'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

0 Τουρκική μαχαιριά στην καρδιά του ΝΑΤΟ: Πήρε το κινέζικο HQ-9...!!!Ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες, η επιλογή του κινεζικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μακρού βεληνεκούς –μεγάλων υψών HQ-9 για το τουρκικό πρόγραμμα T-LORAMIDS, σε μια εξέλιξη που θα πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις – έστω παρασκηνιακές – και ενδεχομένως εξελίξεις στο επίπεδο των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή.
Η επιλογή λήφθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου της τουρκικής γενικής γραμματείας αμυντικής βιομηχανίας (SSM) υπό την προεδρία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Με την απόφαση της αυτή, που λήφθηκε μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, η Άγκυρα απέρριψε τόσο τις ΝΑΤΟϊκές προσφορές (Patriot από τις Raytheon & Lockheed Martin και SAMP/T Aster 30 της ιταλο-γαλλικής κοινοπραξίας Eurosam), όσο και τη ρωσική προσφορά (S-300, Rosoboronexport).
Επισήμως πλέον, η Τουρκία επέλεξε το HQ-9 της κινεζικής CPMIEC (China Precision Machinery Export-Import Corporation) λόγω της χαμηλότερης τιμής του σε σχέση με τα άλλα προσφερόμενα συστήματα, αλλά και την απεριόριστη πρόσβαση στη τεχνολογία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της κινεζικής προσφοράς συμπεριλαμβανομένου του κόστους συμπαραγωγής του συστήματος στην Τουρκία, ανέρχεται στο ύψος των 3 δις δολαρίων ΗΠΑ (1 δις δολάρια λιγότερα από τον ανακοινωθέντα προϋπολογισμό του προγράμματος που προέβλεπε τη δαπάνη 4 δις δολαρίων για την προμήθεια 12 συστημάτων).
Το HQ-9 («hóng qí», στα ελληνικά «κόκκινο λάβαρο») είναι αντιαεροπορικό σύστημα μέσου–μακρού βεληνεκούς (ενδεικτικά αναφέρεται ως μέγιστο δραστικό κατά αεροσκαφών τα 200 χλμ.), μεγάλων υψομέτρων (ενδεικτικά αναφέρεται ως μέγιστο κατά αεροσκαφών τα 30 χλμ., περίπου 100.000 πόδια), που χρησιμοποιεί βλήματα ενεργού καθοδήγησης ραντάρ για την προσβολή αεροσκαφών, βαλλιστικών βλημάτων και βλημάτων πλεύσης (cruise).
Στην τυπική της μορφή μία πλήρης πυροβολαρχία του συστήματος HQ-9 αποτελείται από ...διαβάστε περισσότερα στο  ...  www.defence-point.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com