'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

0 Ηχηρή παρέμβαση Κ. Παπούλια


Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι η κρίση είναι βαθιά πολιτική, όχι μόνο οικονομική. Ο πολιτικός κόσμος, συνέχισε, αποδοκιμάζεται και οι λόγοι γι’ αυτό είναι γνωστοί.
Το ελληνικό πρόβλημα είναι σύμπτωμα «μίας ασθένειας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ελλείμματος πολιτικής ολοκλήρωσης της ευρωζώνης», ωστόσο έχει και δικές του εγγενείς αιτίες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.Μάλιστα, απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς υπογράμμισε την ανάγκη αναζήτησης σημείων σύγκλισης στη διαχείριση μιας κρίσης χωρίς προηγούμενο, όπως ανέφερε....
Όπως τόνισε ο κ. Παπούλιας, «η κρίση είναι βαθιά πολιτική, όχι μόνο οικονομική. Γιατί χρεοκόπησε το πελατειακό σύστημα και ένα μοντέλο αδιαφανούς άσκησης εξουσίας. Εδώ που φτάσαμε, οι δανειστές επέβαλαν τους όρους».

Επισημαίνοντας πως «πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε» ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων «να τους διαψεύσουμε» και σε αυτό το σημείο υπογράμμισε τη σημασία τού να κερδηθεί «ο πόλεμος εναντίον της φοροδιαφυγής» για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Μάλιστα υπέβαλε και συγκεκριμένη πρόταση για μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα.
Συνεχίζοντας, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στον πολιτικό κόσμο, σημειώνοντας πως αποδοκιμάζεται «και ξέρουμε γιατί» και πρότεινε «την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και την υπαγωγή τους στους κανόνες του δημόσιου λογιστικού, την αλλαγή επί του ουσιαστικότερου του "πόθεν έσχες" των βουλευτών και του εκλογικού νόμου, προς την κατεύθυνση της εξαφάνισης του μαύρου πολιτικού χρήματος».
Γενικότερα ζήτησε «μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες, είτε πρόκειται για τα μικρά είτε για τα μεγάλα».
Επιπλέον, ζήτησε την αυστηροποίηση αλλά κυρίως η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ώστε να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά οι επίορκοι, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κάθαρση στην κρατική μηχανή.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη φονική εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αξεπέραστη οδύνη του για τα θύματα της αποκρουστικής βίας. «Η ελευθερία της διαμαρτυρίας καθενός σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα της ζωής, της ελευθερίας και της εργασίας του άλλου. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος τώρα» κατέληξε.
«Σοβαρές και μεγάλες αλλαγές»
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν «μεγάλες αλλαγές» στη χώρα, ζητώντας τη συνδρομή κομμάτων και πολιτών.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ «μας δίνει το χρόνο να κάνουμε σοβαρές και μεγάλες αλλαγές». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε όμως πως «αυτό απαιτεί να είναι παρόντες όλοι, τα κόμματα και οι πολίτες». Στο σημείο αυτό μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απουσία από τη σύσκεψη της κ. Παπαρήγα και του κ. Τσίπρα: «Είναι κρίμα που δήλωσαν απόντες, εμείς όμως τη μάχη θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε».
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε και πάλι πως η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ώστε να δημιουργήσει μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομία, «να αφήσουμε αφήσουμε πίσω την Ελλλαδα του χθες ... να δώσουμε τέλος στην Ελλάδα της αδιαφάνειας, της ατιμωρησίας, της αναξιοκρατίας, όπου ένα πολιτικό σύστημα υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το συλλογικό συμφέρον ...».
Αναφερόμενος στο μηχανισμός στήριξης, τόνισε πως «πρώτα έπρεπε να σώσουμε τη χώρα πριν μπορέσουμε να την αλλάξουμε» και δήλωσε και πάλι δικαιωμένος από τον αγώνα, που, όπως ανέφερε, δόθηκε: Δικαιωθήκαμε διότι διασφαλίσαμε ένα μηχανισμό στήριξης, προστασίας της Ελλάδας και της οικονομίας της ... Δικαιωθήκαμε γιατί είχαμε πει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ένα πρόβλημα που έχει σχέση με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Συναινετικός ο Γ. Καρατζαφέρης
Σε σύντομη δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε πως επρόκειτο για «μια συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα» και πρόσθεσε ότι σ' αυτήν συζητήθηκαν «πέρα απο τα οικονομικά και μια άλλη σειρά θεμάτων». «Έχω την αίσθηση πως όλα αυτά που συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν ... Θα μπορούσε η κρίση να γίνει ευκαιρία για τη χώρα» συνέχισε.
Ερωτηθείς «τι απαντούν οι πολιτικοί σ' αυτό που λέει όλος ο κόσμος, δηλαδη κάποιοι να πάνε φυλακή» ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα.
Στο ερώτημα αν ζήτησε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, επισήμανε πως «υπήρξε οικουμενική συνεννόηση».
Γ. Παπανδρέου: Αντίπαλός μας οι αγορές
H σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Πρώτος εξήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε λίγη ώρα θα κάνει αναλυτικές δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης.
«Αντίπαλός μας είναι οι αγορές», ήταν η πρώτη φράση του Πρωθυπουργού, πριν από την επίσημη έναρξη του Συμβουλίου.
Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος προσήλθε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.
ΚΚΕ: Πανηγύρι
Πάντως, το ΚΚΕ υποβάθμισε τη σημασία της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών χαρακτηρίζοντάς τη «πανηγύρι». Στη σχετική του ανακοίνωση σημείωσε πως «αμέσως μετά το πανηγύρι που έστησαν οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κατακρεουργείται και ό,τι έχει απομείνει από το Ασφαλιστικό».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com