'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

0 Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ εξελέγη πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ...!!!

Πανηγυρικά εξελέγη στις Βρυξέλλες, στη θέση του επικεφαλής του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Chairman of the European Union Military Committee-EUMC) ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ που θα υπηρετήσει στη θέση αυτή για τρία χρόνια, εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία, σχεδόν παμψηφεί!
Στις 15 πρώτες ψήφους που καταμετρήθηκαν όλες ήταν του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, οπότε σταμάτησε η διαδικασία. Προφανώς, ο Ισπανός και ο Φινλανδός ανθυποψήφιος, έλαβαν τουλάχιστον τις ψήφους των χωρών που εκπροσωπούσαν. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν τελικά 20 ψήφους για τον στρατηγό Κωσταράκο σε σύνολο 27 ψηφισάντων!
Η θητεία του στρατηγού Κωσταράκου θα ξεκινήσει από τις 6 Νοεμβρίου του 2015. Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, η πιθανότητα παραμονής του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι περισσότερο από ισχυρή. Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να υποστηριχτεί, ότι η εκέλιξη αυτή ενισχύει σημαντικά τη διεθνή εικόνα της χώρας μας σε εποχές δύσκολες, συμβάλλοντας επομένων στη συνολική προσπάθεια ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ με τη στρατιωτική – στρατηγική έννοια του όρου (deterrence).
Η Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC), είναι το ανώτατο στρατιωτικό όργανο στο πλαίσιο της Ένωσης και υπάγεται απευθείας στον
Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ), της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η EUMC παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στην ΕΠΑ και στον Ύπατο Εκπρόσωπο, ενώ προΐσταται του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η EUMC ιδρύθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2000 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Νίκαιας και αποτελείται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ΕΔ των κρατών μελών της ΕΕ, που εκπροσωπούνται σε τακτική βάση από μόνιμους στρατιωτικούς αντιπροσώπους τους στις Βρυξέλλες, οι οποίοι συχνά είναι δύο ή τριών αστέρων στρατηγοί (ή αντίστοιχοι). Αντίστοιχη Στρατιωτική Επιτροπή υπάρχει και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Ο Πρόεδρος (Chairman) της EUMC είναι πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ή στρατηγός (ή αντίστοιχος) τεσσάρων αστέρων, ο οποίος εκλέγεται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ΕΔ των κρατών μελών και διορίζεται από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τριετή θητεία.
Ο Πρόεδρος είναι ο εκπρόσωπος της EUMC, συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ΕΠΑ, κατά περίπτωση και είναι ο στρατιωτικός σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για ΘέματαΕξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (HR), καθώς επίσης αποτελεί το σημείο επαφής με τους Επιχειρησιακούς Διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ.



http://www.defence-point.gr/news/?p=116291

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com