'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

0 Οι παγκόσμιες θρησκευτικές πεποιθήσεις...!!!


Σύμφωνα με την Encyclopædia Britannica οι παγκόσμιες θρησκευτικές πεποιθήσεις κατηγοριοποιούνται και κατανέμονται στον κόσμο ως εξής:
 1. Αβρααμικές θρησκείες: 53,5% (ΙουδαϊσμόςΧριστιανισμόςΜουσουλμανισμόςΜπαχάι Πίστη κ.α)
 2. Νταρμικες θρησκείες: 19,7%
 3. Αθρησκεία: 14,3%
 4. Ασιατικές 6,5% (Τσάο ΝτάιΙνδουισμος , ΚομφουκιανισμόςΣιντοϊσμόςΤαοϊσμός κ.α)
 5. Λαϊκές θρησκείες: 4,0% (ΣαμανισμόςΒουντούΣιντοϊσμός κ.α)
 6. Νέα θρησκευτικά κινήματα: 2,0%.
Εναλλακτικά, τα θρησκευτικά πιστεύω των πληθυσμών ταξινομούνται συνήθως και ως εξής:
 1. Χριστιανισμός: (ΑγγλικανισμόςΚαθολικισμόςΟρθοδοξίαΠροτεσταντισμός κ.α)
 2. Ισλαμισμός: (ΣουνιτισμόςΣιιτισμόςΣουφισμός κ.α)
 3. Αθρησκεία: (ΑθεΐαΑγνωστικισμόςΚοσμικός ανθρωπισμός κ.α)
 4. Ινδουισμός: (Βισνουϊσμός, κ.α)
 5. Βουδισμός: (ΜαχαγιάναΧιναγιάνα κ.α)
 6. Ιουδαϊσμός: (Ορθόδοξος Ιουδαϊσμός, κ.α)

Η θρησκεία παίζει έναν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της ζωής των πιστών απανταχού της Γης. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν αναρίθμητες θρησκείες, με τις περισσότερες εξ αυτών να περιλαμβάνουν πλήθος υπό-αιρέσεων. Γενικά μιλώντας, όλες οι θρησκείες επιχειρούν να νοηματοδοτήσουν το σκοπό της ύπαρξης των ανθρώπων στον κόσμο, να εξηγήσουν τι συμβαίνει στη μεταθάνατο ζωή, καθώς και να δηλώσουν εάν υπάρχει θεός, και αν ναι πως συνδεόμαστε με Αυτόν.

-Χριστιανοί - 2,2 δισ. πιστοί
Οι περισσότεροι δυτικοί θρησκευόμενοι ακολουθούν τη
μονοθεϊστική χριστιανική θρησκεία που βασίζεται στη Βίβλο. Ιδρυτής και κεντρικό πρόσωπο του συνόλου της διδασκαλίας είναι ο Ιησούς Χριστός, όπως παρουσιάζεται στα βιβλία της Καινής Διαθήκης.
-Καθολικισμός - 1,2 δισ. πιστοί
Πρόκειται για την πολυπληθέστερη Χριστιανική Εκκλησία στον κόσμο με θρησκευτικό ηγέτη τον Επίσκοπο της Ρώμης, γνωστό και σαν Πάπα που εδρεύει στο Βατικανό και θεωρείται διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου. Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία που ιδρύθηκε από τον Ιησού Χριστό για την σωτηρία όλων των ανθρώπων.
-Προτεσταντισμός - 800 εκατ. πιστοί
Ο Προτεσταντισμός αποτελεί ένα μεγάλο κλάδο του Χριστιανισμού και εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα, με πρωτεργάτη το Μαρτίνο Λούθηρο, ο οποίος εναντιώθηκε στον τρόπο εφαρμογής της χριστιανικής διδασκαλίας, με τη δημοσίευση των «Ενενήντα Πέντε Θέσεων για την Αποτελεσματικότητα των Εντρυφήσεων».
-Ορθόδοξοι - 300 εκατ. πιστοί
Η Ορθόδοξη Καθολική και Αποστολική Εκκλησία είναι το σύνολο των αυτοκέφαλων και αυτόνομων Χριστιανικών Εκκλησιών που διοικούνται κατά συλλογικό τρόπο από Συνόδους και έχουν αποδεχτεί το περιεχόμενο των αποφάσεων των εννιά πρώτων Οικουμενικών Συνόδων.
Είναι η τρίτη πολυπληθέστερη χριστιανική Εκκλησία και οι περισσότεροι πιστοί της ζουν στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο. Διδάσκει ότι είναι η συνέχιση της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας που θεμελιώθηκε από τον Ιησού Χριστό.
-Ισλάμ - 1,6 δισ. πιστοί
Η λέξη «Ισλάμ» μπορεί ελεύθερα να αποδοθεί ως «υποταγή στο Θεό» και το Κοράνι είναι το άγιο βιβλίο των πιστών Μουσουλμάνων.
-Ινδουισμός - 1 δισ. πιστοί
Ο Ινδουισμός αποτελεί την επικρατέστερη θρησκεία ή και τρόπο ζωής στη Νότια Ασία. Δεν αποτελεί ενιαία θρησκεία, αλλά έτσι ονομάζεται το σύνολο του πλήθους τοπικών δοξασιών, θρησκευτικών πρακτικών και επιμέρους σχολών της Ινδίας. Περιγράφεται συχνά ως η αρχαιότερη θρησκεία του κόσμου.
-Παραδοσιακή κινέζικη θρησκεία - 394 εκατ. πιστοί
Αν και ορισμένοι εντάσσουν τους κινέζους πιστούς σε διάφορες θρησκείες, υπάρχει η άποψη ότι η θρησκεία στην Κίνα αποτελεί μια κατηγορία μόνη της και ονομάζεται Shenism. Περιγράφεται ως «η κοινή θρησκεία της κινεζικής κουλτούρας» και αποτελεί ένα συνδυασμό Κομφουκιανισμού, Βουδισμού και Ταοϊσμού, καθώς και την παραδοσιακών, μη καταγεγραμμένων πρακτικών και πεποιθήσεων.
-Βουδισμός - 300 εκατ. πιστοί
Ο Βουδισμός προέρχεται από τη διδασκαλία του Σιντάρτα Γκαουτάμα, γνωστού και σαν Βούδα, ο οποίος έζησε στη νοτιοανατολική Ινδία, μεταξύ του 6ου και του 4ου π.Χ αιώνα.
-Παραδοσιακές αφρικανικές θρησκείες - 100 εκατ. πιστοί
Οι παραδοσιακές πεποιθήσεις και πρακτικές των Αφρικανών είναι κυρίως προφορικές και περιλαμβάνουν την πίστη σε έναν ανώτερο δημιουργό, σε πνεύματα, σε προγόνους καθώς και τη χρήση μαγείας και παραδοσιακής ιατρικής. Σύμφωνα με τις αφρικανικές πεποιθήσεις, ο ρόλος της ανθρωπότητας γίνεται αντιληπτός σαν μια προσπάθεια εναρμόνισης του φυσικού με το υπερφυσικό.
-Ιουδαϊσμός - 14 εκατ. πιστοί
Ο Ιουδαϊσμός προέρχεται από την εβραϊκή Βίβλο, το Τανάκ, η οποία συμπληρώνεται και εξηγείται στα επόμενα ιερά κείμενα, όπως είναι το Ταλμούδ.

ΠΗΓΗ 
ΠΗΓΗ 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com