'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

0 «Νεοθωμανική» απόπειρα ναυπήγησης κορβέτας με ταχύτητα 60 κόμβων...!!!

Εντός του τρέχοντος έτους πρόκειται να εκδοθεί το αίτημα για προσφορές (RfP: Request for Proposals) για το πρόγραμμα του Νέου Εθνικού Τουρκικού Ταχέος Σκάφους Κρούσης (Türk Tipi Hücumbot) σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών βιομηχανικών πηγών που δημοσιοποιεί Ο βρετανικός οργανισμός αμυντικών πληροφοριών Jane’s.
Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ–ISDA)
Οι σχετικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα βασικά τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των νέων ταχέων περιπολικών κρούσης, είναι πολύ ενδιαφέρουσες, γιατί αφενός αναδεικνύουν την πολύ μεγάλη έμφαση που αποδίδουν οι Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις (TDK) σε πολύ υψηλές ταχύτητες πλεύσης της τάξης των 60 κόμβων (110+ χιλιόμετρα ανά ώρα) και αφετέρου… για την αντιφατικότητα τους.
Τα δεδομένα
Σύμφωνα λοιπόν με τις τουρκικές βιομηχανικές πηγές που επικαλείται ο οργανισμός Jane’s, οι Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις (TDK) έχουν ήδη καταλήξει στις βασικές τεχνικές και επιχειρησιακές προδιαγραφές των νέων σκαφών.
Τα νέα σκάφη λοιπόν θα πρέπει να είναι συμπαγούς σχεδίασης και μικρότερα από τα εννέα περιπολικά τύπου Kilic (εκτόπισμα 552 τόνων, που σχεδιαστικά βασίζονται σε σχεδίαση μήκους 62 μέτρων της γερμανικής Lurssen, απεικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία που ακολουθεί), να έχουν δυνατότητα επίτευξης μέγιστης ταχύτητας πλεύσης 60 κόμβων, εμβέλεια περί τα 800 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 28 κόμβων και να μπορούν να επιχειρούν σε κατάσταση θάλασσας 5(κυματισμός με ύψος κύματος 2,5 ως 4 μέτρα, κατάσταση που μπορεί να αντιστοιχηθεί στο 6 της κλίμακας Beaufort).
Σε ό,τι αφορά το οπλικό τους σύστημα, τα νέα σκάφη θα διαθέτουν κύριο ναυτικό πυροβόλο διαμετρήματος 76 χλστ., δύο επιπλέον ναυτικά πυροβόλα μικρότερου διαμετρήματος, εκτοξευτή του συστήματος αντιαεροπορικής – αντιπυραυλικής άμυνας RAM (Rolling Airframe Missile), κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – επιφανείας (SSM: Surface – Surface Missile), σύστημα αντιμέτρων τορπιλών, ραντάρ έρευνας τριών διαστάσεων (3D) και συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων – μέσων ηλεκτρονικής υποστήριξης (ECM/ESM).
Πάντως, σύμφωνα με μερικές από τις προαναφερθείσες βιομηχανικές πηγές, είναι πιθανό ...διαβάστε περισσότερα

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com