'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

1 Νούμερο 1 σε εμπιστοσύνη από τους πολίτες οι Ένοπλες Δυνάμεις ...!!!

Μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων έχει ολοκληρώσει έρευνα που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες με αντικείμενο μεταξύ άλλων ποιους θεσμούς εμπιστεύονται οι Έλληνες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στην πρώτη θέση με έναν στους δύο Έλληνες να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους. Τα ποσοστά όλων των θεσμών έχουν πέσει σημαντικά σε σχέση με παλαιότερες ανάλογες δημοσκοπήσεις στις οποίες οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν τη δεύτερη θέση πίσω από την Εκκλησία. Τώρα πέρασαν στη κορυφή της λίστας με τους θεσμούς που οι Έλληνες εμπιστεύονται, αν κι έχουν πέσει αρκετά από το “σταλινικό” ποσοστό που είχαν και ξεπερνούσε το 70%.

Παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες των πολιτικών που με τις αποφάσεις τους είτε απαξιώνουν ,είτε προσπαθούν να μετατρέψουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε “μπαμπούλα” εναντίον των πολιτών , οι Έλληνες δείχνουν να καταννοούν απόλυτα τη σημασία τους . Κι αυτό είναι ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Τα ποσοστά αποδοχής ασφαλώς δεν “τρώγονται”, ούτε πληρώνουν χαράτσια ,δάνεια και λογαριασμούς. Οι στρατιωτικοί που με βάση τη δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί εμπιστευόμαστε είναι άνθρωποι,πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα που όλοι μας και κυρίως οι πολιτικοί μας διαρκώς ξεχνούν. Η λογική που όλοι έχουμε για τους στρατιωτικούς είναι ίσως ότι η στολή και τα γαλόνια τους κάνει “άφθαρτους” από τα κοινά προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι έτσι και καλό είναι να το καταλάβουμε.

Όσο για την προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων που δυστυχώς βρίσκουν ανταπόκριση στην ηγεσία τους , να επιστρέψουν οι ΕΔ στη δεκαετία του 50 ,του 60 και του 70, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Αν θέλουν οι ίδιοι να γυρίσουν το χρόνο πίσω ...καλό ταξίδι.  


ΠΑΝΤΑ ΟΙ  ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ...!!!

πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

  1. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!!!!! Η μόνη ελπίδα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com