'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

0 Μελλοντική Δομή Δυνάμεων...!!!Μετά από πολυετείς καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις και ατελείωτο πόλεμο χαρακωμάτων εντός και εκτός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (είναι παροιμιώδεις οι παρεμβάσεις τοπικών πολιτικών, κομματικών και… εκκλησιαστικών αρχών για τη διατήρηση μονάδων και στατοπέδων στην περιοχή τους), φαίνεται ότι οι «ανανεωτικές» δυνάμεις του στρατεύματος που επί τόσα χρόνια προσπαθούσαν για τον μετασχηματισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων υπερπήδησαν τα εμπόδια και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ έπεισαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να γίνει το μεγάλο και ουσιαστικό βήμα.
Κύριο χαρακτηριστικό της νέας Μελλοντικής Δομής Δυνάμεων (ΜΔΔ) είναι η περικοπή του «πάχους» και των «βαρών»που η ατολμία στη λήψη απόφασης και τα πάσης φύσης κατεστημένα έχει επιτρέψει τη συσσώρευση τους.
Η περικοπή του «πάχους» είτε αφορά τα επίπεδα διοίκησης είτε τους σχηματισμούς και μονάδες ήταν από πολλά χρόνια επιβαλλόμενη όχι μόνο για τον αυτονόητο λόγο της ενίσχυσης της «καρδιάς», δηλαδή των στρατηγείων, σχηματισμών και μονάδων που προσδίδουν ουσιαστική υπόσταση στη στρατιωτική ισχύ της χώρας, αλλά και για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των επενδύσεων στην άμυνα είτε αυτές αφορούν το λειτουργικό κόστος είτε την ανάπτυξη (εξοπλιστικά προγράμματα), οι οποίες, δυστυχώς βαίνουν συνεχώς μειούμενες.
Στη νέα Μελλοντική Δομή Δυνάμεων (ΜΔΔ) οι μεγαλύτερες μεταβολές επέρχονται στον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος σε οργανωτικό επίπεδο, για πολλά χρόνια, είχε μετατραπεί στον «μεγάλο ασθενή» τόσο λόγω εσωτερικών αγκυλώσεων όσο και της ατολμίας των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών.
Με χωροταξική κατανομή και οργανωτική δομή που ουσιαστικά αντανακλούσε την πραγματικότητα της μετεμφυλιακής εποχής και του Ψυχρού Πολέμου, η χώρα είχε πλημμυρίσει από στρατόπεδα, σχηματισμούς και μονάδες που στην πράξη αποτελούσαν «σκιά» του εαυτού τους. Σε αυτή την κατάσταση ήταν αμφίβολο αν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο επιχειρησιακό έργο που τους είχε ανατεθεί, ενώ το προσωπικό που τις στελέχωνε καταπονούνταν σε καθημερινή βάση για να εκτελέσει το καθήκον του.
Με βάση πληροφορίες, με τη νέα ΜΔΔ του Ελληνικού Στρατού:
Καταργείται το εδρεύον στη Κοζάνη, Α΄ Σώμα Στρατού
Καταργείται το Β΄ Σώμα Στρατού, με έδρα στη Βέροια.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com