'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

0 Η Ελλάδα τα βγάζει όλα στο “σφυρί”...άρθρο βέλος...!!!


5567Της Helena Smith*, (ΒΙ)

Όταν φτάνουν οι δύσκολοι καιροί είναι η στιγμή να πουληθούν τα ασημικά της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, συντελείται ένα - άνευ προηγουμένου - άδειασμα των αποθηκών.

Η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι θα πουλήσει οτιδήποτε που δε χρειάζεται ή δε θα της λείψουν - και στην περίπτωση της εν λόγω χώρας που είναι επιβαρημένη από τόσα χρέη, αυτό σημαίνει την πώληση νησιών, ανακτόρων, ακινήτων-φιλέτων, μαρίνων, αεροδρομίων, δρόμων, της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου, του ΟΠΑΠ και των ταχυδρομείων. Πράγματι λοιπόν, ο,τιδήποτε που μπορεί να πουληθεί.

Μάλιστα την Τετάρτη, έγινε επισήμως γνωστό ότι στα πλαίσια της συρρίκνωσης του κράτους, περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις ακινήτων της ελληνικής διπλωματίας στο εξωτερικό , αρχής γενομένης από το βικτοριανό κτίριο που ήταν κάποτε η κατοικία του Έλληνα Πρόξενου στο Λονδίνο.

«Έχει ληφθεί απόφαση μίσθωσης ή πώλησης ακινήτων τα οποία...
για διάφορους λόγους δεν χρησιμοποιούνται», δήλωσε ο Γρηγόρης Δαλεβέκουρας, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο ίδιος επισήμανε πως η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν δύσκολη κατόπιν αξιολόγησης των «συνθηκών της αγοράς».

Το ξεπούλημα ξεκίνησε μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών που οι περισσότεροι Έλληνες φοβούνται, αλλά ποτέ δεν είχε επισήμως ειπωθεί : Ότι δηλαδή με το εθνικό εισόδημα να προβλέπεται να πέσει κατά 25% μέχρι το 2014, η οικονομία τους δεν συρρικνώνεται απλώς, αλλά γλιστρά σε μία ύφεση σαν εκείνη της δεκαετίας του ΄30. Όλοι τώρα εργάζονται μανιωδώς ώστε κυριολεκτικά να «απογειωθεί» η μητέρα όλων των ξεπουλημάτων που έχουν γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Για τους δυνητικούς επενδυτές και αγοραστές διπλωματικών ακινήτων, τα καλά νέα είναι ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει πλήρη επίγνωση της περιουσίας σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος, το οποία μέχρι πρόσφατα εξακολουθούσε να προσπαθεί να την καταγράψει λόγω έλλειψης ενός κατάλληλου κτηματολογίου.

Ήδη έχει διαδοθεί ότι πωλούνται προξενικές κατοικίες σε έκταση 10.000 τετραγωνικών ποδιών στην πολυτελή περιοχή του Χόλαντ Παρκ του Λονδίνου οι οποίες τελούν υπό ανακαίνιση.

Ειδικοί εμπειρογνώμονες στην αγορά ακινήτων, λένε ότι παρόμοια σπίτια με αρχοντικό τα οποία κατασκευάστηκαν πριν από 115 χρόνια και έχει γύψινη πρόσοψη, αρχικά ενοικιάζονται προς £ 25.000 την εβδομάδα ενώ θα μπορούσαν να πωληθούν προς £ 12εκατομμύρια. Ο Richard Branson, ένας κάτοικος στην περιοχή εκείνη, πούλησε το σπίτι του προς £ 17 εκατομμύρια πέρυσι.

Από το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα στα τέλη του 2009, η διπλωματική παρουσία της χώρας στο εξωτερικό, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, έχει μειωθεί δραματικά καθώς οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν προσπαθήσει να περικόψουν δαπάνες. Το προξενείο στο Λονδίνο, στεγαζόμενο σε σπίτι της ακμάζουσας ελληνικής κοινότητας, ήταν ένα τέτοιο θύμα.

