'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

0 Αποσπάσματα από την ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, κ. Φραγκούλη Φράγκου στην Ορεστιάδα, στην ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη.


 Για άλλη μια φορά ο στρατηγός  Φραγκουλης, έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες με όραμα και επίγνωση της ιστορίας και του ιστορικού βάρους που καλούμαστε να σηκώσουμε όλοι μας και στην ομιλία του, έθεσε τα πράγματα στην σωστή τους βάση.  Στην τελευταία παράγραφο, ο στρατηγός λέει αυτό που έλεγε και σε κάθε ομιλία του, είτε ως Στρατηγός είτε ως  Υπουργός και είναι αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό του ο κάθε Έλληνας για το μέλλον: 

«Πράγματι, ο Έβρος είναι στρατευμένος. Πολύ ορθά είπε ο Δήμαρχος, ότι σ’ αυτόν τον ακριτικό Δήμο συνυπάρχουν οι Εβρίτες και ο στρατός. 
Ο σεβασμός της Πολιτείας προς τον ακριτικό νομό του Έβρου αλλά και προς το στρατό μας, επιβάλλεται να είναι αυτός που πρέπει. 
Θα πρέπει να σεβαστούμε πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια, την κοι

νωνική συνοχή και να δούμε τα πράγματα όπως πρέπει να τα δει κάποιος μέσα στη Δημοκρατία. 
Δημοκρατία σημαίνει ότι ο Δήμος, ο Λαός αποφασίζει και αφού θέλουμε να είμαστε και είμαστε όλοι δημοκράτες και πιστεύουμε στη Δημοκρατία, μέσα από αυτήν πρέπει να βρούμε λύσεις. 
Πιστοί λοιπόν στο δημοκρατικό πολίτευμα, εμείς ως στρατιώτες ξεκινάμε από μικρά παιδιά, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε την πατρίδα μας, μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας.

Πολλά έχουν ακουστεί για το ρόλο του στρατού. ‘Ένα θα σας πω μονάχα. Η αποστολή του είναι μια και συγκεκριμένη, όπως την κατέγραψε ο κύριος Δήμαρχος και όπως πολύ ορθά μας πήγε στις ηθικές αξίες ο Σεβασμιότατος  Αυτά τα δύο μαζί συνυπάρχουν. 
Χωρίς ηθικές αξίες αυτή η χώρα, αυτή η πολιτεία, δε μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες, δε μπορεί να κάνει την υπέρβαση. 
Θα πρέπει να μπορέσουμε να ξεφύγουμε κάποια στιγμή από τη μιζέρια που μας σπρώχνουν ορισμένοι ταγοί της Ευρώπης. 
Ο Έλληνας ήταν περήφανος, εξακολουθεί να είναι περήφανος και πάντα δίδασκε. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι το καλύτερο, είναι να αγαπάει ο ένας τον άλλον, να συμπονάει ο ένας τον άλλον, να συμπάσχει. 
Και το πλέον σημαντικό είναι ότι ...
οι πλέον αδύναμοι οικονομικά είναι αυτοί που συμβάλλουν πρώτοι στα συσσίτια της Εκκλησίας και στη βοήθεια προς τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ούτε το γάλα μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους. 

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να μείνουμε πιστοί στη συντεταγμένη πολιτεία, να υπηρετούμε το Σύνταγμα και μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις. 
Αυτό το λέω ξεκάθαρα, για να μην πλανάται οτιδήποτε στον αέρα, για οποιονδήποτε από τους στρατιωτικούς. 
Κανένας από εμάς δεν ξεχνάει την περιπέτεια της Κύπρου, κανένας από εμάς δεν ξεχνάει τι έχει συμβεί και όπως είπε και ο Δήμαρχος, όχι άλλες πλέον λησμονημένες και χαμένες πατρίδες. Ούτε λησμονημένες είναι αυτές που φύγαμε και ξεριζωθήκαμε, ούτε χαμένες. Αυτό μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα και είναι μέσα στην ψυχή μας. Γιατί πάνω απ’ όλα μετράει η ελληνική ψυχή. 

Ανθυπολοχαγός το 1976, πήρα το καλύτερο μάθημα. Ήμουν εκεί στους Πετράδες Διδυμοτείχου και κάποιοι ντόπιοι ήταν κάτω στον κάμπο και μου λένε δείχνοντας απέναντι: «Αυτούς βρε; Τώρα θα περάσω απέναντι και θα τους πλακώσω στις σφαλιάρες». 
Έτσι τους βλέπουν οι Εβρίτες. Πού να το ξέρει η Αθήνα; Διότι δεν έχει απλώς μυωπικά γυαλιά, αλλά τα έχει βγάλει κιόλας και δε βλέπει παραπέρα.

Η τιμή που μου κάνατε είναι πάρα πολύ μεγάλη για έναν απλό στρατιώτη που υπηρέτησε εδώ στην περιοχή και δεν έκανε παρά το καθήκον του. 
Να είστε σίγουροι ότι και οι συνάδελφοι που τώρα είναι, συνεχίζουν με την ίδια ζέση και θα ολοκληρώσουν ό,τι πρέπει να ολοκληρωθεί από την αμυντική οχύρωση, όπως την τάφρο που την ξέρει πλέον και η «κουτσή Μαρία». 
Αλλά και ό,τι άλλο πρέπει να κάνουμε, θα το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί πάντα οι νεώτεροι είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους. 
Αυτό το πιστεύω απόλυτα, διότι αλλιώς θα ήμασταν υπόδικοι και υπόλογοι, γιατί δε φροντίσαμε να έχουμε κατάλληλη ηγεσία που διαδέχεται την προηγούμενη. 
Στο στρατό δεν υπάρχουν κενά, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισβήτηση. 
Επομένως όλοι οι συνάδελφοι είναι ικανοί και άξιοι και πρέπει να συνεχίσουν το δρόμο τους, ο οποίος είναι δύσκολος. 

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα τα οικονομικά θέματα, όχι μόνο για τους στρατιωτικούς, αλλά για όλους Έλληνες. 
Όμως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να διολισθήσουμε ούτε γεωπολιτικά ούτε γεωστρατηγικά. Γιατί αν χάσεις πολλά πράγματα στην οικονομία, μπορείς να τα αποκτήσεις ξανά. Αν χάσεις όμως κάτι από την εθνική σου κυριαρχία, δύσκολα έως ακατόρθωτα ξαναποκτάται. 
Αυτό πρέπει να το νιώσουμε και δε μπορούμε να παίζουμε ούτε με την παιδεία ούτε με την υγεία, αλλά ούτε, πολύ περισσότερο, με τις ένοπλες δυνάμεις». 

(26' 40'' έως 40' 10'')



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com