'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

0 Οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν και χωρίς δανεικά, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ιδανικά...!!!

Η Ελληνική Ιστορία, κατέγραψε την μοναδικότητα του Έλληνα μαχητή μέσα στους αιώνες. Υπογράμμισε την φιλοπατρία του και την αδιαπραγμάτευτη θέλησή του για ελευθερία.
Η ιστορία όμως, αν δεν διδάσκει τις μελλοντικές γενιές, τότε ταριχεύεται και περιορίζεται στην τυπική αναφορά γεγονότων και στον τετριμμένο εορτασμό επετείων.
Και η ζώσα ιστορία, βρίσκεται στα χέρια των σημερινών Ελλήνων, που μοχθούν στην διελκυνστίδα των διεθνών προκλήσεων, στενάζουν κάτω από μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή και αναγκάζονται να υποβαθμίσουν το κληρονομικό τους ήθος με αντάλλαγμα την εφήμερη υλική βολή στην επιβίωση.
Όμως οι Έλληνες, έχουν ήδη αποδείξει στην ιστορία τους, ότι μπορούν να ζήσουν και χωρίς δανεικά, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ιδανικά.
Και τα ιδανικά αυτά, είναι που παραδειγματίζουν την κάθε νέα γενιά και διαμορφώνουν το μέλλον του Έθνους.
Η οφειλή που ίσταται ως πρόκληση σε μας σήμερα, είναι η ορθή μεταλαμπάδευση των αξιών του απλού και αγωνιζόμενου Έλληνα μαχητή, διαμέσου των κρίσιμων σταθμών της Ιστορίας, στην γενιά που ακολουθεί και ήδη βιώνει την εκποίηση τόσο των ιδανικών της όσο και την υποθήκευση του μέλλοντός της, υπό το πρίσμα του παγκόσμιου και ειδικότερα του ευρωπαϊκού αδίστακτου ορθολογισμού.
Η οφειλή παραμένει και είναι ίσως το μόνο συνειδησιακά αποδεκτό χρέος των Ελλήνων, τόσο στις γενιές που πέρασαν καταθέτοντας το υπέρτατο τίμημα της ζωής τους στο αμετάβλητο και υπεραξιακό πνευματικό χρηματιστήριο των αδιαπραγμάτευτων και ευγενών ιδανικών που εμπνεύστηκαν ως κληρονόμοι και συνεχιστές προαιώνιων μαχών και αόκνων αγώνων εθνικής υπόστασης, όσο και στις γενιές που μας ακολουθούν αναζητώντας εναγώνια το ιλαρό φώς της στενωπού που ατενίζουν στο μέλλον τους να φωτίσει την μελλοντική τους πορεία.
Όπως στωϊκά και στιβαρά κατέγραψε ο Παλαμάς τους στίχους που χαράσσονται στα στρατιωτικά μνημεία της τιμής των πεσόντων ανά την ελληνική επικράτεια:
«Χρωστώ σ΄αυτούς που πέρασαν, που θάρθουν, θα περάσουν,
Κριτές θα μας δικάσουν οι Αγέννητοι κι οι Νεκροί»
Π.Κ.
Ένα συγκινητικό τραγούδι για το έπος του 1940 από την Μαρινέλλα.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com