'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

0 ΤΑΜΣ – ΒΑΛΙΟΣ 2012: ‘Γεράκι εδώ, γεράκι μηδέν, καταιγίδα τώρα’


«Γεράκι εδώ, γεράκι μηδέν, καταιγίδα τώρα», ακούστηκε από τον ασύρματο η διαταγή του διοικητή του Συγκροτήματος Ίλης (Σ/ΙΜΑ) της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ).
Αμέσως τα άρματα μάχης Leopard 2HEL και τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113A1 του συγκροτήματος άρχισαν να κινούνται εκτοξεύοντας μία αντεπίθεση κατά των εχθρικών δυνάμεων που νωρίτερα είχαν διασπάσει την φίλια αμυντική τοποθεσία.
Η προσβολή των εχθρικών στόχων αρχίζει από την απόσταση των 4.500 μέτρων (δυστυχώς το πεδίο ασκήσεων – βολών «Αετός» αποδείχθηκε ότι δεν «χωράει» τα Leopard 2HEL) και συνεχίζεται ακατάπαυστα καθώς το Σ/ΙΜΑ προελαύνει. Με τη χρήση του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου «ΗΝΙΟΧΟΣ» ο διοικητής του Τακτικού Συγκροτήματος της Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ/ΕΜΑ) στην οποία ανήκει το ασκούμενο συγκρότημα παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης και ψηφιακά μεταδίδει τις διαταγές στα άρματα μάχης του συγκροτήματος. Πλέον οι τεθωρακισμένες δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού έχουν μπει στη ψηφιακή εποχή και η ταχύτητα αντίδρασης σε ταχέως μεταβαλλόμενες καταστάσεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Ταυτόχρονα μία πυροβολαρχία μέσου αυτοκινούμενου πυροβολικού με τέσσερα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109A3GEA2 καλύπτει με πυρά την κίνηση εφαρμόζοντας την τακτική «shoot & scoot» («βάλλω και μετακινούμαι»). Ο τακτικός και τεχνικός έλεγχος των πυρών γίνεται πλέον ψηφιακά από το Σύστημα ...
Τακτικού και Τεχνικού Ελέγχου Πυρός (ΣΤΤΕΠ) «ΔΙΑΣ».
Πυρά υποστήριξης εκπέμπει και η διμοιρία όλμων των 4,2 ιντσών του Λόχου Υποστήριξης Τάγματος του οργανικού τάγματος μηχανοκίνητου πεζικού της ταξιαρχίας. Τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) M106A1 και το ειδικά διασκευασμένο ως Κέντρο Διεύθυνσης Πυρών (ΚΔΠ) M113A1 πραγματοποιούν βολές και αμέσως μετά μετακινούνται σε εναλλακτικές θέσεις, εφαρμόζοντας επίσης την τακτική «shoot & scoot».
Μέσα στα σύννεφα της σκόνης (αν και αρχές Οκτωβρίου οι φθινοπωρινές βροχές δεν είχαν ακόμη αρχίσει και η επιφάνεια του εδάφους του πεδίου από τη συχνή κίνηση των μεγαθηρίων έχει μετατραπεί σε «πούδρα»), τα άρματα μάχης Leopard 2HEL και τα ΤΟΜΠ M113A1 κινούνται προς τους αντικειμενικούς τους σκοπούς (ΑΝΣΚ) καταστρέφοντας στο διάβα τους τις εχθρικές δυνάμεις. Μία απόπειρα του εχθρού να στρώσει ναρκοπέδια με τη ρίψη ναρκοφόρων βλημάτων πυροβολικού αντιμετωπίστηκε άμεσα από τα άρματα διάσπασης ναρκοπεδίου του οργανικού λόχου μηχανικού της ταξιαρχίας. Δύο άρματα διάσπασης ναρκοπεδίων (ένα Leopard GR1 και ένα Leopard 1V) εξοπλισμένα με κυλίνδρους διάσπασης (rollers) κινούνται κλιμακηδόν και πραγματοποιούν επισφαλή διάσπαση. Ακολουθούνται από ένα M113A2 το οποίο σηματοδοτεί τον εκκαθαρισθέντα διάδρομο.
Όπου απαιτείται ομάδες μηχανοκίνητου πεζικού αποβιβάζονται από τα ΤΟΜΠ και εκκαθαρίζουν τις τελευταίες εστίες αντίστασης.
Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΑΛΙΟΣ 2012» διεξήχθη από τις 1 Οκτωβρίου ως τις 4 Οκτωβρίου 2012 στο πεδίο ασκήσεων – βολών «Αετός», κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό και μέσα (13 άρματα μάχης Leopard 2HEL, τέσσερα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2, 18 ΤΟΜΠ M113 A1, δύο ΤΟΜΟ M106A1 φορείς όλμων 4,2΄΄, δύο αντιαρματικά όπλα TOW επί φορέα Μ901A1 ITV, ένα άρμα περισυλλογής Leopard 2 Buffel, 2 άρματα διάσπασης ναρκοπεδίων Leopard 1 με κυλίνδρους διάσπασης ναρκοπεδίων (rollers), κέντρα διεύθυνσης πυρός (ΚΔΠ) M992 FDCV και M113A1, και μεγάλος αριθμός τροχοφόρων οχημάτων), της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «3ο Σύνταγμα Ιππικού – Δορύλαιο».
Σημειώνεται ότι ο «ΒΑΛΙΟΣ» ήταν το ένα από τα δύο αθάνατα άλογα του Αχιλλέα. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν αρχικά Τιτάνας και αξίωσε να μεταμορφωθεί σε άλογο. Το όνομα «ΒΑΛΙΟΣ» επιλέγει σκόπιμα για να ονοματοδοτήσει την άσκηση προκειμένου να προβληθεί η ιδέα ενός «αθανάτου» και συνεπώς «άτρωτου» άρματος όπως το Leopard 2HEL το οποίο μεταφέρει σήμερα στο σύγχρονο πεδίο μάχης τους απόγονους του Αχιλλέα.
Η ΤΑΜΣ «ΒΑΛΙΟΣ 2012» αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, ο Ελληνικός Στρατός συνεχίζει να εκπαιδεύεται ώστε να είναι έτοιμος να εκτελέσει την αποστολή του προσαρμοζόμενος στα δεδομένα. Για αυτό ακριβώς τον λόγο το σενάριο της ΤΑΜΣ «ΒΑΛΙΟΣ 2012» είχε κατάλληλα εμπλουτιστεί με επεισόδια ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση των ευκαιριών εκπαίδευσης που παρείχε.
Το βίντεο αφιερώνεται στους άνδρες και γυναίκες της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ και κατ’ επέκταση σε όλο το προσωπικό του Ελληνικού Στρατού, που παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, συνεχίζει απαρέγκλιτα να εκτελεί το ιερό καθήκον της προστασίας της ακεραιότητας και της τιμής της πατρίδας. Τα όποια προβλήματα και περιορισμοί ξεπερνιόνται από την ελληνική εφευρετικότητα, την αποφασιστικότητα και την προσήλωση στον κύριο αντικειμενικό σκοπό: «εκπαίδευση όχι απλώς για τον πόλεμο αλλά για τη ΝΙΚΗ».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com