'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

0 Ο Μητροπολίτης Γρεβενών ήπιε καφέ σε φοιτητικό στέκι (ΒΙΝΤΕΟ)...!!!

Για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ Δαβίδ, έκανε το πρώτο βήμα για να φέρει την Εκκλησία κοντά στους νέους, αφού ο ίδιος πήγε ως θαμώνας σε κεντρικότατο club της πόλης που είναι γνωστό φοιτητικό στέκι.
Πιο συγκεκριμένα, δεκάδες φοιτητές κατέκλυσαν το Cafe- Club BARAZA στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή πρόσκληση του Μητροπολίτη κ. Δαβίδ για μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.
grebenonΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών, πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα στο facebook και η ανταπόκριση των φοιτητών ήταν άμεση και ενθουσιώδης όπως φαίνεται στο video που ακολουθεί.
Ο ίδιος ενημέρωσε για τις δράσεις της Μητρόπολης και δέχθηκε την πρότασή τους να χρησιμοποιηθεί η ανακαινισμένη αίθουσα της Μητρόπολης ως χώρος συνάντησης των φοιτητών των Γρεβενών.
Ακολούθησε κοπή της Βασιλόπιτας μέσα σε ατμόσφαιρα χαλαρή και φιλική, χάρη στο πηγαίο χιούμορ που χαρακτηρίζει τον Ποιμενάρχη των Γρεβενών.
Δύο νεαρές φοιτήτριες, η Παναγιώτα και η Δέσποινα κέρδισαν τα φλουριά της πίτας.
Ο Μητροπολίτης αποχώρησε με την υπόσχεση να υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις: τις Απόκριες, το Πάσχα και το Καλοκαίρι.grebenon1
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Δαβίδ, συνοδευόταν από μία ομάδα φωτισμένων ιερέων, οι οποίοι πρωτοστατούν σε πλήθος δράσεων που έχει αναλάβει η Μητρόπολη Γρεβενών: σχολή Γονέων, Βυζαντινή και παιδική χορωδία, τμήματα κατηχητικού, παρουσιάσεις βιβλίων, εισηγήσεις Πανεπιστημιακών κτλ. οι οποίοι παρέμειναν στον χώρο, για να συνεχίσουν την επαφή και τον διάλογο με τους φοιτητές με σκοπό να καταγράψουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι τον τελευταίο χρόνο, (μετά την χειροτονία του κ. Δαβίδ), τα Γρεβενά βιώνουν με ενθουσιασμό τον εξαιρετικά κοσμικό χαρακτήρα της Εκκλησίας μας,
η οποία απ΄ ότι φαίνεται κάθε μέρα κερδίζει όλο και περισσότερους πιστούς στους κόλπους της και κυρίως νέους.
Απόδειξη όλων αυτών είναι ότι κάθε συνάντηση-εκδήλωση της Μητρόπολης Γρεβενών, κατακλύζεται από πλήθος κόσμου κάθε μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου και ηλικίας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com