Αναμφίβολα, οι ειδήσεις που έρχονται από την Ελλάδα, είναι λυπηρές και για έναν άλλον κάτοικο του Ηνωμένου Βασιλείου, του Κωνσταντίνου, του πρώην βασιλιά της Ελλάδας, διότι διατίθενται προς πώληση και οι βασιλικές εγκαταστάσεις στο Τατόι, του ιστορικού κτήματος της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η περιουσία αυτή η οποία αποκτήθηκε από τη βασιλική οικογένεια το 1871, ήταν στην αρχή κήποι οι οποίοι «συνδύαζαν τη γοητεία της ελληνικής με την αγγλική εξοχή» και, ως εκ τούτου, διέθεταν περίπου 40 κτίσματα, στάβλους, μία πισίνα και πολλές βασιλικές τάφους. Λίγο μετά που χτίστηκε έξω από την Αθήνα, ο πρίγκιπας Χριστόφορος έγραψε ότι ήταν το μόνο μέρος όπου «θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν έπρεπε να είμαστε απλοί συνηθισμένοι άνθρωποι». Μία σειρά από παλιές Rolls-Royces, και άλλα αντικείμενα που κάποτε ανήκαν στον Κωνσταντίνο πριν αναγκαστεί να φύγει στο εξωτερικό, βρίσκονται ακόμα και τώρα στα ερειπωμένα κτίρια.

Επίσης, η πώληση των κτιρίων του Υπουργείου συμπεριλαμβάνει ακίνητα σε Βρυξέλλες, Βελιγράδι, Ρώμη και Λευκωσία. Πρόκειται ως ένα μέρος μόνο μίας εκστρατείας ιδιωτικοποιήσεων που μπορεί κάλλιστα να είναι η πιο φιλόδοξη που έχει διεξαχθεί ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο. Με το ελληνικό δημόσιο χρέος να εξακολουθεί να βρίσκεται στο επιβλητικό 166% του ΑΕΠ - παρά τις τράπεζες και τα hedge funds καθώς και άλλους ιδιώτες πιστωτές να αποδέχονται ένα μαζικό κούρεμα της συνολικής αξίας των ελληνικών assets που έχουν στην κατοχή τους - η χώρα έχει συμφωνήσει να συγκεντρώσει άλλα € 19 δις έως το 2015. Στις αρχές του 2012, λόγω της ανεπάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων στο Υπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώθηκε ότι η Ακρόπολη θα γίνει «άμεσα διαθέσιμη» για φωτογράφηση και κινηματογράφηση για εμπορικούς σκοπούς. Ωστόσο, ο αρχαιολογικός χώρος είχε θεωρηθεί ως «πολύ ιερός τόπος» είτε για να ενοικιαστεί είτε για να χρησιμοποιηθεί προς εμπορική χρήση.

Αυτό το μήνα, η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία από τον Ιούνιο, δήλωσε ότι έχει επισημάνει επίσης 40 ακατοίκητα νησιά που σχεδιάζει να εκμισθώσει για την ανάπτυξη του «επιχειρηματικού τουρισμού».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν κρύβει ότι όλη αυτή η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιθυμία να ικανοποιηθούν οι διεθνείς πιστωτές που κρατούν τη χώρα ακόμα ζωντανή.

Από το Μάϊο του 2010 που δόθηκε η πρώτη δόση χρηματικής διάσωσης της τάξης των € 110 δις, η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει σχεδόν καμία πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες υποσχέθηκε πως θα προχωρήσει. Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντούσαν πάντα την αντίσταση των συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων, που αντιτίθενται όχι μόνο στους σκληρούς όρους των δανείων, αλλά και στην πώληση αυτών που θεωρούνται ως «τα ασημικά της οικογένειας».

