'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

0 Προσοχή στο «χάι τεκ» ξενύχτι...!!!


Μιλάµε για το ξενύχτι, που προέρχεται από την «τεχνολογία στο δωµάτιο», όπως θα την λέγαµε. ∆ηλαδή την τηλεόραση, τους υπολογιστές, τα βιντεοπαιχνίδια, τις λεγόµενες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο εν γένει, τα κινητάκ.λπ. Μία κατάσταση που ιδιαίτερα αφορά τη νέα γενιά. Όλα αυτά που έχουν κυριολεκτικά κλέψει τον ύπνο των νέων και τους έχουν µεταβάλει σε αγωνιώδεις ξενύχτηδες! Αξίζει να το δούµε”
Αυτή η κατάσταση δεν είναι επανάσταση!
Όλα αρχίζουν από την επιθυµια των νέων να έχουν τον ιδιωτικό τους χώρο µέσα στο σπίτι τους, µια επιθυµια που δεν είναι βέβαια απορριπτέα. Οµως όταν αποκτούν αυτό τον χώρο και στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι µεγάλωσαν πιά, αλλά και για να τονίσουν την διαφορετικότητά τους απ’ τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειας, αµέσως τον µεταβάλουν σε χώρο δωµάτιο «χάι τεκ»! Τότε ακριβώς είναι που αρχίζουν και τα «χάι τεκ» ξενύχτια! 
Συµφωνα µε τους ειδικούς ψυχολόγους η κατάσταση αυτή «ανήκει στα πλαίσια της σιωπηλής τους επανάστασης προς τους γονείς, κατά την οποία όσο αργά πάνε στο κρεβάτι τους, τόσο µεγαλύτεροι και ανεξάρτητοι αισθάνονται»! Έτσι το «χάι τεκ» ξενύχτι, έρχεται να συµπληρώσει το άλλο, εκείνο δηλαδή που γίνεται εκτός σπιτιού, εκεί στις βραδινές και βέβαια τις µεταµεσονύχτιες ώρες, µε ο,τι αυτό συνεπάγεται! Τι κακή χρήση της νύχτας! Τι κακή εξέλιξη στη χρήση της νύχτας! Τι απορρύθµιση του οργανισµου και της προσωπικότητάς µας εκεί µέσα στη νύχτα!
Οι έγκυρες διαπιστώσεις 
Απορρύθµιση; Ασφαλώς! Να πως το καταγράφουν αυτό οι επιστηµονικές έρευνες και µελέτες. Λοιπόν
1. Στην ιατρική επιθεώρηση «Pediatrics» δηµοσιεύτηκε µελέτη, συµφωνα µε την οποία, οι νέοι που «χαλαρώνουν» το βράδυ – αφού διαβάσουν τα µαθήµατά τους – παίζοντας έντονα παιχνίδια στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, µπορεί να έχουν πρόβληµα να κοιµηθούν ή να µη θυµούνται όσα είχαν µελετήσει νωρίτερα! 
2. «Οι επιπτώσεις που έχουν τα ηλεκτρονικά µέσα στην υγεία των παιδιών είναι ευρέως αναγνωρισµένες και θεωρούνται σοβαρό πρόβλημα σηµειώνουν οι ερευνητές του Γερµανικού Αθλητικού Πανεπιστηµίου της Κολωνίας, επισηµαίνοντας ότι η µελέτη τους παρέχει πρόσθετες ενδείξεις για τις αρνητικές συνέπειες που έχει για τον ύπνο, την υγεία και τις επιδόσεις των παιδιών η υπερβολική έκθεσή τους στους υπολογιστές.
3. Συµφωνα µε στοιχεία της Οµάδας Υπνικής Έρευνας και Κλινικής Χρονοβιολογίας του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Κλαρίτ του Βερολίνου, η φωτεινότητα της οθόνης των ηλεκτρονικών υπολογιστών συχνά διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου, διότι ο εγκέφαλος λαµβάνει µια σειρά από λανθασµένα «σηµατα» ότι δεν έχει νυχτώσει!Έτσι το καθηµερινό ξενύχτι µπροστά στην οθόνη συνδέεται αµεσα µε την αϋπνία. 
