Εξάλλου η οικονομική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ" (Handelsblatt) αναφέρει ότι μέλος της κυβέρνησης, το οποίο δεν κατονομάζει, δήλωσε πως το πακέτο βοήθειας ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα είναι μόνον ένα πρώτο βήμα και το τελικό ποσό μπορεί να είναι "τουλάχιστον το διπλάσιο". Η "Ράινισε Ποστ" αναφέρει πως ο Σταρμπάτι θεωρεί το πακέτο αρωγής ως επιδότηση --κάτι που απαγορεύεται-- καθώς το προσφερόμενο επιτόκιο είναι κάτω από το επιτόκιο της αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα.
Αρκετοί άλλοι ακαδημαϊκοί και ο συνταγματολόγος Βίλχελμ Χάνκελ, ο οποίος απέτυχε να εμποδίσει την υιοθέτηση του ευρώ το 1998, όταν προσέφυγε εναντίον του κοινού νομίσματος στο Συνταγματικό Δικαστήριο, συνεργάζονται με τον Σταρμπάτι.
Ο Σταρμπάτι, ο οποίος απειλεί εδώ και εβδομάδες με νομικές προσφυγές αν χορηγηθεί βοήθεια προς την Ελλάδα, δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει το δημοσίευμα. Μια νομική προσφυγή μπορεί να απαιτήσει μήνες και το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει να παγώσει οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα, λένε μερικοί εμπειρογνώμονες. "Το δικαστήριο θα πρέπει να λάβει, ως πρώτο βήμα, μια απόφαση για το κατά πόσο χρειάζεται να αντιδράσει άμεσα ή όχι", σύμφωνα με έναν οικονομολόγο της Goldman Sachs, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο Ρόιτερ. Η εφημερίδα "Χάντελσμπλατ" κατηγορεί τους πολιτικούς για υποκρισία επειδή δεν χαρακτηρίζουν "διάσωση" τη συμφωνία για την Ελλάδα.
"Οι ιδρυτές του ευρωπαϊκού νομίσματος απέκλεισαν τη δυνατότητα για τα μέλη της ευρωζώνης να αναλαμβάνουν τα χρέη αλλήλων. Οι διασώσεις απαγορεύονται. Όμως αυτό δεν σταματά την ευρωζώνη. Απλώς αποφεύγουν τον όρο. Η εξαπάτηση του κοινού συνεχίζεται", αναφέρει η εφημερίδα σε κύριο άρθρο της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου