'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

0 Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Μια από τις καλύτερες υπηρεσίες στον κόσμο...!!!

Όλοι μας και ιδιαίτερα εκείνοι που χρησιμοποιούν το Internet γνωρίζουμε την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την ανάπτυξη της πληροφορικής και την ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας,υπάρχουν και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας. Οι νέες αυτές μορφές εγκληματικότητας έχουν θεσμοθετηθεί με τον όρο«Ηλεκτρονικό Έγκλημα».
Το έγκλημα εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται όμως και εξοπλίζεται με όλο και πιο hi-tech εργαλεία η Ελληνική Αστυνομία. Μπορούν να είναι επίσης υπερήφανοι και για το γεγονός ότι μόλις είκοσι cybercops της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχουν αναλάβει να το αντιμετωπίσουν ενώ εκατοντάδες πέφτουν καθημερινά στις παγίδες του. Το τμήμα με τους cybercops της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ιδρύθηκε επισήμως το 2004 και μέσα σε τρία χρόνια έχει επιδείξει τόσες επιτυχίες που έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα από τα καλύτερα!
Ο 43χρονος αστυνόμος Α΄ Μάνος Σφακιανάκης, είναι ο πρώτος και ο μοναδικός μέχρι στιγμής προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και έχει απ’ όλουςχαρακτηρισθεί «εχθρός των χάκερ και των παιδόφιλων»! Από το 1995 ασχολείται με το ηλεκτρονικό έγκλημα και έχει χειριστεί περισσότερες από 500 υποθέσεις, απόσυκοφαντικές δυσφημήσεις μέσω Ιντερνετ και online ληστείες στα συστήματα τραπεζών έως παιδική πορνογραφία και λεπτές υποθέσεις εθνικής ασφάλειας!
Οι αστυνομικοί που επανδρώνουν το τμήμα έχουν μέσο όρο ηλικίας τα
25 χρόνια, αλλά είναι παθιασμένοι με τους υπολογιστές κι έχουν ακόρεστη δίψα για δουλειά.
Το 2006 δέχθηκαν 400 καταγγελίες από θύματα ηλεκτρονικής απάτης μόνο με τη μέθοδο των απατηλών e-mail, ενώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2007 οι καταγγελίες διπλασιάστηκαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μια εβδομάδα οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τρεις υποθέσεις και συνέλαβαν έναν 42χρονο, υπεύθυνο μπαρ στη Μύκονο, έναν συνομήλικό του δικηγόρο στη Λάρισα, έναν 27χρονο και έναν 30χρονο στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία τρία χρόνια οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει 105 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 54 από το καλοκαίρι του 2004 ως σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του FBI σε ειδική τελετή που έγινε στη Ασφάλεια Αττικής βράβευσαν την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως πρώτη ανάμεσα σε παρόμοιες υπηρεσίες 100 χωρών στην εξιχνίαση υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας.
Εντύπωση προκαλούν στους αστυνομικούς οι καταθέσεις των κατηγορουμένων, πολλοί εκ των οποίων ισχυρίζονται ότι το κάνουν από το πάθος τους για το γυμνό παιδικό κορμί. Επίσης ένας άλλος λόγος που οδηγεί αρκετούς στη διακίνηση φωτογραφιών και βίντεο με παιδική πορνογραφία είναι η κερδοσκοπία, καθώς για να δει κάποιος επισκέπτης των ιστοσελίδων το περιεχόμενο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα και τα κέρδη καταλήγουν στον δημιουργό της ιστοσελίδας και στον χρήστη που καταχώρισε τις φωτογραφίες. H πλειονότητα των φωτογραφιών και των βίντεο που δείχνουν παιδιά, ακόμη και βρέφη, από οκτώ μηνών μέχρι 17 ετών, σε άσεμνες στάσεις και σε ερωτικές περιπτύξεις είτε μεταξύ τους είτε με ενήλικα πρόσωπα προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. Οι Έλληνες επισκέπτες των ιστοσελίδων «κατεβάζουν» τα αρχεία στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους ή σε CD-ROM και δισκέτες και στη συνέχεια τις διακινούν, έναντι διάφορων χρηματικών ποσών, σε άλλες ιστοσελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο ή τις καταχωρίζουν σε δικές τους ιστοσελίδες. Ωστόσο ανησυχία προκαλεί στους αστυνομικούς το γεγονός ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκαν υποθέσεις με Έλληνες οι οποίοι φωτογράφιζαν ανυποψίαστα γυμνά παιδιά από τη χώρα μας είτε σε παραλίες είτε σε ερωτικές στάσεις και στη συνέχεια διοχέτευαν τις φωτογραφίες στο Internet.
Το περιεχόμενο αυτών των ιστοσελίδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέσον απειλής. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έγινε για δύο μαθητές στην Πιερία που αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχολείο, καθώς τους απειλούσαν συμμαθητές τους ότι θα «ανέβαζαν» στο Internet φωτογραφίες τους από τα αποδυτήρια του γυμναστηρίου αν δεν τους παρέδιδαν το χαρτζιλίκι τους.
Στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λειτουργεί Ανοικτή Γραμμή (Hotline) που δέχεται καταγγελίες για δικτυακούς τόπους ή ομάδων συζήτησης που βρίσκουν οι χρήστες του Internet και θεωρούν ότι το περιεχόμενό τους είναι παράνομο. Οι πολίτες μπορούν μέσω της ιστοσελίδας http://www.safeline.gr
 ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210 7474.259 (καθημερινές από 9 π.μ. ως 4 μ.μ.) να καταθέτουν τις καταγγελίες τους, ακόμη και ανώνυμες.
Στη συνέχεια οι αποδέκτες της καταγγελίας κάνουν μια τυπική επαλήθευση του περιεχομένου της καταγγελίας και ακολούθως προσπαθούν να βρουν τη χώρα προέλευσης του περιεχομένου. Όταν εντοπιστεί η χώρα, ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Από τις ως τώρα έρευνες του προσωπικού στη safeline προκύπτει ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο προέρχονται από τις ΗΠΑ και ακολουθούν η Ρωσία και χώρες των Βαλκανίων και της Ασίας.
Αυτά τα λίγα για την ελληνική ομάδα που είναι το φόβητρο όλων εγκληματιών του Ιντερνετ
ΥΣ¨:όσοι έχετε κινητό android να μπείτε  http://www.safeline.gr και να κατεβασετε την εφαρμογή,να το διαδώσετε για να υπάρχει άμεση ενημέρωση - καταγγελία και επίλυση του θέματος ή της απάτης που σας αφορά...!!!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com