4. Όπως δήλωσε στην εφηµερίδα«Λα Ρεπούµπλικα» ο καθηγητής της Νευρολογίας στο Πανεπιστήµιο της Παρµας, Λιµπόριο Παρίνο«οποιαδήποτε πηγή φωτός από τις οθόνες που βρίσκονται σ’ ένα δωµάτιο σκοτώνουν την µελατονίνη κι εποµένως τον ύπνο».
5. Έρευνα του Ιατρικού Πανεπιστηµίου του Τόκιο που δηµοσιεύτηκε στο επιστηµονικό περιοδικό «Brainand Development» αναφέρει πως, τα παιδιά που οι γονείς τους τα αφήνουν να κοιµούνται αργά, παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή,κινδυνεύουν µε αϋπνία για την υπόλοιπη ζωή τους, µε ο,τι αυτή συνεπάγεται.
6. Συµφωνα µε µελέτη του Πανεπιστηµίου της Πενσυλβανίας (ΗΠΑ) η νυχτερινή τηλεθέαση µειώνει σηµαντικά την ποιότητα του βραδινού ύπνου και µπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήµατα υγείας, λόγω της µείωσης του ύπνου που µπορεί να οδηγήσει.
7. Συµφωνα µε έρευνα του Πανεπιστηµίου Σάλφορντ στο Μάντσεστερ της Βρετανίας 2 στους 3 χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικήςδικτύωσης δηλώνουν πως είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσουν πλήρως ή να κοιµηθούν, όταν είχαν ασχοληθεί προηγουµένωςαρκετή ώρα µε αυτά!
8. «Βρισκόµαστε ενώπιον ενός τύπου αϋπνίας που χτυπάει τους νέους» σηµειώνει η Σιλβί Ρογιάντ Παρόλα, ψυχίατρος και συντάκτριαµιάς µελέτης, που είδε το φως της δηµοσιότητας στη Γαλλία. Οι «tecnoager», όπως αποκαλείται η γενιά που περιβάλλεται από πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και τεχνολογικών πειρασµων, είναι θυµατα των chatrooms, των SΜS και των βιντεο παιχνιδιών- πέρα από τις ώρες που περνούν µπροστά στην τηλεόραση, όπως έκαναν και οι γονείς τους. Όπως η ίδια υποστηρίζει οι έφηβοι θα έπρεπε να βρίσκονται στα κρεβάτια τους και µε τα φώτα σβηστά στις δέκα και μισή το βράδυ. Είναι η ώρα που υποχωρεί η λεγόµενη «θερµική καµπύλη» του σωµατος, µε αποτέλεσµα να ευνοείται ο καλός ύπνος.
Ας προσέξουµε και τούτο το χαρακτηριστικό κείµενο: «Στην εφηβική ηλικία, ένα απ’ τα ζητήµατα που προκύπτουν συχνά είναι η απαίτηση του εφήβου να έχει τηλεόραση στο δωµάτιό του. Το να έχει ο έφηβος τηλεόραση µόνος του στο δωµάτιό του, δεν είναι καλή ιδέα. Η παρακολούθηση της τηλεόρασης, επηρεάζει αρνητικά την κατ’ οίκον εργασία, το διάβασµα και τα χοµπι του παιδιού. Παράλληλα όταν υπάρχει τηλεό ραση στο δωµάτιό του, αποµονώνει τον έφηβο απ’ την υπόλοιπη οικογένεια κι αναπόφευκτα κλέβει τον ύπνο του. Οι νυχτερινές ταινίες και τα ζωντανά προγράµµατα συνήθως προσφέρουν πολύ λίγα στη µόρφωση ή στην ευηµερία κάποιου ατόµου.Σε πολλούς εφήβους το να κοιτάζουν τηλεόραση αργά το βράδυ, γίνεται πλέον µια καθιερωµένη συνήθεια. Οι βιολογικοί ρυθµοι τους σε τέτοιες περιπτώσεις αλλάζουν, για να προσαρµοστούν στις συνήθειες της παρακολούθησης της τηλεόρασης. λεόρασης. Το αποτέλεσµα είναι ότι µένουν ξύπνιοι ως αργά και το πρωί έχουν δυσκολίες να ξυπνήσουν και να πάνε στο σχολείο. Επειδή νοιώθουν ότι έχουν έλλειψη ύπνου, είναι ληθαργικοί και νυστάζουν µε τάση να θέλουν να κοιµηθούν πάνω στο θρανία τους και να είναι αφηρηµένοι κατά τη διάρκεια των µαθηµάτων τους. Ο ρυθµος των εφήβων που επηρεάζονται από τέτοιες καταστάσεις στην ουσία αλλάζει. Όταν οι συµµαθητές τους κοιµούνται αυτοί κοιτάζουν τηλεόραση κι όταν οι άλλοι µαθαίνουν, αυτοί κοιµούνται! ». 
