'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

0 Ελληνική κυβέρνηση ακούει κανείς...?

μία είδηση που χρίζει μεγάλης προσοχής από Ελληνικής πλευράς...!!!

H Υποδιεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών του Τουρκικού Υπουργείου Αμύνης, επέλεξε το τοπικό ναυπηγείο RMK Marine για την ναυπήγηση των επόμενων έξι κορβετών του προγράμματος Eθνικού Πλοίου/MILGEM, αντί για το γειτονικό ναυπηγείο της Dearsan. Οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο αναμένονται να ξεκινήσουν σύντομα, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα δείχνει να λαμβάνει προτεραιότητα στον τουρκικό αμυντικό σχεδιασμό.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star, τα πλέον σύγχρονα ναρκοθηρευτικά του Τουρκικού στόλου βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, λόγω μη διάθεσης κατάλληλου κονδυλίου για την προμήθεια ηλεκτρικών γεννητριών για την τροφοδοσία των συστημάτων τους. Ως αποτέλεσμα τα έξι νέα ναρκοθηρευτικά κλάσης AYDIN, βρισκόμενα εν όρμω, θέτουν σε λειτουργία τις ντιζελομηχανές τους περίπου 150 ώρες την εβδομάδα, έχοντας καταναλωσεί καύσιμα αξίας 42,5 εκατ. τουρκικών λιρών (€19 εκατ), και οι ντιζελοκινητήρες τους χρήζουν επισκευών. Τα ναρκοθηρευτικά εδρεύουν στην ναυτική βάση Αρτάκης (Erdek) στην θάλασσα του Μαρμαρά, επαρχία Παλαιοκάστρου (Balikesir).
    H κινητοποίηση παραγόντων της Ομογένειας στις ΗΠΑ κατάφερε να σταματήσει προσωρινά την παραχώρηση δύο φρεγατών Oliver Hazard Perry (USS Halyburton και USS Thach)στο τουρκικό ναυτικό μέσω του H.R. 6649: Naval Vessel Transfer Αct του 2012. Tο νομοσχέδιο θα επανέλθει σύντομα στο Κογκρέσο, οπότε αναμένονται νέες κινητοποιήσεις.

πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com