'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

0 "Κεραυνοί" κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου! "Ανέχεσαι τα ψεύδη,συμμετέχεις στην εξαθλίωσή μας"...!!!

Τα πυρά που δέχεται πλέον ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος είναι μαζικά και πιθανότατα θα αποδειχτούν και “φονικά” για τις κρίσεις που έρχονται. Μετά από την ΑΚΙΣ , μια δεύτερη ανακοίνωση πραγματικός κεραυνός ,αυτή τη φορά από την ΑΝΕΑΕΔ, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας “ψυχικός δεσμός” του Α/ΓΕΕΘΑ ,με τους απόστρατους. Και ανάλογο είναι το κλίμα και στους εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ είναι πραγματικά σκληρή. Υπενθυμίζει στον Α/ΓΕΕΘΑ ότι “οφείλει να γνωρίζει ο κος Αρχηγός, ότι εκτός «στρατιωτών» ηγείται και εργαζομένων οικογενειαρχών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό διωγμό, όντες ηθικά και υλικάακρωτηριασμένοι. Οφείλει να γνωρίζει ότι η ανέχεια, η εξαθλίωση και η πτώση του
ηθικού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χαλάρωση της πειθαρχίας και της συνοχής του στρατεύματος”.

ΟΛΗ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ

Σύμφωνα με τον κώδικα τιμής των Ευελπίδων, ο Εύελπις ούτε ψεύδεται, ούτε ανέχεται από άλλους να ψεύδονται. Ο Α/ΓΕΕΘΑ, ως απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, θα έπρεπε να δίδει μεγάλη σημασία σε αυτές τις αρχές, με τις οποίες γαλουχήθηκαν όλες οι γενεές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των ΕνόπλωνΔυνάμεων.

Παρά ταύτα, ανέχεται όχι μόνο να συνεχίζεται το προεκλογικό ψεύδος της σημερινής κυβέρνησης περί «αποκατάστασης των αδικιών και εξύψωσης του ηθικού των ΕΔ», αλλά και συμμετέχει με πολιτικάντικους όρους στην υλοποίηση του σχεδίου εξαθλίωσης, με τα σκληρά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων του!

Η σιωπή όμως αυτή αποδεικνύεται επιλεκτική, αφού o Α/ΓΕΕΘΑ κάλεσε σε έγγραφη απολογία τον πρόεδρο και το γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ, για την ανακοίνωση με την οποία του έθεταν ερωτήματα, που αφορούν ...

στα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Γνωρίζουμε ότι ο εκάστοτε Αρχηγός, αφενός μεν έχει πληθώρα θανατηφόρων βελών στις φαρέτρες των στρατιωτικών πειθαρχικών διατάξεων και της στρατιωτικής ποινικής νομοθεσίας, για να εξουδετερώσει ακαριαία οποιονδήποτε παρεκκλίνει στο
ελάχιστο, αφετέρου δε πρέπει να αποτελεί το στήριγμα και την καταφυγή των υφισταμένων του. Θα συντασσόμασταν δε απολύτως μαζί του, αν η χρήση αυτών των βελών αφορούσε σε παραβίαση των επιχειρησιακών στρατιωτικών νόμων, σχεδίων, κανόνων και αρχών, εντός του στρατεύματος.

Δεν μπορεί όμως, με άλματα στρατιωτικής και νομικής δεοντολογίας, να εξαντλεί την αυστηρότητά του, όταν τα ε.ε. στελέχη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια τολμούν να τον παρακινήσουν να πράξει τα ηθικώς και συνταγματικώς αυτονόητα και μάλιστα υπό καθεστώς κατοχικών συσσιτίων.

Σε μια Ευρώπη του 2013, οφείλει να γνωρίζει ο κος Αρχηγός, ότι εκτός «στρατιωτών» ηγείται και εργαζομένων οικογενειαρχών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό διωγμό, όντες ηθικά και υλικά ακρωτηριασμένοι. Οφείλει να γνωρίζει ότι η ανέχεια, η εξαθλίωση και η πτώση του ηθικού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χαλάρωση της πειθαρχίας και της συνοχής
του στρατεύματος. Δεν είναι δυνατόν, ο φυσικός ηγέτης του στρατεύματος να συναινεί επιλεκτικά στα σκληρά και ανάλγητα μέτρα που εξαθλιώνουν τους υφισταμένους του και να μην αναμένει την αντίδρασή τους. Δεν αντιλαμβανόμαστε εν προκειμένω, την κάτω από αυτές τις συνθήκες, σκοπιμότητα της επίδειξης της «σκληρής πυγμής», η οποία είναι σαφές ότι, αν μη τι άλλο, «κλείνει το μάτι» στην ίδιας πρακτικής πολιτική της κυβέρνησης.Όντας ρεαλιστές, δεν προσδοκούμε ο Α/ΓΕΕΘΑ να ομοιάζει κατ’ ελάχιστον στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος όταν το νερό δεν έφθανε για τους στρατιώτες του, έχυσε και το δικό προτιμώντας να διψάσει μαζί τους! Άλλωστε η σημερινή ηγεσία, δίνει έντονα την αίσθηση ότι είναι αποκομμένη από τη βάση, προσπαθώντας να εξαγοράσει χρόνο παραμονής στο αξίωμα. Ποιος αναμένει να ασχοληθεί με τα οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά προβλήματα των υφισταμένων της;


Μια τέτοια ηγεσία δεν είναι μόνο καταδικασμένη στη συνείδηση των ε.ε. και ε.α συναδέλφων. Είναι καταδικασμένη και από την ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγή!


Εμείς ως απόστρατοι στρατιωτικοί, επίσης αμείλικτα, αναίτια και στοχευμένα διωκόμενοι από την Πολιτεία, ήμασταν και είμαστε στο πλευρό των εν ενεργεία συναδέλφων μας, στον κοινό αγώνα για κοινωνική αξιοπρέπεια και για επανοικοδόμηση του υψηλού φρονήματος στις Ε.Δ.

Τέλος δηλώνουμε, ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας αυτόν, καλώντας όλους τους φορείς των αποστράτων και τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά να τον στηρίξει.


ΠΗΓΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com