'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

0 ΥΠΕΞ – γενοκτονία Ποντίων: Περασμένα… ξεχασμένα...?


Στον παραδοσιακό «χαρτοπόλεμο» επιδόθηκαν για ακόμα μία φορά τα υπουργεία Εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας αναφορικά με την επέτειο της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ αλλά και από το Οθωμανικό κράτος γενικότερα με μία όμως διαφορά.
Σε απάντηση της τουρκικής ανακοίνωσης με την οποία διαμαρτύρεται για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στις απανταχού τον πλανήτη κοινότητες των Ελλήνων και για την υποστήριξη όλων αυτών από το ελληνικό κράτος, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας αναφέρει τα εξής… όμορφα:
«Η ιστορία είναι αλήθειες και γεγονότα που ούτε ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται.
Σύσσωμος ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη και την θυσία των Ποντίων.
Ωστόσο, άλλο η Ιστορία και άλλο το παρελθόν, το οποίο δεν πρέπει να σκιάζει την αμοιβαία βούληση να δημιουργήσουμε ένα μέλλον συνεργασίας, φιλίας, σταθερότητας και αμοιβαίου σεβασμού για τους δύο λαούς».
Δηλαδή τι ακριβώς υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και την ομιχλώδη διαπίστωση ότι άλλο η «ιστορία» και άλλο το «παρελθόν»; Από την διατύπωση της απάντησης καθίσταται σαφές και στον πλέον αδαή με τα της ελληνικής γλώσσας, ότι το ΥΠΕΞ στην ουσία λέει ότι «μπορεί να μας αφανίσατε στο παρελθόν, κάτι το οποίο έχει καταγραφεί στην ιστορία, αλλά βρε αδερφέ, καλή καρδιά, τώρα έχουμε να πούμε άλλα».
Όσο γι’ αυτή την «αμοιβαία βούληση», ούτε λόγος!
Εάν το ΥΠΕΞ δεν προβεί σε διευκρινιστική δήλωση για τη συγκεκριμένη απάντηση εκτιμούμε ότι θα υπάρξει αντίδραση, αφού στην ουσία και για ακόμα μία φορά προσπαθεί να «κατευνάσει» τους γείτονες μέσω μίας επετείου η οποία δεν σηκώνει το παραμικρό σχόλιο αναφορικά με τη σημασία της αλλά και μαθήματα που μας έχει διδάξει και όχι να περνάει το μήνυμα «περασμένα ξεχασμένα».
Ούτε «περασμένα» είναι, ούτε «ξεχασμένα», διότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε κινδυνεύουμε να βιώσουμε εθνικές τραγωδίες ξανά και τότε τι ακριβώς θα μας λένε από τη Βασιλίσσης Σοφίας; «Εντάξει δεν πειράζει… θα τα βρούμε»;
Σκεφτείτε δηλαδή να έλεγαν το ίδιο οι Ισραηλινοί, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι! Και μετά θέλουμε να κάνουμε πολιτική στη περιοχή…


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com