'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

0 Η Ισλανδία στέλνει στη φυλακή δεκάδες διεφθαρμένους τραπεζίτες για τα επόμενα 74 χρόνια...!!!

Η Ισλανδία στέλνει στη φυλακή δεκάδες διεφθαρμένους τραπεζίτες για τα επόμενα 74 χρόνια
Φωτογραφία από wikimedia commons
Σε πλήρη αντίθεση με το ιστορικά χαμηλότερο ρεκόρ αριθμού διώξεων των CEO και οικονομικών στελεχών υψηλού επιπέδου στις ΗΠΑ, στην Ισλανδία μόλις καταδικάστηκαν 26 τραπεζίτες σε μια συνδυασμένη ποινή συνολικά 74 χρόνων φυλάκισης.
Η πλειοψηφία των καταδικασθέντων έλαβαν ποινές φυλάκισης από δύο έως πέντε έτη. Η μέγιστη ποινή στην Ισλανδία για οικονομικά εγκλήματα είναι έξι χρόνια, αν και βρίσκονται σε εξέλιξη ακροάσεις για να εξετάσουν την επέκταση της μέγιστης ποινής πέρα από έξι χρόνια.
Οι διώξεις είναι το αποτέλεσμα της χειραγώγησης του Ισλανδικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από τους γκάνγκστερς των τραπεζών (banksters) της Ισλανδίας, που συνέβη μετά την απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας από το 2001 και μετά. Τελικά, η συσσώρευση του εξωτερικού χρέους οδήγησε σε κατάρρευση του συνόλου του τραπεζικού τομέα το 2008.
Σύμφωνα με το περιοδικό Άισλαντ:

«Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας και το περιφερειακό δικαστήριο του Ρέικιαβικ καταδίκασαν τρία κορυφαία στελέχη της Landsbankinn και δύο κορυφαία στελέχη της Kaupthing, μαζί με έναν εξέχοντα επενδυτή, σε ποινή φυλάκισης για εγκλήματα που οδήγησαν σε οικονομική κατάρρευση το 2008. Με αυτές τις αποφάσεις ο αριθμός των τραπεζιτών και ανθρώπων του χρηματιστηρίου που έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για εγκλήματα που σχετίζονται με την οικονομική κατάρρευση έχει φτάσει στους 26 με συνδυαστική ποινή που αγγίζει τα 74 έτη. »

Τεράστια χρέη είχαν συναυθεί στο όνομα του λαού της Ισλανδίας, για να επιτρέπεται στη χώρα να συνεχίσει να λειτουργεί, τα οποία εξακολουθούσαν να επιστρέφονται στο ΔΝΤ και σε άλλα έθνη οχτώ χρόνια αργότερα από τους πολίτες της Ισλανδίας. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ισλανδία επέλεξε να κρατήσει τους εγκληματίες που χειραγώγησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας υπόλογους απέναντι στο νόμο.
Στις ΗΠΑ ούτε ένα διοικητικό στέλεχος δεν βρέθηκε αντιμέτωπο με ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με οικονομικά αδικήματα για την οικονομική κρίση του 2008, παρά το γεγονός ότι η κρίση επιταχύνθηκε από τις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, Όλαφουρ Ραγκνάρ Γκρίμπσον (Olafur Ragnar Grimmson) το συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο στην απάντησή του όταν ρωτήθηκε για το πώς η χώρα του κατάφερε να συνέλθει από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
«Ήμασταν αρκετά σοφοί ώστε να μην ακολουθήσουμε τις παραδοσιακές επικρατούσες ορθόδοξες προτάσεις του δυτικού οικονομικού κόσμου όπως ισχύουν τα τελευταία 30 χρόνια. Εμείς εισηγάγαμε ελέγχους συναλλάγματος, αφήσαμε τις τράπεζες να αποτύχουν, παρήχαμε στήριξη στους ανθρώπους και δεν εφαρμόσαμε μέτρα λιτότητας, σαν αυτά που βλέπετε να εφαρμόζει η Ευρώπη. »
Ενώ η Ισλανδία έχει ασκήσει διώξεις εναντίον εκείνων που προκάλεσαν την οικονομική κρίση, στις ΗΠΑ δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο. Το 2008, μετά την εγγύηση που παρείχει το Κονγκρέσο στις αμερικανικές τράπεζες με το ποσό των 700 δις δολαρίων, προσφορά των αμερικανών φορολογουμένων, πολλά από τα στελέχη των ιδρυμάτων που έλαβαν κεφάλαια διάσωσης κατέληξαν να πάρουν μεγάλο μπόνους!
Η δίωξη των γκάνγκστερ των ισλανδικών τραπεζών αντιπροσωπεύει ένα είδος λογοδοσίας που δεν υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι σαφές ότι οι οικονομικοί «Άρχοντες του Σύμπαντος» είναι αυτοί που ελέγχουν πραγματικά την πολιτική στις ΗΠΑ, και καθίσταται προφανές ότι δεν υπάρχει κανείς να επιρρίψει ευθύνες για το χειρισμό και τη συντριβή των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Διαδώστε αυτό το άρθρο για να γίνει γνωστό ποιοι ελέγχουν στην πραγματικότητα το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ.
Πρωτοδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.thefreethoughtproject.com
Ο Τζέι Συρμόπουλος είναι ερευνητής δημοσιογράφος, ελεύθερος σκεπτόμενος, ένθερμος αντίπαλος του αυταρχισμού. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ντένβερ και επιθυμεί να ακολουθήσει μάστερ στα Διεθνή Θέματα. Δουλειά του έχει δημοσιευθεί στα εξής ΜΜΕ: Ben Swann’s Truth in Media, Truth-Out, AlterNet, InfoWars, MintPressNews και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter @sirmetropolis, ή στο Facebook Sir Metropolis και στο tsu.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com