'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

0 Σάββας Καλεντερίδης: Πολλά δις μαύρα δολάρια πίσω από το ενδιαφέρον του Ερντογάν για το Κατάρ...!!!

Ο Ερντογάν επέλεξε την οδό της μετωπικής ρήξης με τις ΗΠΑ, στην προσπάθειά του να επιβάλει στην υπερδύναμη την πολιτική της Τουρκίας για το Κουρδικό, που θέλει τους Κούρδους της Τουρκίας να είναι κάτι περίπου σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, χωρίς να απολαμβάνουν ούτε το 5% των δικαιωμάτων που απαιτεί η Τουρκία για τους Τούρκους κατοίκους της Κύπρου.
Οι δικαιολογίες που επικαλείται η Τουρκία γι’ αυτήν την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι τέτοιες που δεν χωρούν ούτε σ’ αυτήν τη σφαίρα της σχιζοφρένειας και του παραλογισμού.
Μετά λοιπόν τη σύγκρουση του Ερντογάν με τον Τραμπ για το Κουρδικό και συγκεκριμένα για την απόφαση της Ουάσινγκτον να συνεργαστεί και να εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας, επιλογή που οδηγεί στην ίδρυση του δεύτερου αυτόνομου κουρδικού κράτους, μετά το πρώτο που λειτουργεί ήδη εδώ και 25 χρόνια στο Βόρειο Ιράκ - Νότιο Κουρδιστάν, τώρα ο Τούρκος ηγέτης κάνει άλλη μια εξαιρετικά ρηξικέλευθη επιλογή.
Προτιμά να συμπαραταχθεί με την Ντόχα, την Τεχεράνη και τη Μόσχα, στην απόφαση των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και σχεδόν του συνόλου των αραβικών χωρών, της Αιγύπτου συμπεριλαμβανομένης, να εφαρμόσουν αποκλεισμό εναντίον του Κατάρ, το οποίο καταγγέλλουν ότι υποστηρίζει ανοικτά την ισλαμική τρομοκρατία, παραθέτοντας μάλιστα στοιχεία. Παρεμπιπτόντως, ορισμένα από τα άτομα των οποίων τα στοιχεία έδωσε η Σαουδική Αραβία στη δημοσιότητα, ως εμπλεκόμενους στην τρομοκρατία, είναι στενοί φίλοι του Ερντογάν.
Μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση έφερε προς κύρωση στην τουρκική Βουλή δύο συμφωνίες που είχε υπογράψει με το Κατάρ, οι οποίες είχαν σειρά 100 και κυρώθηκαν τα μέσα της εβδομάδας μετά από κατάθεση τροπολογίας για να κυρωθούν με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι η Τουρκία είναι σε θέση να στείλει με βάση τις συμφωνίες αυτές μια δύναμη 3.000 ανδρών σε βάση που ήδη διαθέτει στο Κατάρ, καθώς και πολεμικά πλοία και αεροσκάφη F-16.
Ανάλογη απόφαση πήρε την Πέμπτη και η κυβέρνηση του Πακιστάν, για αποστολή στρατιωτικής δύναμης 20.000 ανδρών στο Κατάρ.
Το γράψαμε και στο άρθρο μας της Παρασκευής. Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία θα επιχειρήσουν να αντικαταστήσουν την ηγεσία σ’ αυτήν τη μικρή πλην όμως πάμπλουτη χώρα, με στόχο αυτή να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ιράν και να υποστηρίζει την ισλαμική τρομοκρατία, και κυρίως τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που αποτελεί απειλή για την Αίγυπτο, τη...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com