'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

0 "Ο πολυβραβευμένος φυσικός με τα 62 διπλώματα ευρεσιτεχνίας" ...!!!

Ο Θεόδωρος Μουστάκας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Το 1964 ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αποφασίζει να συνεχίσει για μεταπτυχιακό στην Αμερική. Το 1974 έλαβε μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Columbia. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard και στο Εργαστήριο Exxon Corporate Research Laboratory. Το 1987 προσλαμβάνεται από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης ως καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, όπου και παραμένει έκτοτε. Επίσης διατελεί καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής αλλά και στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών. Η έρευνα του κ. Μουστάκα έχει βοηθήσει σημαντικά σε θέματα που αφορούν οπτικο-ηλεκτρονικά υλικά και συσκευές, συμπεριλαμβανομένων ημιαγωγών νιτριδίου, άμορφους ημιαγωγούς, III-V ενώσεων, λεπτές ταινίες διαμαντιού και μεταλλικά πολλαπλά στρώματα. Έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αρκετές ανακαλύψεις του, αριθμούν τις 62 μάλιστα πατέντες, μεταξύ των οποίων την λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή κινητών και τάμπλετ γνωστής εταιρείας με την οποία βρίσκεται σε διαμάχη, αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997 (T. D. Moustakas «Highly Insulating monocrystalline Gallium Nitride Thin Films», US Patent No. 5,686,738 – Nov. 11, 1997). Είναι μέλος της Αμερικανικής Κοινότητας Φυσικών και της Ηλεκτροχημικής Κοινότητας. Του έχει απονεμηθεί τιμητικό διδακτορικό πτυχίο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ έλαβε το 2010 το MBE Innovator Award, το βραβείο Καινοτομίας της Επιταξίας Μοριακής Δέσμης (Molecular Beam Epitaxy), ένα βραβείο που μόλις 8 άτομα έχουν λάβει, αν υπόλογίσουμε και τον καθηγητή Μουστάκα. Πρόκειται λοιπόν, για ένα βραβείο που λαμβάνει μόνο η ελίτ του επιστημονικού κόσμου. Το 2011 λαμβάνει το Διακεκριμένο Βραβείο Μελετητή του Boston University. Το 2012 εκλέγεται ως μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Εφευρετών. Το 2013 λαμβάνει το βραβείο του ερευνητή της χρονιάς στο Boston University. Έχει εκδώσει 8 βιβλία ενώ έχει δημοσιεύσει 338 επιστημονικά άρθρα. 



πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com