Όταν προέκυψε το ζήτημα με τη Σχολή Ευελπίδων και τη γιορτή της 17η Νοεμβρίου,σχεδόν όλοι θεώρησαν προδιαγεγραμμένη τη τύχη του αρχηγού της Σχολής ,ο οποίος κατηγορήθηκε ότι μαζί με συναδέλφους του τραγούδησε χουντικά άσματα. Περίπου δυόμιση μήνες μετά ο Εύελπις με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Σχολής Ευελπίδων απαλλάχθηκε. Τι μεσολάβησε;
Οι τάσεις που υπήρχαν ήταν δύο. Από τη μία η στρατιωτική ηγεσία έδειχνε να επιθυμεί την αποπομπή του Εύελπι από τη Σχολή.Αυτή ήταν η αίσθηση που μεταδιδόταν προς τα έξω ,τουλάχιστον από το ΓΕΕΘΑ,,με το ΓΕΣ να ακολουθεί.
Από την άλλη υπήρχε η ...
πολιτική ηγεσία υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο,ο οποίος από τη πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν ήθελε να χειριστεί το θέμα μ΄ αυτή τη λογική,αλλά επέλεξε την τακτική της εκτόνωσης. Όχι τυχαία. Αυτή φαίνεται ότι ήταν από τη πρώτη στιγμή η γραμμή της ΝΔ,η οποία πέρασε και στον Αβραμόπουλο. Η ΝΔ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ζητημα του Εύελπι και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι την όλη υπόθεση σε ρόλο συντονιστή χειρίστηκε ένας από τους "αόρατους" μεν αλλά και πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, ο γνωστός δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος. Γνωρίζοντας όχι μόνο νομικά αλλά και τα στρατιωτικά ο Τ.Μπαλτάκος ήταν ο "εγκέφαλος" της υπερασπιστικής γραμμής του Εύελπι.
Από τη πρώτη στιγμή το σχέδιο προέβλεπε εκτόνωση της έντασης και οι μόνοι που στάθηκαν εμπόδιο σ΄αυτό ήταν παραδόξως οι στενοί συγγενείς του Εύελπι. Ο θείος του μ΄ ένα επιθετικό άρθρο κι ο παππούς του με μια συνέντευξη, κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.Παρόλα αυτά η ΝΔ ,μέσω του δικηγόρου Τ.Μπαλτάκου, επέμεινε στην διακριτική μεν αλλά όπως φάνηκε πολύ ουσιαστική στήριξη του Εύελπι και τελικά πέτυχε την απαλλαγή του παρά τις αντίθετες προβλέψεις.
πηγη
δενχρειαζοταν καν η παραπομπη του νεαρου ευελπι αντρεσ θελουμε και οχι γιουσουφακια σαν αυτα που κινησαν τη διαδικασια παραπομπησ
ΑπάντησηΔιαγραφή