'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

0 Μεγάλη εκδήλωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συνεχίζει να καταγράφει επιτυχίες...!!!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε./ Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013, και ώρα 09:00 στο Αthenaeum Intercontinental Athens, Λ.Συγγρού 89-93.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρείς (3) ενότητες
·1η ενότητα – «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Πληροφοριών – Βιομηχανική Κατασκοπεία» : σκοπός είναι η παρουσίαση του προβλήματος της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληροφοριών και συγκεκριμένα του φαινομένου της ηλεκτρονικής Βιομηχανικής κατασκοπείας. Το ακροατήριο θα απαρτίζουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι. Οι ομιλητές που θα αναπτύξουν τη θεματολογία αυτή, είναι καθηγητές πανεπιστημίου και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο αυτό.
·2η ενότητα- «Κυβερνοέγκλημα και νομοθεσία» – «Κραυγές απόγνωσης – πρόληψη αυτοκτονιών» σκοπός είναι η ενημέρωση των δικαστικών – εισαγγελικών αρχών και κατ’ επέκταση των νομικών για τους διαδικτυακούς όρους, τη μετάλλαξη του παραδοσιακού – συμβατικού εγκλήματος σε ηλεκτρονικό και το φαινόμενο σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονιών, που λαμβάνει...
ανησυχητικές διαστάσεις. Το ακροατήριο θα απαρτίζουν Δικαστές, Εισαγγελείς, Καθηγητές συναφών Επιστημών, Δικηγόροι, Φοιτητές Νομικής και Δόκιμοι Αξιωματικοί των Παραγωγικών Σχολών των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας. Οι ομιλητές που θα αναπτύξουν τη θεματολογία αυτή είναι καθηγητές πανεπιστημίου συναφών επιστημών, εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών και της Αρχής Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
·3η ενότητα – «Cyber bullying» : σκοπός είναι να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει προς τη κατεύθυνση άμβλυνσης των συνεπειών από τη ψυχοσωματική Βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω του διαδικτύου στα παιδιά. Το ακροατήριο θα απαρτίζουν περί τα τριακόσια πενήντα (350) παιδιά – μαθητές 3ης τάξης δημοτικού μέχρι 3ης τάξης γυμνασίου, από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της Αττικής.

πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com