'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

0 «Cheetah»: Είναι ένα τεχνoλογικό αριστούργημα - και ένα άθλιο θέαμα...!!!


Το τετράποδο ρομπότ ονόματι Τσίτα, δημιούργημα της αμερικανικής εταιρείας Boston Dynamics, της οποίας τα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Αμερικανικό Πεντάγωνο (DARPA)
Ένα τετράποδο ρομπότ μπορεί να τρέξει γρηγορότερα από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι. Η σκηνή δεν θυμίζει τυχαία σε σκοτεινά οράματα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας: H συγκεκριμένη έρευνα έχει ένα στρατιωτικό υπόβαθρο. Τα ρομπότ, είναι γενικά αποδεκτό, θα διαδραματίσουν στο πεδίο της μάχης για το μέλλον ένα σημαντικό ρόλο - και όχι μόνο ως ένοπλοι δολοφόνοι, αλλά κυρίως ως βοηθοί.
Το τετράποδο ρομπότ ονόματι Τσίτα (Cheetah), δημιούργημα της αμερικανικής εταιρείας Boston Dynamics, της οποίας τα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Αμερικανικό Πεντάγωνο, κατέρριψε την παγκόσμια επίδοση ταχύτητας για ρομποτικό μηχάνημα με πατούσες, φθάνοντας την τελική ταχύτητα των 18 μιλίων/ώρα, δηλαδή σχεδόν 30 χλμ/ώρα, ανακοίνωσαν οι κατασκευαστές του.
Το μηχάνημά τους κατέρριψε την προηγούμενη επίδοση των
21 χλμ/ώρα, που είχε επιτύχει ένα ρομπότ κατασκευασμένο από το διάσημο ΜΙΤ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.
Η Boston Dynamics «ανέβασε» σχετικό βίντεο στο YouTube, δείχνοντας το Τσίτα να καλπάζει πάνω στον ειδικό διάδρομο, που είναι κατασκευασμένος για ανώτερη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα. Οι ερευνητές αναπαρήγαγαν τεχνικά τις κινήσεις των ταχύτερων ζώων στον πλανήτη, όπως το Τσίτα, ή ο γατόπαρδος. Τα αιλουροειδή αυτά μπορούν να τρέχουν με ταχύτητες 75 χλμ/ώρα και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν ακόμη και τα 100 χλμ/ώρα.
Η Boston Dynamics, που έχει την έδρα της στη Μασαχουσέτη, ήδη έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει μία πλειάδα από ρομπότ με τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας προηγμένων ερευνών του Πενταγώνου (Defence Advance Research Projects Agency). Μεταξύ των δημιουργιών της περιλαμβάνεται και το ρομπότ BigDog, που σχεδιάζεται να ακολουθεί τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης με διάφορα φορτία εξοπλισμού, που θα μπορούν να φθάνουν και τα 453 κιλά.
Μολονότι το Τσίτα βρίσκεται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού, είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές, ή ακόμη πολιτικές, εφαρμογές, όπως επιχειρήσεις διάσωσης σε δύσκολα προσβάσιμες ζώνες, τονίζει η Boston Dynamics στην ιστοσελίδα της. Τα ρομπότ ήδη χρησιμοποιούνται ευρέως από την αστυνομία και τον στρατό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.
Το Τσίτα εξακολουθεί να εμποδίζεται στην ελευθερία κινήσεων από ένα μάλλον «ασήμαντο πρόβλημα»: Εξαρτάται από μια υδραυλική αντλία και μια συσκευή που το κρατά στο διάδρομο. Αν και οι δοκιμές που ανακοινώθηκαν για την ύπαιθρο είναι να πραγματοποιηθούν φέτος, για να είναι έτοιμο ένα τέτοιο μηχάνημα για να μπορεί να βοηθήσει τους στρατιώτες, είναι πιθανόν να περάσει αρκετός χρόνος.
Ο αμερικανικός στρατός έχει καταφύγει εδώ και καιρό στη δοκιμασμένη λύση: Αυτά τα ζώα είναι ασφαλώς πιο πεισματάρικα από τα ρομπότ - αλλά τρέχουν στην ύπαιθρο

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com