'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

0 Ένα στεφάνι για 358 Έλληνες πεσόντες στο έδαφος της Σερβίας...!!!

Στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο της πόλης Πίροτ, στη Ν/Α Σερβία, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή μνήμης στα θύματα του 1ου Παγκοσμίου πολέμου. Στην τελετή συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο ομόλογός του της Σερβίας στρατηγός Λιούμπισα Ντίκοβιτς, η πρέσβης της Κύπρου, στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο επίσκοπος Νις, Ιωάννης.

Στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Πίροτ κείτονται 358 Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες της 3ης Μεραρχίας Πατρών που συμμετείχε στις επιχειρήσεις της ΑΝΤΑΝΤΕ στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το σερβικό στρατιωτικό νεκροταφείο όπου κείτονται 7610 Σέρβοι στρατιώτες.

Ο στρατηγός Κωσταράκος δήλωσε βαθιά συγκινημένος που βρίσκεται στον τόπο όπου κείτονται μαζί οι Έλληνες και οι Σέρβοι ήρωες του πολέμου τονίζοντας ότι αυτός ο τόπος αποτελεί σύμβολο της ισχυρής φιλίας των δύο λαών. “Μετά από αιματηρούς αγώνες και θυσίες των προγόνων μας εμείς απολαμβάνουμε τα αγαθά της ειρήνης και αγωνιζόμαστε για την ευημερία και την ασφάλεια των Βαλκανίων στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης” επισήμανε στην ομιλία του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Το τμήμα του στρατιωτικού νεκροταφείου στο Πίροτ όπου κείτονται οι Έλληνες στρατιώτες ανακηρύχθηκε το 1924 παμψηφεί από το δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Πίροτ “ελληνικό έδαφος”. Η απόφαση αυτή αρχικά εξαιτίας της αδιαφορίας του ελληνικού κράτους και αργότερα εξαιτίας της αλλαγής του πολιτικού καθεστώτος στη Γιουγκοσλαβία ποτέ δεν

εφαρμόστηκε. Το 2004 ο Δήμος του Πίροτ ανανέωσε την απόφαση του 1924 και το ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο παραχωρήθηκε στο ελληνικό κράτος.

Ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στο Βελιγράδι είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του της Σερβίας, στρατηγό Λιούμπισα Ντίκοβιτς, ενώ συναντήθηκε επίσης και με τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Ρόντιτς. Στη συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων είναι εξαιρετικές και αντανακλούν το γενικότερο επίπεδο σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης στελεχών και της κατάρτισης ειδικών μονάδων του στρατού.
Τα θέματα αυτά απασχόλησαν και τη συνάντηση του στρατηγού Κωσταράκου με τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας Νεμπόισα Ρόντιτς. Εκφράστηκε η ισχυρή δέσμευση για την προώθηση της συνεργασίας στην εκπαίδευση στρατιωτών για συμμετοχή σε διεθνείς στρατιωτικές αποστολές, στην στρατιωτική ιατρική και στη συνεργασία για την αντιμετώπιση “διαδικτυακών απειλών”. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συνεργασία των ειδικών δυνάμεων και τη συμμετοχή σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Ο κ. Ρόντιτς ευχαρίστησε τον στρατηγό Κωσταράκο για τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στη δύναμη της KFOR στο Κόσοβο και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα μειωθεί η δύναμη αυτής της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας και για την ένταξή της σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. 


πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com