'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

0 Σε αναζήτηση εναλλακτικών πηγών αύξησης των εσόδων

O υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε χθες ότι οι μετατάξεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στην οικονομία και έδωσε εντολή να εξευρεθούν «ισοδύναμες πηγές».

Εναλλακτικές πηγές αύξησης των εσόδων, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάταξη μέρους βασικών καταναλωτικών προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό 23%. Μάλιστα, όπως γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδό της η Ναυτεμπορική, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε χθες ότι οι μετατάξεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στην οικονομία και έδωσε εντολή να εξευρεθούν «ισοδύναμες πηγές».
«Επιζητούμε εναλλακτικές λύσεις για...
δεσμεύσεις οι οποίες υπάρχουν, όπως για παράδειγμα την μετάταξη ενός συγκεκριμένου ποσοστού προϊόντων από το ποσοστό του 11% ΦΠΑ στο υψηλότερο του 23%, γιατί αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά, ότι μία μαζική μετάταξη των προϊόντων από τον ένα στον άλλο συντελεστή, θα δημιουργούσε πολύ μεγάλα προβλήματα στην πραγματική οικονομία. Και επιχειρούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις, όπως έχουμε συμφωνήσει με τους συνομιλητές μας της τρόικας, για να αποφύγουμε προβλήματα ομοίως», ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού εξετάστηκε την Τετάρτη σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του κ. Παπακωνσταντίνου και τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων του υπουργείου. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την πορεία των εσόδων και διαπιστώθηκε ότι η αύξησή τους τον Αύγουστο κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με τους στόχους που προβλέπει ο προϋπολογισμός.
Έτσι, με εντολή του υπουργού Οικονομικών επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κατάθεση «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα, όπου θα περιλαμβάνονται οι εναλλακτικές λύσεις για την αύξηση των εσόδων. Μεταξύ άλλων θα προβλέπονται στοχευμένοι έλεγχοι στα υψηλά εισοδήματα, υιοθέτηση του «φορολογικού Καλλικράτη», αλλά και θέσπιση ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, οι άμεσες κινήσεις που αποφασίστηκαν χθες για το τελευταίο 5μηνο του έτους, έχουν ως εξής:
* «σαφάρι» για την εμπρόθεσμη απόδοση και είσπραξη του Φ.Π.Α. και άλλων παρακρατούμενων φόρων. Ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αποστείλει σε όλες τις Εφορίες ειδικές λίστες με τα ονόματα επιτηδευματιών και επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις Φ.Π.Α., έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από Φ.Π.Α., αλλά και σημαντικές διαφοροποιήσεις στοιχείων μεταξύ των δηλώσεων Φ.Π.Α. των τελευταίων ετών.
* «κυνήγι» για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, με στόχο να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
* έλεγχο των παλαιών φορολογικών δηλώσεων, μέχρι και το 2009.
* στο «μικροσκόπιο» οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς που έχουν υποχρέωση από την 1η Ιουλίου να εκδίδουν αποδείξεις.
* επίσπευση των διαδικασιών για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, καθώς σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται ήδη σημαντική καθυστέρηση αφού έχουν εκκαθαριστεί περίπου 700.000 δηλώσεις από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
* επιτάχυνση των διαδικασιών αποστολής του ΕΤΑΚ 2009 και των σημειωμάτων της έκτακτης εισφοράς, αλλά και των εκκαθαριστικών του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2010.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com