'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

0 Εγώ δεν ήρθα εδώ να μετρήσω το στρατό του Μπραῒμη πόσος είναι. Ήρθα για να πολεμήσω…!!!

20 Μαίου 1825.—Ο Παπαφλέσσας έχοντας πλήρη συνείδηση πως τράβαγε στο χαμό του, αποφασίζει ν’ αντιμετωπίση τον Ιμβραήμ στο Μανιάκι, με 1.300 μόνον άνδρες. «Αλλ’ εκ τούτων οι περισσότεροι έφυγαν, βλέποντες τον κάμπον να μαυρίζη υπό τον στρατόν των Αιγυπτίων. Απαντών εις τας συστάσεις εκείνων που του υπεδείκνυον να υποχωρήσουν, ο Παπαφλέσσας είπε: «Εγώ δεν ήρθα εδώ να μετρήσω το στρατό του Μπραῒμη πόσος είναι. Ήρθα για να πολεμήσω… Τη φευγάλα να μην την βάζετε καθόλου εις τον νουν σας. Καθήστε εδώ να πεθάνωμε σαν αρχαίοι Έλληνες». Στον δε αδελφό του Νικήτα, που του έγραψε πως έπρεπε να κρατούσε τις ορεινές θέσεις στα βουνά της Καλαμάτας για νάχει πίσω του ανοιχτό τον δρόμο προς την Μάνη, απάντησε:“Νικήτα, έλαβα την επιστολήν σου και εις απάντησιν σου λέγω ότι δεν είμαι σαν και σε και σαν τον κουμπάρο σου τον Κεφάλα, όπου τρέχετε από ράχη σε ράχη. Εγώ άπαξ ωρκίσθην vα χύσω το αίμα μου εις την ανάγκην της πατρίδoς, και αυτή είναι η ώρα. Εύχομαι δε εις τον Θεόν, πρώτη μπάλα τoυ Ιμβραήμ να με πάρει εις το κεφάλι, διότι σας γράφω να ταχύνετε τον ερχομόν σας, και σεις μου γράφετε κoυρoυφέξαλα. Νικήτα, πρώτη και τελευταία επιστολή μου είναι αυτή. Βάστα την, να την διαβάζεις καμμιά φορά να με θυμάσαι και να κλαίς”. Ο δε Βοϊδής Μαυρομιχάλης εφώναξε: «Πάμε στα ταμπούρια μας κι’ όποιος ξημερωθή αύριο, ας ακούη των γυναικών τα μοιρολόγια». Στην μάχη που ακολούθησε «Τίποτ’ άλλο δεν ακουγόταν πια από τα λιανίσματα των σπαθιών και των γιαταγανιών». Το Μανιάκι πήρε τη θέση του, στις σελίδες της Ιστορίας μας, δίπλα στις Θερμοπύλες και στην Αλαμάνα.πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com