'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

0 Να σταματήσει η επίθεση κατά των Ενόπλων Δυνάμεων...!!!

Σε κάποια ιστολόγια, κυκλοφορεί από τις 20 Νοεμβρίου ένα κείμενο με τίτλο “Ελληνικός Στρατός 2010: μισθοφόροι και πανηγυρτζήδες”. Το κείμενο αναφέρεται σε αφίσα που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ με την ευκαιρία της Ημέρας των ΕΔ, την οποία αφίσα χρησιμοποιεί παραπλανητικά, αποκρύτοντας ότι είναι μία από τις τρεις που εκδόθηκαν. Ο συντάκτης του κειμένου αυτού επιτίθεται κατά των ΕΔ τις οποίες μάλλον λοιδωρεί, με αστήρικτα επιχειρήματα και αρκετές ανακρίβειες. Όσοι δεν έχουν δει το εν λόγω κείμενο μπορούν να το βρουν εδώ: Ελληνικός Στρατός 2010 Αναγκάσθηκα να γράψω την παρακάτω απάντηση, καταρχήν προς τον συνάδελφο που μου το προώθησε, κοινοποιώντας την σε πολλούς συναδέλφους και άλλους φίλους.
Δεν συμφωνώ με τον τρόπο προσέγγισης του θέματος από τον συντάκτη του κειμένου «Ελληνικός Στρατός 2010: μισθοφόροι και πανηγυρτζήδες»Διαπνέεται από εμπάθεια, ενώ παράλληλα είναι ψευδές και ίσως ύποπτο για τους σκοπούς που εξυπηρετεί.
Διαπιστώνω ότι εδώ και χρόνια υπάρχει μια τάση προσβολής, γελιοποίησης, απαξίωσης, ακόμα και συκοφάντησης των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που τελευταία παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάποτε η τάση αυτή ήταν το «χόμπι» κάποιων που προσπαθούσαν με τον τρόπο αυτό να προβληθούν. Τελευταία παρατηρώ ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι πέφτουν στο, κατ’ εμέ, ολίσθημα, να συμπράττουν στην προσβολή των ΕΔ, είτε με υπερβολές, είτε μεγαλοποιώντας πραγματικές καταστάσεις, είτε ακόμη δείχνοντας ικανοποίηση σχολιάζοντας ατυχή περιστατικά, κλπ. Σ’ αυτό, είναι γεγονός, ότι οδηγεί η αγανάκτηση από την γενικότερη κατάσταση της χώρας και της πολιτικής, την προσβλητική αντιμετώπιση των στρατιωτικών (ε.ε. και ε.α) από συγκεκριμένους χώρους και άτομα, αλλά και από τα πραγματικά προβλήματα των ΕΔ που κανείς δεν τα αρνείται.
Όσοι όμως υπηρετήσαμε στις ΕΔ, και συνεχίζουμε να τις υπηρετούμε με την ψυχή μας, τις αγαπούμε, όπως αγαπούμε και τιμούμε επίσης όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται επί των επάλξεων νύχτα-μέρα, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, κάτω από συνθήκες που όλο και γίνονται δυσκολότερες. Όταν δε οι ΕΔ αντιμετωπίζουν δύσκολες ή ατυχείς καταστάσεις συμπαραστεκόμαστε ηθικά, και μόνο πικρία και θλίψη αισθανόμαστε. Προπαντός δεν επιχαίρουμε  και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τις εκθέτουμε, ικανοποιώντας ίσως εκείνους που τις αντιμετωπίζουν με κόμπλεξ και εχθρότητα και που θα χαίρονταν ίσως αν τις έβλεπαν ακόμα και διαλυμένες. Ικανοποιώντας επιπλέον και τους εχθρούς οι οποίοι φυσικά ευχαριστούνται να μας βλέπουν να βάζουμε… «αυτογκόλ», αλλά και δικαιώνοντας τον κάθε… πάγκαλο.
Κάθε χώρος έχει και ατυχείς στιγμές ή εσφαλμένες ενέργειες, κλπ. Δεν λύνουμε όμως τα προβλήματά μας ούτε κερδίζουμε κάτι, με επιθέσεις κατά των ΕΔ ή της ηγεσίας τους. Αντίθετα οφείλουμε να τους κρατήσουμε ψηλά.
Έρχομαι στο προκείμενο:
Ο συντάκτης του προσβλητικού κειμένου για τις ΕΔ, προφανώς εκ προθέσεως, απομόνωσε μία αφίσα για να στιγματίσει τι; Θα παρακαλούσα όλους να κάνουν κλικ εδώ http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1638&vid=26 για δουν το βιντεάκι που «κρύβει» η αφίσα που τόσο ενόχλησε. Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί ενοχλεί η συμμετοχή των ΕΔ στις ειρηνευτικές αποστολές όπως οι ΕΔ όλων των πολιτισμένων χωρών. Στο κάτω-κάτω συμβάλλουν στο να τους κρατήσουν στον τόπο τους για να μη τους έχουμε στην Ομόνοια!!!

Επιπλέον, ο «ευφυής» (αλλά σίγουρα εμπαθής) συντάκτης του κειμένου, απέκρυψε από τους αναγνώστες του την ύπαρξη και άλλων δύο αφισών του ΓΕΕΘΑ (http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=3072). Με ένα απλό scrolling μπορούμε να τις δούμε όλες!!! Γιατί δεν συνέκρινε αυτές με την αφίσα του 1987; Το λέγω ευθέως: θεωρώ την πράξη του αισχρή και ηθελημένη προσβολή των ΕΔ την ημέρα της γιορτής τους.
Αλήθεια, τι ήθελε να παίξουν οι μπάντες στο Ζάππειο για τον κόσμο; Εμβατήρια για να κάνουν τα παιδάκια ασκήσεις παρελάσεως; Ποικίλη μουσική φυσικά, όπως κάνουν σε όλες τις χώρες σε ανάλογες περιπτώσεις. Ακόμα και οι στρατιωτικές μπάντες των Τούρκων (μια και όλοι αυτοί οι τύποι εκεί παραπέμπουν για συγκρίσεις) σε ανάλογες περιπτώσεις παίζουν τον… Χορό των Δερβίσηδων!!!
Δρ. Ιωάννης Παρίσης / Υποστράτηγος ε.α.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com