'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Προκόπης Παυλόπουλος (από 13 Μαρτ 2015)

Πρωθυπουργός: Aλέξης Τσίπρας (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Καμένος (από 20 Σεπτεμβρίου 2015)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

0 Τελευταίο αντίο στον τελευταίο Έλληνα επιζώντα της D-DAY...!!!


Ο τελευταίος επιζών της απόβασης στην Νορμανδία ναύαρχος Γρηγόρης Παυλάκης έφυγε από την ζωή. Σε ηλικία 95 ετών αναχώρησε για το τελευταίο ταξίδι ο ναύαρχος Γρηγόρης Παυλάκης ήρωας και τελευταίος επιζών της απόβασης στην Νορμανδία που έγραψε χρυσή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία.
Ο ναύαρχος Γρηγόρης Παυλάκης στην διάρκεια των συμμαχικών επιχειρήσεων του Β’ ΠΠ ήταν ύπαρχος στην κορβέτα ΚΡΙΕΖΗΣ, το ένα από τα δυο πλοία που συμμετείχαν από την Ελλάδα στην μεγάλη επιχείρηση γράφοντας ηρωικές σελίδες. Το άλλο ήταν η κορβέτα ΤΟΜΠΑΖΗΣ.
Ο ίδιος σε μια σπάνια συνέντευξη του είχε μιλήσει για την D-DAY την σημαντικότερη μέρα του Β Παγκοσμίου Πολέμου που καθόρισε την επικράτηση των συμμαχικών δυνάμεων απέναντι στους ναζί.
Ο ναύαρχος Γρηγόριος Παυλάκης τιμήθηκε τόσο από την Ελληνική Δημοκρατία το 2004 όσο και από τη Γαλλία με τον τίτλο του Ιππότη της Τιμής.
Δείτε την συνέντευξη του ναυάρχου Γρηγόρη Παυλάκη στην πηγή και τη διεύθυνση:http://www.armynow.net/apovasi-normandia-pavlakis/

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com