“Ο διάσημος Αμερικάνος καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine» ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων , περί του δήθεν δικαιώματος να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».
Ειδικότερα ο διάσημος καθηγητής με αφορμή προκλητικού άρθρου του δημοσιογράφου Brunwasser για τα Σκόπια που δημοσιεύθηκε στο ίδιο περιοδικό απάντησε με γραπτή επιστολή.
Με τη γραπτή επιστολή του λοιπόν μας τεκμηριώνει πως η περιοχή εκείνη ήταν η Παιονία και πως δεν έχουν δικαίωμα άρα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, να αποκαλούν το κράτος τους «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αλλά ούτε και τους εαυτούς τους «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», όπως δεν μπορούν να το κάνουν λόγου χάρη και οι Αιγύπτιοι.
Οι Παίονες ζούσαν βόρεια των βουνών Βάρνους και Όρβηλος (τα οποία αποτελούν σήμερα γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο.
Κατά το Στράβωνα είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού. Αν και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν στον Φίλιππο ΄Β , πατέρα του Αλέξανδρου το 359 π.Χ. δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία. Πραγματικά ο Δημοσθένης μας λέει ότι είχαν σκλαβωθεί από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες. Ομοίως για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχτηκαν από τον Αλέξανδρο, ήταν υπό μακεδονική μεν διοίκηση αλλά ποτέ δεν υπήρξαν οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία.
Βεβαίως όπως μας λέει ο Θουκυδίδης οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει μια στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκους του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Αλλά γιατί αντίθετα προσπαθούν να ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή τους Μακεδονία;
Ο κάτοικος Βουλγαρίας κ. Brunwasser αναφέρει στη συνέχεια με έκδηλη καταφρόνηση ότι η Ελλάδα ισχυρίζεται πως ο «Αλέξανδρος είναι Έλληνας»
Σε απάντηση λοιπόν ο κ. Μίλλερ γράφει ότι ο προπροπάππος του Αλέξανδρου, ο Αλέξανδρος Ά είχε πιστοποιηθεί ως Έλληνας στην Ολυμπία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της ιστορίας «Συμβαίνει να γνωρίζω ότι οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου είναι Έλληνες»
Ο πατέρας του Αλέξανδρου, ο Φίλιππος, είχε νικήσει σε διάφορα ιππευτικά αθλήματα στην Ολυμπία και τους Δελφούς που αποτελούν τα πλέον Ελληνικά από όλα τα Ιερά της αρχαίας Ελλάδας, στα οποία δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή μη Ελλήνων σε αγώνες. Εάν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας δεν ήταν επίσης και ο γιος του Αλέξανδρος Έλληνας?
Ο Ευριπίδης, ο οποίος πέθανε και ετάφη στη Μακεδονία, έγραψε το έργο Αρχέλαος, προς τιμή του προγόνου του Αλέξανδρου, στη σλαβική γλώσσα?
Όταν έγραψε τις Βάκχες, ευρισκόμενος στην αυλή του Αρχέλαου, δεν το έγραψε στα Ελληνικά όπως έχει διασωθεί στις μέρες μας?
Μήπως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Ευριπίδης ήταν «Μακεδόνας» που έγραφε στα σλαβικά(σε μια εποχή που η γλώσσα αυτή δεν υπήρχε) και μετά τα έργα του μεταφράστηκαν στα Ελληνικά; Ποια ήταν η γλώσσα στην οποία ο Αριστοτέλης δίδασκε τον Αλέξανδρο; Ποια γλώσσα μετέφερε ο Αλέξανδρος στις εκστρατείες του στην Ανατολή; Γιατί έχουμε σήμερα αρχαίες επιγραφές στην Ελληνική, σε πόλεις που ίδρυσε ο Αλέξανδρος, και όχι στη Σλαβική; Γιατί η καινή διαθήκη γράφηκε στην Ελληνική και όχι στη Σλαβική;
Και καταλήγει ώς εξής… Η περιοχή της Παιονίας, ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, όπως επίσης ήταν η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα και δεκάδες ακόμη. Όλες αυτές είχαν γίνει Μακεδονικές για μια περίοδο αλλά ποτέ καμία από αυτές δεν ήταν ποτέ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.”
Ένα άρθρο που βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Ένα άρθρο όχι απο κάποιον “τυχαίο” σαν κι εμένα, ένα άρθρο απο έναν ιστορικό και καθηγητή αρχαιολογίας… Η Ιστορική αλήθεια επιτέλους ας βγεί στην επιφάνεια και ας μήν συμφωνήσουμε στον τίτλο “Βόρεια Μακεδονία” με γεωγραφικό προσδιορισμό.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ Χρήστο Πάσπα http://diavatanews.wordpress.com/
ΑπάντησηΔιαγραφή