'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

2 Αυστραλία: Δεν αναγνωρίσαμε «Μακεδονία» ...!!!




Μέσω ομογενειακής εφημερίδας η αυστραλιανή κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει τέλος στη φημολογία ότι έχει αλλάξει η στάση της χώρας απέναντι στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και να πείσει ότι η χώρα θα ακολουθήσει την πολιτική των Ηνωμένων Εθνών στο ζήτημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι Αυστραλοί δέχθηκαν να εγκαταλείψουν το «Σλαβομακεδόνες» στην περιγραφή των Σκοπιανών που ζουν στη χώρα και να υιοθετήσουν το «Μακεδόνες»…
Μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, μια διευκρίνιση που κρίθηκε απαραίτητη, καθώς οι Σκοπιανοί πανηγύριζαν και προσπάθησαν να εμφανίσουν την υπόθεση ως αναγνώριση της ΠΓΔΜ από την Αυστραλία.
Η δήλωση στην ομογενειακή εφημερίδα έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση γνωρίζει τη μεγάλη ευαισθησία της ελληνικής κοινότητας για το θέμα της ονομασίας (σ.σ. της ΠΓΔΜ), αλλά δεν έχει αλλάξει η πολιτική (σ.σ. της Αυστραλίας) στο θέμα αυτό. Η χρήση του ονόματος Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία από την Αυστραλία συνάδει με την πρακτική του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και είναι προσωρινό μέτρο εν αναμονή εξεύρεσης αποδεκτής ονομασίας από τις κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Αθήνας. Η Αυστραλία ενθαρρύνει τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν εποικοδομητικά για την επίλυση των διαφορών τους και να στηρίζουν τη διαμεσολαβητική διαδικασία υπό την αιγίδα του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς».
Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα «Το ΕΘΝΟΣ», οι θριαμβολογίες των Αυστραλών πολιτών με καταγωγή από τα Σκόπια άρχισαν με αφορμή την απόσυρση – πριν τέσσερα χρόνια περίπου, όπως αποκαλύφθηκε από τον «Νέο Κόσμο» – της «Οδηγίας του 1994» για κατάργηση του περιγραφικού «Σλαβομακεδόνες» στις επίσημες αναφορές της αυστραλιανής κυβέρνησης για πολίτες του νεοσύστατου κράτους με το «Μακεδόνες»:
«Η διοικητική οδηγία ‘Slav Macedonian Administrative circular’ κατέστη ανενεργή από το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου πριν μερικά χρόνια. Σύμφωνα με την κατεστημένη πρακτική για ανενεργές διοικητικές οδηγίες, η οδηγία αυτή κατέστη ανενεργή και αρχειοθετήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2008» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σε σχετική ερώτηση.
Σε συμπληρωματική ερώτηση της εφημερίδας, αν η απόσυρση της «Οδηγίας 1994» σημαίνει αλλαγή της πολιτικής της Αυστραλίας στο θέμα της ονομασίας που υιοθέτησε η Αυστραλία το 1994, μετά της σχετική απόφαση του ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Αυστραλία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον περιγραφικό FYROM, μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο επίμαχο θέμα της ονομασίας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδια μηπως πρεπει καποιος να κανει κατι για το Ελληνικο βικιπαιδεια? Καποιοι το εχουν γεμισει με αναφορες στο εργο του φιλοσκοπιανου Λιθοξοου. Αν γραψετε Λιθοξοου στην αναζητηση θα σας βγαλει καμμια 500αρια λημματα. Ας κινηθει καποιος που εχει καλη γνωση της ιστοριας να ανεβασει αλλες πληροφοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com