'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

0 Μεγάλη ενίσχυση του ελληνικού Πυροβολικού με ψίχουλα......!!!


Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου καλά σχεδιασμένου προγραμματισμού, και φυσικά στο πλαίσιο των γνωστών ασφυκτικών οικονομικών περιορισμών, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), όχι μόνο αντιμετωπίζει όπως καλύτερα μπορεί το παρόν, αλλά και το μέλλον του ελληνικού Πυροβολικού Μάχης.
Για αυτό λοιπόν τον σκοπό έχουν αρχίσει οι προκαταρκτικές επαφές για την προμήθεια από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System). Προς το παρόν η ποσότητα, η ακριβής έκδοση (αν πρόκειται για τους εκσυγχρονισμένους M270A1) και οι όροι μεταβίβασης των συστημάτων δεν έχει καθορισθεί.
Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρονται σε 36 εκτοξευτές M270, οι οποίοι θα επιτρέψουν τη συγκρότηση δύο επιπλέον Μοιρών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΜΠΕΠ). Φυσικά οι ελληνικές προσπάθειες επικεντρώνονται στη ...
χωρίς κόστος διάθεση των συστημάτων και την προμήθεια όχι μόνο των εκτοξευτών M270 Self-propelled Loader/Launcher (SPLL) αλλά και των υπολοίπων ερπυστριοφόρων (Κέντρα Διεύθυνσης Πυρός – ΚΔΠ) M557A2 και τροχοφόρων οχημάτων (Oshkosh HEMTT M985, Oshkosh HEMTT M984 περισυλλογής, που απαιτούνται για τη συγκρότηση των μοιρών.
Καθώς τα συστήματα του τύπου βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με τον Ελληνικό Στρατό, η ένταξη των 36 νέων μονάδων δεν απαιτεί ιδιαίτερη επένδυση, αφού τόσο η επιχειρησιακή, όσο και η υποστηρικτική και εκπαιδευτική υποδομή ήδη υπάρχουν και λειτουργούν. Σε επιχειρησιακό επίπεδο όμως θα αυξήσουν σημαντικά την ισχύ του ελληνικού πυραυλικού Πυροβολικού Μάχης και θα βελτιώσουν τον συσχετισμό ισχύος σε ένα τομέα όπου η Τουρκία επενδύει πολλά και συστηματικά.
Αυτό το τελευταίο οφείλει να ληφθεί καλά υπόψη από την πολιτική ηγεσία και την αντιπολίτευση που γνωρίζει καλά την κατάσταση, αλλά και τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτήν. Η στάση ευθύνης της αντιπολίτευσης υπαγορεύει όχι μόνο την επίδειξη ανοχής στην εξασφάλιση των πολύτιμων αυτών οπλικών συστημάτων που θα αυξήσουν δραματικά το κόστος σε οποιονδήποτε σχεδιάζει για τον οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει την πολιτική δια των όπλων που τόσο καλά γνωρίζουμε, αλλά και να παροτρύνει την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει. Ξέρουμε τι λέμε…
Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος, πέρα από την αποδέσμευση των συστημάτων από τις ΗΠΑ, είναι η αποφασιστικότητα – θέληση της ελληνικής πλευράς. Δυστυχώς το παράδειγμα των 700 τεθωρακισμένων οχημάτων της οικογένειας M113 τα οποία έχουν ήδη αποδεσμευθεί και παραχωρηθεί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε δυνατόν να αποδεσμευτούν τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που απαιτεί η θαλάσσια μεταφορά τους στην Ελλάδα, δεν είναι απλώς δυσάρεστο προηγούμενο, αλλά προς αποφυγή…
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει σε υπηρεσία 36 εκτοξευτές M270 MLRS, ενταγμένους σε δύο Μοίρες Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS (ΜΠΕΠ), υπαγόμενες 1ο Σύνταγμα Πυροβολικού «Στρατηγός Π. Δαγκλής» της Διοίκησης Πυροβολικού (ΔΠΒ) της 1ης Στρατιάς, με έδρα στη Δράμα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com