Για πολλούς Έλληνες η νέα προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων συνιστά την πιο ταπεινωτική εξέλιξη μέχρι στιγμής σε μια σειρά εξελίξεων βάρβαρης δημοσιονομικής ευθυγράμμισης, που έχουν οδηγήσει σε ύψη ρεκόρ τη φτώχεια και την ανεργία. «Οι ξένοι έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τη χώρα μας και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές» δήλωσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο Νότης Μαριάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του αντιμνημονιακού κόμματος της αντιπολίτευσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη προεξάρχοντος του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, ως Υπουργός Ανάπτυξης, ηγείται της συγκεκριμένης εκστρατείας, δηλώνουν ότι οι δύσκολοι καιροί απαιτούν τη λήψη δύσκολων μέτρων. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολέμου και είμαστε όλοι στρατιώτες με πολιτικά ρούχα», δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος.

Με το μέλλον της Αθήνας στη ζώνη του ευρώ κυριολεκτικά να βρίσκεται επί ξυρού ακμής - παρά τις διαβεβαιώσεις της ισχυρότερης χώρας της Ε.Ε. της Γερμανίας η οποία θέλει να διατηρήσει τη χώρα στο ενιαίο νόμισμα – οι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πλήρη επίγνωση ότι ο χρόνος είναι εναντίον τους. Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, καθιστούν σαφές ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί στην παρούσα φάση τον ακρογωνιαίο λίθο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Ο προσφάτως διορισμένος επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΔ), ζήτησε αυτή την εβδομάδα από τους επενδυτές να αναλάβουν δράση δηλώνοντας πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει το Ελ Ντοράντο της επενδυτικής κοινότητας.

Τα “ασημικά” της ευρωπαϊκής οικογένειας

Από τότε που ξεκίνησε η κρίση, τα πιο αδύναμα κράτη – μέλη της ευρωζώνης έχουν ξεκινήσει το ξεπούλημα των ασημικών της οικογένειας.

  • Η Πορτογαλία έχει συγκεντρώσει σχεδόν € 3 δις (£ 2,4 δις) από την πώληση μέρους της εταιρείας παραγωγού ενέργειας στην κινεζική Three Gorges Corporation. Μία άλλη εταιρεία συμφερόντων Ομάν και Κίνας έχει αγοράσει ποσοστό του πορτογαλικού δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου. Ο εθνικός της αερομεταφορέας, η “TAP”, και τα ταχυδρομεία βρίσκονται τώρα σε φάση ιδιωτικοποίησης.

  • Η Ιρλανδία ελπίζει να βάλει άλλα € 3 δις στα κρατικά ταμεία από την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων. Ο διαγωνισμός υποβολής προσφορών εξαγοράς του εθνικού οργανισμού διεξαγωγών λαχειοφόρων αγορών ξεκινά τον επόμενο μήνα και ένα ποσοστό της “Aer Lingus” είναι υπό πώληση. Επιπρόσθετα το ιρλανδικό δημόσιο πουλά μέρος του ποσοστού που κατέχει στον εθνικό πάροχο ενέργειας και κάποιες από τις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του.

  • Η Ισπανία προσδοκά ότι θα συγκεντρώσει € 7 δις από την πώληση ενός ποσοστού που κατέχει στο “El Gordo” αλλά μέχρι στιγμής οι όποιες προσφορές δεν είναι αξιόλογες. Η Μαδρίτη ελπίζει να βρει αγοραστές για διάφορες ιστοσελίδες τουρισμού και μεταφορών. Το ισπανικό δημόσιο κατέχει 100 κτίρια στην εν λόγω αγορά.

  • Τον Ιούνιο, η Ιταλία συμφώνησε να πωλήσει € 10 δις από απροσδιόριστα περιουσιακά στοιχεία, αλλά η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν είναι και η επιθυμητή.
*Αυτό το άρθρο φιλοξενήθηκε αρχικά από το guardian.co.uk

Επιμέλεια – Μετάφραση : e-FSW


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com