'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

0 Ζητώντας τη θεϊκή βοήθεια μη μένεις άπραγος…!!!

...Είπε ο Θεός για τον άνθρωπο : *Αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε τη γη…Μήπως γη δεν εννοεί μόνο αυτόν τον πλανήτη αλλά και άλλους; Αλλά πως θα  κατακυριεύσουμε εκεί;

                                    ...η πεταλούδα ψυχή...

*Μέγα τό τής Θαλάττης κράτος* . Είπε ο Περικλής . Δηλαδή ισχυρός είναι αυτός που κυριαρχεί στη...περί φιλοδοξιών... θάλασσα, κατ΄ αναγωγή μήπως  ισχυρός είναι αυτός που κυριαρχεί στο διάστημα ;

Επειδή όμως κανείς δεν γνωρίζει το αύριο εκτός του Θεού για αυτό , ο άνθρωπος*πηγαίνοντας ανοίγει τον δρόμο* . Εξάλλου όπως και ο σοφός Άραβας Αβικέννας είχε πει: *Περπάτα με σανδάλια μέχρι η σοφία σου προμηθεύσει παπούτσια*.....

Για αυτό το άγνωστο ταξίδι του ανθρώπου θα χρησιμοποιήσουμε πυξίδα και εξάντα όπως οι καπετάνιοι στην θάλασσα .

Η Πυξίδα μας  βοηθά  στον προσανατολισμό μας , θυμίζοντάς μας σταθερές και αξίες που δεν πρέπει να λησμονούμε .

Ο Εξάντας είναι το ναυτικό όργανο που χρησιμοποιούνταν στα πλοία για τη μέτρηση των γωνιών και ειδικότερα για τον προσδιορισμό του στίγματος του πλοίου στο χώρο. Εδώ θα μας βοηθήσει να βρούμε το στίγμα μας στη ζωή ώστε ευκολότερα να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις φουρτούνες της ζωή μας δίχως να χάνουμε την πορεία ή τον στόχο μας. Γιατί όλοι αντιμετωπίζουμε φουρτούνεςστη ζωή αλλά σημασία δεν έχει το πως πέφτουμε σε αυτές αλλά πως τις περνάμε .
*Η δύναμη βρίσκεται στη διάνοια , στο σώμα , στις πράξεις και στα παθήματα* . (Πλάτωνας) .

Τέλος  θα μπορούσαμε να πούμε  ότι  όλα τα παραπάνω μας εφοδιάζουν ,  στην πορεία μας όποια και αν είναι αυτή .
Διότι :
*Καλό είναι το δέντρο να μπολιάζεται αρκεί το μπόλι να είναι καλό* . (Του Λαού ) .

Στην γνώση δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα , είναι κοινή για όσους ενδιαφέρονται να εξασκήσουν το μυαλό τους και να μνημονεύονται ως αξιοθαύμαστοι . Διότι όταν στερείς την γνώση από τον άνθρωπο τον κάνεις υπάνθρωπο και σκλάβο . (Δείκτης) .

 έρευνα της επιστημονικής γνώσης  δεν πρέπει ποτέ να ευτελίζεται κατά τέτοιο τρόπο (να επιδιώκουν οι άνθρωποι οικονομικά οφέλη από αυτήν την γνώση)* . (Σωκράτης από την Αθήνα) .

*...θα διδάσκω την τέχνη μου και την γνώση μου χωρίς αμοιβή σ΄όσους θέλουν να την κάνουν δική τους* . (Απόσπασμα από τον όρκο του Ιπποκράτη του Κείου) .

*Οι ιδέες υπάρχουν στη φύση ως πρότυπα και όλα τα άλλα μοιάζουν με αυτές και είναι ομοιώματά τους* (Πλάτωνας από την Αθήνα) .
Για αυτό  καλό θα ήταν  το :
*ΣΥΝ  ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ* (Αίσωπος)  Ζητώντας τη θεϊκή βοήθεια μη μένεις άπραγος…


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com