'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

0 Θεόδωρος Κάργας: Το βατράχι του ΠΝ, που έχασε την ζωή του δίνοντας παράδειγμα αρετής, αυτοθυσίας και γενναιότητας! (φωτογραφίες/βίντεο)...!!!
Ο Θεόδωρος Κάργας γεννήθηκε το 1979 στην Καβάλα. Αγαπούσε τον αθλητισμό από μικρό παιδί. Σε ηλικία έντεκα ετών ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική και στην συνέχεια με την άρση βαρών όπου κατάφερε να ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την Ελληνορωμαϊκή πάλη και βραβεύτηκε από τις τοπικές αρχές όταν κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων. 


Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Εισήλθε στο 146 Σχολείο και ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για τις άριστες επιδόσεις του. 


Την τελευταία μέρα της εκπαίδευσής του, την 1η Δεκεμβρίου 1999, παρόλο που ήταν ελεύθερος υπηρεσίας, του ζητήθηκε και έλαβε μέρος σε άσκηση ανορθόδοξου πολέμου στην βραχονησίδα Πλατεία. Στην διάρκεια της άσκησης με πραγματικά πυρά έχασε την ζωή του όταν μια χειροβομβίδα έσκασε στο στήθος του!


Σε εποχή έκπτωσης των ηθικών αξιών, ο νεαρός Θεόδωρος Κάργας αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα αρετής, αυτοθυσίας και γενναιότητας. Το Πολεμικό Ναυτικό τον αναγνώρισε ως πεσόντα σε ώρα υπηρεσίας. Μεγαλύτερη αναγνώριση αξίζει να του απονείμει ο Δήμος Καβάλας με την ανέγερση της προτομής του που είναι ένδειξη τιμής και μνήμης στον ηρωισμό, τα ιδανικά και τις αξίες του.


Ο Δήμος Καβάλας αναγνωρίζοντας και τιμώντας το ήθος, το ψυχικό σθένος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης προς την πατρίδα του Καβαλιώτη ναύτη Θεόδωρου Κάργα, επίλεκτου στελέχους της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού αποφάσισε την τοποθέτηση της προτομής του έμπροσθεν της Στρατιωτικής Λέσχης.


Το κόστος φιλοτέχνησης και κατασκευής της ορειχάλκινης προτομής ανέλαβε εξολοκλήρου το Πολεμικό Ναυτικό. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής μετά την σχετική αλληλογραφία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έγιναν στις 29 Οκτωβρίου 2011 από τον Υπαρχηγό Στόλου του ΓΕΝ.Προς τιμήν του έχει ανοιχτεί σελίδα στο Facebook απ' όπου και μερικές από τις φωτογραφίες!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΓΑΣ

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com