'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

0 Ημερήσια διαταγή του ΥΕΘΑ ...!!!

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ),
 
Στην ένδοξη ιστορία μας ξεχωριστή θέση κατέχει η σημερινή επέτειος, ημέρα μνήμης και τιμής. Είναι σημαδιακή και βαθιά συμβολική η ημερολογιακή ταύτιση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τον ευαγγελισμό της εθνικής παλιγγενεσίας. Γι’ αυτό άλλωστε οι αγωνιστές του 21 έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα, «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία».
 
Ο αγώνας της εθνικής παλιγγενεσίας συμπυκνώνει με συναρπαστικό τρόπο την πίστη, την αυταπάρνηση και τη θυσία των λίγων, των αδυνάτων και αόπλων, διδάσκοντας πώς πρέπει να διασφαλίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προβάλλοντας ότι το Ελληνικό Γένος παραμένει ανυπότακτο, γενναίο, διεκδικητής της ζωής και τιμωρός της ατίμωσης, της αδικίας και της αυθαιρεσίας.
 
Εκείνοι, οι ήρωες, μας δίδαξαν ότι δεν υπάρχουν εκ προοιμίου χαμένες μάχες όταν υπάρχει πίστη και δίκαιο. Η πίστη σε ιδανικά, η αγάπη στην πατρίδα και την ελευθερία, μαθαίνει στους Έλληνες να είναι ταγμένοι στις γραμμές της ζωής –ατομικής και συλλογικής- του φυσικού δικαίου και να ασκούν το δικαίωμα και το ιερό χρέος να ζουν. Να ζουν ελεύθεροι στην πατρίδα τους, να διατηρούν τη θρησκεία τους, τη γλώσσα τους, την ταυτότητά τους. Αλλά αυτός ο ιερός αγώνας θέλει «αρετή και τόλμη», και οι αγωνιστές του 21 διέθεταν και τις δύο αυτές αρετές.
Εμείς πρέπει να παραδειγματιστούμε. Ν΄ αντιληφθούμε ότι χωρίς αρχές, χωρίς αλήθειες, χωρίς  προσανατολισμό και στόχους ευγενείς, η ηγεσία χάνει την ποιότητά της και αυτό γίνεται σήμερα επικίνδυνο. Γίνεται επικίνδυνο, διότι μια «παρηκμασμένη» ηγεσία- και δη σε συνθήκες κρίσεως και σύγχυσης- επιτρέπει σε αλλότρια συμφέροντα, σε αρνησιπάτριδες και δουλοπρεπείς να δρουν και να καπηλεύονται τον κόπο, τον ιδρώτα και την αξιοπρέπεια του λαού.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως ο αγώνας για ελευθερία, αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία είναι ένας αγώνας επίπονος και διαρκής. Τίποτε, απ’ όλα αυτά δε χαρίζεται, ούτε είναι δεδομένο αν δεν είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να τα προασπίσουμε. Οι λαοί χωρίς εθνικό φρόνημα, είναι καταδικασμένοι σε υποταγή. Και ο συμβολισμός είναι ακόμη βαθύτερος διότι, πέρα από την ξεχωριστή στιγμή της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, συμπυκνώνει μια σειρά μηνυμάτων που λειτουργούν όχι μόνον ως εθνικό κεφάλαιο, αλλά ως παρακαταθήκη αρχών, διαχρονικής και οικουμενικής αξίας.
Με τον αγώνα τους οι Έλληνες συγκλόνισαν τα δεσποτικά κράτη, αφύπνισαν τους υπόδουλους λαούς τις Ευρώπης και ενέπνευσαν τον πολιτισμένο κόσμο. Οι Έλληνες δεν απετίναξαν μόνον το ζυγό και εξευτέλισαν την τυραννία, αλλά δημιούργησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις ηθικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την εκδήλωση των διαφόρων εθνικών εξεγέρσεων και την ικανοποίηση του δικαιώματος της εθνικής αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών. Τούτα δεν πρέπει να λησμονούνται και δεν αποτιμώνται, σίγουρα, σε ευρώ.
Εμείς, λοιπόν, διδάξαμε τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «Ελευθερία» για ένα Έθνος και τους πολίτες του. Εμείς καταστήσαμε την φράση «Ελευθερία ή θάνατος» μια γενική κοσμοθεωρητική παραδοχή που ενσαρκώνει μετ΄ επιτάσεως την αξίωση μιας κοινωνικής οντότητας να απαλλαγεί από εξωγενείς δεσποτισμούς και κατεξουσιασμούς, να μετατραπούν τα μέλη της από υπηκόους σε πολίτες.
 
