'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

0 15000 απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις! Τι απάντησε ο Βενιζέλος...!!!

Απολύσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις! Περίπου 15000 Επαγγελματίες Οπλίτες κινδυνεύουν να δουν τη πόρτα της εξόδου από τις ΕΔ,με αφορμή την μείωση της δύναμης του Στρατού Ξηράς από τις 90.000 που είναι σήμερα,στις 73.000 που προβλέπει η νέα δομή ,όπως έγραψε το Σάββατο το Onalert!

Τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ.Ο αρχηγός του οποίου αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος έχει εκφράσει τις διαφωνίες του για τις μειώσεις προσωπικού σε τόσο ,μεγάλο ποσοστό. Η μείωση των 17.000 δεν βγαίνει μόνο με τις παραιτήσεις και τις αποστρατείες στελεχών των ΕΔ,,όπως σωστά επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αλλά και της Ελευθεροτυπίας. Έτσι η εύκολη λύση για να επιτευχθεί η μείωση του δυναμικού των ΕΔ είναι να μην ανανεωθεί η θητεία 11.300 Επαγγελματιών Οπλιτών του Στρατού Ξηράς και άλλων 4000 που υπηρετούν σε ΠΝ και ΠΑ!

Ο Στρατός Ξηράς έχει προσλάβει ...

από το 2001 ,17.000 ΕΠΟΠ από΄τους οποίους έχουν μονιμοποιηθεί οι 5700. Άλλους 8000 έχουν προσλάβει ΠΑ και ΠΝ με τους μισούς να έχουν μονιμοποιηθεί. Μέχρι σήμερα ένας ΕΠΟΠ, γινόταν μόνιμος μετά από επτά χρόνια υπηρεσίας και ο μόνος λόγος για να μην γίνει η μονιμοποίησή του,ήταν να μην επιθυμούσε ο ίδιος τη παραμονή του στο στράτευμα.

Ο θεσμός των ΕΠΟΠ, παρουσιάστηκε ως μεγάλο βήμα για τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού. Στη πραγματικότητα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον χρησιμοποίησαν όπως,όπως για να καλύψουν τα τεράστια κενά επάνδρωσης που προκάλεσαν οι αλόγιστες και χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό μειώσεις της στρατιωτικής θητείας και ταυτόχρονα –σε μεγάλο βαθμό- ως ρουσφέτι για τη κομματική τους πελατεία. Ακόμη κι έτσι όμως η ένταξή τους στις ΕΔ αποτελούσε τη μόνη λύση για να καλυφθούν οι ανάγκες του Στρατού Ξηράς κυρίως.

Ο ισχυρισμός ότι αυτές οι ανάγκες θα καλυφθούν από το θεσμό των ΕΕΦΟΠ,δηλαδή των Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών είναι εξαιρετικά αδύναμος. Τι είναι αυτός ο θεσμός; Όσοι νέοι ολοκληρώνουν τη θητεία τους θα μπορούν αν το επιθμούν κι εφόσον δεν έχουν δουλειά να παρατείνουν τη θητεία τους από ένα εξάμηνο έως τρία χρόνια λαμβάνοντας ένα μισθό περίπου 600 ευρώ, χωρίς όμως να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας. Κάτι σαν τα stage, δηλαδή μόνο που θα φοράνε και στολή!

ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ



Τι απάντησε πριν από λίγο ο Κ.Βενιζελος

Στην αντεπίθεση περνά ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα των ΕΠΟΠ.Χθες ο κ. Βενιζέλος είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα απόλυσης "μόνιμου" προσωπικού ,προκαλώντας όπως ήταν απολύτως λογικό μεγαλύτερη σύγχυση και ανησυχία.Οι ΕΠΟΠ δεν είναι μόνιμο προσωπικό.Ο κ.Βενιζέλος επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσεις που μετέδωσαν τις δηλώσεις του κάνοντας την απαραίτητη επισήμανση περί μονίμων.Η δήλωση του κ.Βενιζέλου σήμερα αναφέρει:
«Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ !!
Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις  Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010. Κατά τη συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η  σχέση του νέου αυτού θεσμού του ΕΦ.ΟΠ με τους ΕΠ.ΟΠ., με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματος.
Όσοι συνεπώς υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον, ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. Η κρίση αυτή – όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια».  
 Μία επισήμανση: οι εξετάσεις που οι ΕΠΟΠ δίνουν σήμερα είναι μία απολύτως τυπική διαδικασία στην οποία όλοι κρίνονται επιτυχόντες.Όπως γράφαμε και χθες ο μόνος λόγος για να φύγει κάποιος ΕΠΟΠ είναι να το θέλει ο ίδιος.Συνεπώς αν το καθεστώς των εξετάσεων πάψει να είναι τυπικό και τα κριτήρια παραμονής των ΕΠΟΠ ανέβουν θα ξανασυζητήσουμε πόσοι ΕΠΟΠ θα παραμείνουν.
     
Βενιζέλος: Καμιά απόλυση στις Ένοπλες Δυνάμεις
07/12/2010

«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις», ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εκδήλωση με την οποία το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία των αρχηγών όλων των όπλων, αντιπροσωπείας της Βουλής, των κομμάτων, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά.

Στην ομιλία του ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Δημ. Ελευσινιώτης, διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του έθνους και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα ως έθνος ναυτικό, ως δύναμη θαλασσινή αποδίδει πάντα ιδιαίτερη σημασία στον εξοπλισμό, την ετοιμότητα, την εκπαίδευση και ιδίως στο φρόνημα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και το Πολεμικό Ναυτικό με τη σειρά του στηρίζει την εμπορική ναυτιλία που είναι ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί μειώσεως του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε: «Και σήμερα, αλλά δυστυχώς και τις προηγούμενες μέρες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ορισμένα δημοσιεύματα ή ραδιοτηλεοπτικά σχόλια τα οποία είναι μη διασταυρωμένα και μη ακριβή. Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις. Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε».

Είπε επίσης ότι «η νέα δομή δυνάμεων, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, είναι ένα σύνθετο εγχείρημα ριζικού εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων».
 
Ο ισχυρισμός ότι αυτές οι ανάγκες θα καλυφθούν από το θεσμό των ΕΕΦΟΠ,δηλαδή των Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών είναι εξαιρετικά αδύναμος.

Τι είναι αυτός ο θεσμός;

Όσοι νέοι ολοκληρώνουν τη θητεία τους θα μπορούν αν το επιθμούν κι εφόσον δεν έχουν δουλειά να παρατείνουν τη θητεία τους από ένα εξάμηνο έως τρία χρόνια λαμβάνοντας ένα μισθό περίπου 600 ευρώ, χωρίς όμως να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας. Κάτι σαν τα stage, δηλαδή μόνο που θα φοράνε και στολή!



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com