'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

0 Επεκτείνεται και ενισχύεται διαρκώς η Δύναμη «Δ»...!!!


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρωινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στα πλαίσια της άσκησης «Πυρπολητής 9», ενεργοποιήθηκε τμήμα τηςΔύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση εξουδετέρωση εχθρικών ενόπλων τμημάτων ανορθόδοξου πολέμου εντός κατοικημένου τόπου.
Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή Αξιούπολης Πολυκάστρου, υπό τον έλεγχο της 1ης Στρατιάς.
Η νέα ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (η αποκαλούμενη Δύναμη «Δ»), που με βάση την ονομασία της σημερινής άσκησης είναι η ένατη κατά σειρά μέσα στον χρόνο (αναλογεί περίπου μία κάθε ημερολογιακό μήνα), αποτελεί τον πιο αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η νέα επιχειρησιακή αντίληψη που εκπονήθηκε από τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, δεν συνιστά απλώς μία θεωρητική προσέγγιση αλλά ΔΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Πλέον, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ενστερνισθεί τη φιλοσοφία του ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ, αλλά έχουν δημιουργήσει – διαμορφώσει τις οργανωτικές δομές (επιτελεία, μονάδες) που επιτρέπουν την...
 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ σε ΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.
Το δεύτερο σημείο που αξίζει ειδικής μνείας είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός «βόρειος τομέας». Εκτιμάται ότι πλέον η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο επιτελικών, οργανωτικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων που η ανάπτυξη της ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ αφορά όλη την ελληνική επικράτεια.
Υπενθυμίζεται δε, ότι όταν αρχικά δημιουργήθηκε η Δύναμη «Δ» ήταν κυρίως προσανατολισμένη στο θέατρο επιχειρήσεων του Αιγαίου, το οποίο η αμείωτη τουρκική επιθετικότητα αποσκοπεί να το μετατρέψει σε περιοχή κρίσης, όπου φυσικά η ανάφλεξη θα γίνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες και τους πολιτικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας.
Με την «ωρίμανση» (απόρροια σκληρής εκπαίδευσης και επιτελικού συντονισμού) όμως της Δύναμης «Δ», οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν πλέον να επέμβουν σε όλη την ελληνική επικράτεια και μάλιστα εκτελώντας ιδιαίτερα δύσκολες επιχειρήσεις όπως είναι αυτές σε αστικό περιβάλλον. Η απόκτηση δυνατότητας διεξαγωγής αγώνα σε κατοικημένους τόπους αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας και της άμυνας νήσων αφού η «αστικοποίηση» τους είναι πολύ μεγάλη. Κάθε παράκτιο ξενοδοχείο ή άλλου είδους τουριστικό κατάλυμα ή εγκατάσταση μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ισχυρό σημείο στήριξης που είναι ικανό να ανατρέψει τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της εχθρικής αποβατικής ενέργειας.
Τέλος, με τη σημερινή άσκηση, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις περικοπές, την κατήφεια και την απαισιοδοξία που έχουν καταλάβει συνολικά την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο εκτελεί άμεσα τις αποστολές που του ανατίθενται αλλά ταυτοχρόνως συνεχώς αυξάνει τις επιχειρησιακές του ικανότητες αξιοποιώντας πλήρως τα μέσα που ήδη διαθέτει.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com