Εμείς κηρύξαμε ότι η Ελευθερία, όπως για παράδειγμα ήταν φυτεμένη στο ιστορικό μυαλό του Ρήγα και του Μακρυγιάννη, δεν είναι μεταφυσική έννοια, άπιαστη, άυλη και υποθετική, αλλά  έχει τρεις χειροπιαστές όψεις: Την Ανεξαρτησία, την Δημοκρατία και την κορύφωση του πολιτειακού βίου με την κατάκτηση της Πολιτικής Ελευθερίας.
 
Και γνωρίζουμε όλοι μας ότι η ελευθερία δεν υπάρχει ως σταθερή κατάσταση και μόνιμα εξασφαλισμένο αγαθό, αλλά ως συνεχής, αδιάκοπη και επίμοχθη κατάκτηση. Απειλές υπάρχουν και σήμερα, έντονες και με άλλη μορφή. Η συγκυρία είναι κρίσιμη. Ειδικά για τη γηραιά ήπειρο, υπάρχουν απειλές ορατές, και υπονομεύουν την ιδέα μιας κοινής Ευρωπαϊκής εστίας, την αρχή της κοινωνικής συνοχής, αλλά, πολύ περισσότερο, απειλούν τη δημοκρατία στην Ευρώπη.
Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων μας Δυνάμεων,
Η ελληνική πολιτεία σας έχει εμπιστευτεί την ασφάλειά της, έναντι εξωτερικών κινδύνων και την προάσπιση των Εθνικών Δικαίων, πάντοτε ως κρίκος συνέχειας μίας αδιάλειπτης ελληνικής ιστορίας.
Στα χέρια όλων των Ελλήνων, εναπόκειται πλέον να αγωνιστούμε για μια οικονομική και κοινωνική αναγέννηση, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι με την υποστήριξη όλων των Ελλήνων αυτό μπορεί να γίνει, και θα γίνει. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος και δεν περισσεύει κανείς. Από εδώ και πέρα πρέπει όλοι να μιλούμε για το μέλλον, για την ελπίδα και την ενότητα του Ελληνισμού. Γιατί η Ελλάς αποτελεί, και πάντα αποτελούσε, προπύργιο της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου στους αγώνες ενάντια της τυραννίας, του ολοκληρωτισμού και της κάθε μορφής φονταμενταλισμού.
Ακόμη και σήμερα, με τα τόσα δημοσιονομικά προβλήματα, η χώρα μας αποτελεί βασικό πυλώνα και αξιόπιστο εταίρο του δυτικού κόσμου και του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας, εγγυητή της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ταραγμένη περιοχή της  Ν.Α. Μεσογείου. Τούτο, μας το αναγνωρίζουν, σύμμαχοι και εταίροι, που ανεξαρτήτως των όποιων πολιτικών διαφορών, μας υπολογίζουν. Αυτό δεν είναι ισχυρισμός δικός μου. Είναι μία διαπίστωση, η οποία θεμελιώνεται στην ιστορική μας πορεία, στη γεωπολιτική θέση της χώρας και στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της.
Κλείνοντας, θέλω να σας μεταφέρω ένα μήνυμα, επειδή δεν είμαι από αυτούς που βαφτίζουν "παρωχημένες εμμονές" τα όσια και τα ιερά του τόπου αυτού. Ετούτη την ημέρα να την εορτάζετε, να τηρείτε τα έθιμα και τις συμβολικές- παραδοσιακές εκδηλώσεις. Γονείς και πολίτες, να καμαρώνουν τους μαθητές και τα στρατευμένα παιδιά τους στις παρελάσεις, χωρίς κιγκλιδώματα και μπάρες. Είναι μια πανήγυρις η εθνική εορτή. Είναι υπερηφάνεια, που τόσο την έχουμε ανάγκη, αλλά και συγκίνηση, καμαρώνοντας τους νέους μας και την αξιοσύνη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Και να γιορτάζουμε, να πανηγυρίζουμε, να τιμούμε τους ήρωές μας. Το να γιορτάζει κάτι ένας λαός, εκφράζει πραγματικά την επιθυμία του να θυμηθεί. Τη χαρά του για κάτι που συνέβη και που έχει σημαδέψει το συλλογικό βίο και δεν θέλει, και ούτε πρέπει, να ξεχαστεί. Το να γιορτάζουμε σημαίνει επίσης ότι τιμούμε. Τιμούμε τους αγωνιστές, τιμούμε τα ιδανικά τους, τιμούμε την ιστορία μας και καθοδηγούμαστε από αυτή.
Όπως οι ήρωες του 21 αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για να μας παραδώσουν μια Ελλάδα ελεύθερη, έτσι και εμείς έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα καλλίτερη από αυτή που βρήκαμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους σας. Καλή Δύναμη.

Ζήτω η 25η Μαρτίου
Ζήτω οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Ζήτω το Έθνος

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com