'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

0 Αποφάσεις [817(1993) και 845(1993)] του συμβουλίου Ενωμένων Εθνών.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...!!!

Το ζήτημα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι απλώς μια διαφορά περί ιστορικών γεγονότων ή συμβόλω, πρόκειται για τη συμπεριφορά ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών, "ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ" , το οποίο αντιστρατεύεται τις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς έννομης τάξης, και πιο συγκεκριμένα τον σεβασμό της καλής γειτονίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.  
   Υπό το πρίσμα αυτό, το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα με περιφερειακή και διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους των "σκοπίων", με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.   
   Το ζήτημα του ονόματος προέκυψε το 1991, μετά την απόσχιση από την ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία και ανακήρυξη της ανεξαρτησίας  υπό το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».   
       Ιστορικά, ο όρος «Μακεδονία», ο οποίος, σημειωτέον, είναι Ελληνική λέξη, αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων, που ανήκουν στο Ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της Ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.  
  
Κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ο Υπουργός των Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσφωνήθηκε ως Υπουργός της Μακεδονίας. Κανείς Έλληνας πολιτικός που παρευρίσκονταν στην εν λόγω σύνοδο δεν αντέδρασε ή δεν είχε το σθένος να αντιδράσει, υιοθετώντας έτσι τη de facto αναγνώρισή της. 

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και αληθινοί Έλληνες που σέβονται την ένδοξη και ιερή ιστορία μας και αντιλαμβάνονται ότι, οι συστημικοί πολιτικοί μας αδιαφορούν ουσιαστικά γι' αυτήν, ενώ ταυτόχρονα τη χρησιμοποιούν μόνο για πολιτικό όφελος. Έτσι κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Security and Defence Committee - SEDE), την 11η Σεπτεμβρίου 2014, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, απηύθυνε ερώτηση στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ James Appathurai, που αφορούσε στην προσφώνηση Υπουργού της FYROM (ΠΓΔΜ), ως Υπουργού της Μακεδονίας.

Απαντώντας ο κ James Appathurai δήλωσε ότι, το ΝΑΤΟ έχει σαφείς θέσεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και ότι σε κάθε περίπτωση η χρήση του όρου ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'' είναι εσφαλμένη.
Κλείνοντας θα υπογραμμίσω  ότι συγνώμη ακούστηκε, μόνο μετά από παρέμβαση του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού, Ευρωβουλευτή.



Δόξα Τω Θεώ που είμαστε Έλληνες...!!!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com