'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Όπως γνωρίζουν κάποιοι από εσάς, πέρα από γλωσσολόγος είμαι και κάτοχος ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις διεθνείς σχέσεις με ειδίκευση στην πολιτική επιστήμη και έχω μακροχρόνια εμπειρία στην πολιτική έχοντας συνεργαστεί με το γραφείο τύπου της Πρεσβείας μας στις ΗΠΑ, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, 1 Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή, 2 Ελληνοαμερικανούς και 6 Έλληνες βουλευτές (3 πρώην υπουργούς). Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση που μας εμφάνισαν τα ΜΜΕ ως «ιστορική συνάντηση» χωρίς να ακούσω όμως ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στις διαχρονικές διεκδικήσεις της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Αυτές οι διεκδικήσεις θα έπρεπε να αποτελούν τον κορμό της εξωτερικής πολιτικής όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ, προς την Τουρκία. Αυτές είναι: 1. ΆΡΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΎ CASUS BELLI για την ΆΣΚΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΉΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ στο Αιγαίο. 2. ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΏΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΆΤΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΎΠΡΟ, άμεσα και χωρίς όρους. 3. ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΊΑΣ ΤΟΥ 2016… μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και επιστροφή στην Τουρκία όλων των λαθρομεταναστών που εισήρθαν μέσω Τουρκίας… όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό έδαφος. 4. ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΉΡΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΏΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΊΔΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ, ΌΠΩΣ ΤΟ ΟΡΊΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΤΗΣ ΛΟΖΆΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΊΩΝ, με αυτόματη κατάργηση όλων των σχετικών συμφωνιών με τρίτες χώρες, οι οποίες παραβιάζουν το ΔΙΕΘΝΈΣ ΔΊΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΆΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ. 5. ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ προβλεπόμενης από την Συνθήκη της Λοζάνης Ελληνικής ΑΥΤΟΝΟΜΊΑΣ ΣΤΗΝ ΊΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΈΝΕΔΟ. 6. ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΌΛΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΌΞΩΝ ΝΑΏΝ στην Τουρκία… αρχής γενομένης από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 7. ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑΣ των Χριστιανών (Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και των Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα. 8. ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΌΛΕΩΣ για την καταστροφή του 1955. Πείτε μου την άποψή σας για αυτό το θέμα. Τι το ιστορικό έγινε στην συνάντηση του Μητσοτάκη με τον τούρκο ομόλογό του; Ποιο γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιστορικό… πέρα από το ότι φάγανε μαζί ντολμαδάκια, χαλβά και άλλα κοινά - στην ελληνική και τουρκική κουζίνα - εδέσματα;

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com