αδέρφια, ξαδέρφια, ανίψια, θείοι) καθώς και μέχρι δεύτερου βαθμού για συγγενείς εξ αγχιστείας (σύζυγος, οι γονείς του και τα αδέρφια του). Επίσης, ο λήπτης θα μπορεί να λάβει μόσχευμα από ζώντα δότη με τον οποίο συνδέεται με σύμφωνο συμβίωσης, αλλά ακόμα και από άτομο με το οποίο έχει προσωπική σχέση και συνδέεται συναισθηματικά, ακόμα και αν δεν έχει υπάρξει γάμος, αρραβώνας ή σύμφωνο συμβίωσης.
Η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις» ολοκληρώθηκε με φυσικά πλήρης άρνηση των συμμετεχόντων δες εδώ
δείτε τον νόμο ΕΔΩ
πηγη 1 2

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com