'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.

Translate

ΕΛΛΑΣ...!!!

Συντεταγμένες: 39 00 Β, 22 00 Α

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης και έχει επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. (ακτογραμμή: 13.676 χλμ. 1226 χλμ χερσαίων συνόρων) και πληθυσμό:

10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι,εκ των οποίων:

5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Ψηλότερο όρος: Όλυμπος, 2.917 μ

Πρωτεύουσα είναι η Αθήνα.Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Κλιμα: Η Ελλάδα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις.

Γενικες Πληροφοριες:

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (από 22 Ιαν 2020)

Πρωθυπουργός: Kυριάκος Μητσοτάκης (από 07 Ιουλίου 2019)

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (από 07 Ιουλίου 2019)

Βουλή: 300 βουλευτές που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια

Νόμισμα: Ευρώ (340,75 δρχ.) (από 01.01.2002)

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν...!!! ▒▓▀Ε▄▀▄Λ▀▄▀Λ▄▀Α▄Σ▀▄▒░...!!!

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

0 Βάση βατραχανθρώπων στη Σούδα επιθυμούν οι ΗΠΑ...!!!

  • (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)
Στη δημιουργία σταθερής βάσης βατραχανθρώπων στις εγκαταστάσεις της Σούδας έχουν καταλήξει οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου στην Καθημερινή. Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι συνεκπαιδεύσεις ανάμεσα σε ελληνικές με αμερικανικές ειδικές δυνάμεις είναι ο προπομπός, αλλά υπογραμμίζει ότι οι πεζοναύτες που αναπτύσσονται σε περιοχές όπως είναι η Συρία προέρχονται ολοένα και λιγότερο από τη βάση του Ιντζιρλίκ.
«Η μόνιμη στάθμευση βατραχανθρώπων στη Σούδα αποτελεί, επίσης, μια έμμεση αναγνώριση της αξίας που έχει το υπό ελληνική διοίκηση Νατοϊκό Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ-NMIOTC), όπου μετεκπαιδεύονται ειδικές δυνάμεις όλων των συμμαχικών δυνάμεων», σημειώνει ο εφημερίδα. Ακόμα, υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί αξιωματικοί εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες του αεροδρομίου της Σούδας, από όπου
μεταφέρθηκαν ταχύτατα πυρομαχικά για τις ανάγκες των πολεμικών πλοίων που επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι ΗΠΑ φέρονται να ζητούν πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου κυρίως για τη στάθμευση μοίρας drones και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αίτημα το οποίο είχε διατυπωθεί και παλαιότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η Αθήνα σε αντάλλαγμα ζητά την προμήθεια δύο πλοίων, φρεγατών ή κορβετών, που θα μπορούν να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο. Τα αντιτορπιλικά «Arleigh Burke» προς το παρόν δεν αποδεσμεύονται από τις ΗΠΑ για λόγους πολιτικούς και εν μέρει οικονομικούς.
Οι Αμερικανοί αναφέρουν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συντηρήσουν το στόλο των περίπου 60 αντιτορπιλικών αυτής της κλάσης (εκτοπίσματος μέχρι και 9.000 τόνων με πλήρη φόρτο), ωστόσο η Ελλάδα στην παρούσα φάση θα αντιμετώπιζε δυσκολίες για τη συντήρηση δύο τέτοιων πλοίων που, εκτός των άλλων, έχουν πλήρωμα περίπου 320 άτομα, αριθμό σχεδόν διπλάσιο από τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αναζητηση στο ιστολογιο

Free GREECE Cursors at www.totallyfreecursors.com