'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

0 22 Ιανουαρίου 1979: Υποσμηναγός Δαβίλλας Κωνσταντίνος. Θυσιάστηκε για να σώσει συνανθρώπους του...


Ο Υποσμηναγός Κωνσταντίνος Δαβίλλας, την αποφράδα εκείνη ημέρα, εκτελούσε ειδική διατεταγμένη πτήση οργάνων με ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου F-104, τα οποία έμειναν στην ιστορία σαν ιπτάμενα φέρετρα! Ενώ πετούσε πάνω από την πόλη της Πάτρας, ξαφνικά το αεροπλάνο πήρε φωτιά!!!
Οι στιγμές είναι τραγικές και ο κίνδυνος, ενός στην κυριολεξία, ολέθρου για τους κατοίκους της πόλης, πάρα πολύ μεγάλος. Ο χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και η σκέψη πρέπει να προηγηθεί της απόφασης, που είχε ήδη ληφθεί από τον ηρωικό πιλότο...

Προέχει η ζωή των ανύποπτων και ανυπεράσπιστων συνανθρώπων μου. Αυτή σίγουρα ήταν η σκέψη του, όπως αποδεικνύει η θυσία του... 

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με τις εξαιρετικές ικανότητές του, προσπαθεί να οδηγήσει το αεροσκάφος εκτός κατοικημένης περιοχής και το καταφέρνει! Η αναμενόμενη μοιραία πτώση είναι πλέον γεγονός...


Το F-104 πέφτει φλεγόμενο στη θέση Προφήτης Ηλίας στα Μποζαίτικα Πατρών και ο θάνατος του Κωνσταντίνου Δαβίλλα είναι τραγικός. 


Το παλικάρι αυτό ήταν μόλις 26 ετών, πάνω στον ανθό της ζωής του, που δεν δίστασε να την προσφέρει για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Υποσμηναγός Δαβίλλας Κωνσταντίνος: ΠΑΡΩΝ

ΑΘΑΝΑΤΟΣAdd To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com