Αλλά δεν είναι µόνον αυτά Ωστόσο όσα αναφέρθηκαν έχουν µεν να κάνουν περισσότερο µ’ ένα σύγχρονο φαινόµενο, αυτό της αϋπνίας των νέων, οµως η αναφορά έγινε µόνο στις σωµατικές επιπτώσεις απ’ την έλλειψη ύπνου, ακόµη κι αν αυτά που κάνουν ξάγρυπνοι είναι τα σωστά. Άραγε τι γίνεται για το περιεχόµενο αυτών των αγρυπνιών; ∆ηλαδή για το ίδιο το περιεχόµενο του θεάµατος και των παιχνιδιών;
Τι φοβερές επιπτώσεις µπορεί να έχει για τo πνεύµα και την ψυχή τους, αλλά και γι’ αυτά τα οράµατα, τους στόχους και τις επιδιώξεις τους, ακόµη δε και για το ίδιο τους το µέλλον; Εν τέλει αν µε τις όποιες οθόνες τους, µας ελέγχουν τόσο πολύ σωµατικά, γιατί δεν µπορούν να ελέγξουν και τα υπόλοιπα, µε την ελεγχόµενη «πληροφορία» που διοχετεύουν σ’ αυτά; Ας µας προβληµατίσει όλους κι αυτό. Κάποτε οι νέοι ξαγρυπνούσαν µελετώντας, οι επιστήµονες ερευνώντας, οι άνθρωποι του Θεού προσευχόµενοι Τώρα γιατί και γιάποιούς αγρυπνούµε; Και χρησιµοποιούµε στην όποια επανάστασή µας τα δικά τους δηλητήρια και τα δικά τους τόσο επικίνδυνα για µας όπλα;
Συµπέρασµα Οι νύχτες, ασφαλώς, δεν είναι για «ξεσάλωµα», δηλαδή για τον διασκορπισµο της προσωπικότητας, του σωµατος και της ψυχής µας, αλλά για τη συγκέντρωση και την αναζωογόνηση της ύπαρξής µας. Για να διοχετεύσουν τις δυνάµεις µας σαφώς σε ο,τι ανώτερο, δηµιουργικό και µεγάλο. «Για τα αγαθά», όπως λέει ο Αγ. Κύριλλος Αλεξανδρείας. Τα µέσα που τόσο άφθονα διαθέτει η εποχή µας, θα αυξάνονται σε ποικιλία, ελκυστικότητα, αλλά και προκλητικότητα. Από µας εξαρτάται πως θα τα χρησιµοποιήσουµε. Για να πορευτούµε προς το Φως ή για να χάσουµε το Φως και να βυθιστούµε κυριολεκτικά απ’το φυσικό στο πνευµατικό σκοτάδι; Κ. Γ. Παπαδηµητρακόπουλος Σηµειώσεις: 1. Πηγή: tovima.gr 2. Η έρευνα αυτή βασίστηκε στους λεγόμενους «κιρκαδιανούς» ρυθμούς, που αναφέρονται στο βιολογικό ρυθμό ενός οργανισμού με βάση το 24ωρο, και οι οποίοι «κυβερνούν» τον ύπνο και το ξύπνημα ανθρώπων και ζώων. Οι ρυθμοί αυτοί ελέγχονται από ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου το οποίο, μεταξύ άλλων, λαμβάνει μηνύματα από την ποσότη τα του φωτός που εισέρχεται από τα μάτια. Όταν τα παιδιά μένουν μέχρι αργά ξύπνια, το τεχνητό φως της λάμπας οδηγεί σε σύγχυση τον εγκέφαλο για το πότε ξεκινά η ημέρα και πότε τελειώνει, οδηγώντας σε μονιμότερη διαταραχή τους κιρκαδιανούς ρυθμούς του παιδιού, ακόμη κι όταν αυτό έχει μεγαλώσει.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com