'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

0 Ο καθρέπτης που με χρήση ακτίνων Χ αποκαλύπτει τον... εσωτερικό κόσμο κάθε ανθρώπου...!!!Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά από ένα καθρέπτη, αν τυχόν το σώμα μας παρουσιάζει κάποια ασυνήθιστη ατέλεια, μας πιάνει μια μικρή... ανησυχία.

Πως θα ήταν όμως αν ο καθρέπτης δεν περιοριζόταν στην επιφάνεια του σώματος μας, αλλά μας έδειχνε και κάθε τι που συμβαίνει μέσα του; Το νέο τεχνολογικό προϊόν που παρουσίασαν επιστήμονες στο Τορόντο, ένας... καθρέπτης 3D με τη βοήθεια ακτίνων Χ, έρχεται να βοηθήσει το τομέα της ιατρικής αλλά και να χαρίσει στιγμές αμηχανίας.
Η εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία που ζει κάθε άνθρωπος όταν αντικρίζει το εσωτερικό του σώματος του προκαλεί... ιδιαίτερες αντιδράσεις. Αν και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο καθρέπτης βοηθά τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια καλύτερη σχέση με το σώμα τους, στις περισσότερες περιπτώσεις επικρατεί αμηχανία, αν όχι πανικός.
Πάντως όσο ασυνήθιστο και να είναι το θέαμα που προσφέρει ο νέος καθρέπτης, η βοήθεια του στο τομέα της υγείας, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι πολύ σημαντική. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες δύο τύπων και εξασφαλίζει υψηλή ανάλυση και λεπτομέρεια στην ανατομία κάθε σώματος.
Το νέο τεχνολογικό προϊόν έχει και την ικανότητα να αναγνωρίζει το φύλο του ανθρώπου που στέκεται απέναντι του, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό αλγόριθμο. Η επιφάνεια του καθρέπτη χρησιμοποιεί το Microsoft Kinect το οποίο εστιάζει σε 24 αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος ώστε να προσαρμόζει τις κινήσεις του ειδώλου.
Μπροστά στον 3D καθρέπτη, μπορεί κανείς να συλλέξει πληροφορίες για την υφή και την αντοχή των οστών του, την κατάσταση των μυών του αλλά και τη λειτουργία των οργάνων του. Σύμφωνα με τα λόγια των επιστημόνων:
«Οταν κάποιος στέκεται μπροστά στον νέο καθρέπτη μπορεί να ανακαλύψει πολλά πράγματα για τον εαυτό του μέσα από τη πρωτοποριακή τεχνολογία. Πηγαίνοντας μπροστά και πίσω και γενικότερα κάνοντας κινήσεις βρίσκει διάφορες ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες του σώματος του.»
Οι σημαντικές πληροφορίες που δίνει ο καθρέπτης σε όσους κάθονται μπροστά του όμως, οδηγεί αρκετές φορές σε συγχύσεις. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους επιστήμονες, ένας στους τρεις ανθρώπους που χρησιμοποίησαν των καθρέπτη αισθάνθηκαν πολύ άβολα. Το εσωτερικό του σώματος που αποκαλύπτεται τόσο απότομα φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση τα άτομα που το αντικρίζουν.
Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες θεωρούν πως όσο περνάει ο καιρός τόσο οι άνθρωποι θα εξοικειώνονται με το νέο προϊόν της τεχνολογίας, το οποίο πιστεύεται πως θα βοηθήσει σημαντικά σε διάφορους τομείς της υγείας. Υπολογίζεται πως σε λίγα χρόνια ο καθρέπτης θα χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις όπου θα χρειάζεται μια... εσωτερική εικόνα ενός ανθρώπου.
Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει τη λειτουργία του 3D καθρέπτη:

πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com